Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Másfél éves kisfiam teljesen...

Másfél éves kisfiam teljesen kiborult a státuszvizsgálaton, ez ennyi idősen még rendben van?

Figyelt kérdés

Előtte, utána kiegyensúlyozott cukipofa volt, nem volt éhes stb (talán picit kevesebbet aludt, hogy odaérjünk). A váróban is oké volt, de amint meglátta a "rendelőt" és a védőnőt, keservesen sírt. Ráaadásul a védőnő nem volt hajlandó állva mérni se a súlyát se a magasságát és próbálta erőszakkal lefogni a fiam. Erre kifejtettem nemtetszésem, de addigra szerencsétlen gyerek annyira szétcsúszott, hogy nyilván nem volt partner semmiben. Természetesen megkaptuk a problémás jelzőt, de ilyet eddig maximum oltás után csinált, gasztroenterológusnál egy hónapja saját maga állt a mérlegre, illetve nézte milyen magas.

Nem is tudom mi a konkrét kérdés, de elég rosszul érintett ez a közjáték :(

2024. máj. 22. 08:51
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Én lemérem szívesen a gyerek súlyát, sőt most is pontosan tudtam mennyi. Nem fogadta el, sőt, a gyerekem nem akart az asztalon a kicsi babamérlegen egyhelyben ülni, ahogy mocorgott nem látta a védőnő a súlyát, csak én láttam rá és azt sem akarta elfogadni, hogy ott helyben én olvastam le a mérleget.

Hosszmérésnél húzta össze magát a kisfiam, mászott volna a nyakamba, védőnő húzta kifelé a lábát, katasztrófa volt az egész. :( Biztos vagyok benne, hogy a mérés nem lett jó, de mivel ő csinálta így "jónak kell lennie".

2024. máj. 22. 11:04
 12/17 anonim ***** válasza:
71%

Az én fiam most volt 2 éves státuszon, ugyanezt csinálta. De ő minden rendelőben ezt csinálja. Amint bemegyünk, sír, és nagyon nem akar együttműködni.

Más kérdés, hogy nálunk a védőnő totál segítőkész volt. Állva mért súlyt, magasságot, a gyerek a kezemben volt, úgy mérte meg a fejét. És egy rossz szót nem szólt, hogy ezzel lenne bármi probléma.

2024. máj. 22. 12:03
 13/17 anonim ***** válasza:
81%
Enyem szuletese ota uvolt amint meglatja a vedonot, igy van ez a mai napig, 16 honapos. Feltetelezem a masfel eves statuszon sem lesz jobb a helyzet. Addig uvolt, amig vege nincs az egesznek.
2024. máj. 22. 12:29
 14/17 anonim ***** válasza:
72%
Hihetetlen hogy egy másfél éves gyereket a babamérlegre akart tenni
2024. máj. 22. 12:36
 15/17 anonim ***** válasza:
72%
Nyilván gáz ez az egész. Eüs vagyok, van azért az a vizsgálat, aminél ha már hiába vetsz be minden praktikát, hogy megnyugtasd és együttműködjön, de nem teszi, akkor muszáj lefogni, nyilván ez nem az. Megpróbálhatta volna ráállítani, bár van az a gyerek, aki itt se fog engedni, 1 órát meg nem fognak könyörögni. Amúgy nálunk is le kell mérni, nem elég bediktálni. Kérdező, nem értem amúgy ezen most miért agyalsz? Nem jól reagálta le a védőnő, végül sikerült lemérni gondolom, ezen kár tovább gondolkozni. Nyilván nem problémás, ha máshol engedi. Nálunk se szeret ott lenni, pedig az oltáshoz se köti, mert két külön épület az egész, két külön körzet is. Viszont a gyerekorvosnál így indít, nálunk is kórházi vizsgálaton normálisan viselkedett, a gyerekorvos 1x meg is kérdezte, hogy máshol is ennyire kiborul? Mondtam nem, mert máshol időt szántak arra, hogy játszanak vele kicsit, bevonják a dolgokba. Itt futószalag van, ajtóból bele dobja a tűt és kész. Még a szemészeten a tágításnál is. De kijöttünk és én le is tojtam mit gondol, mit mondott.
2024. máj. 22. 12:55
 16/17 anonim ***** válasza:
71%
Én fiam 1 éves korában kezdte ezt, már amikor meglátta az épületet, hisztérikus tombolásba kezdett. Lassan 3 éves, nem kevés munkám van benne, hogy már egy icipicit együttműködőbb. Most is nagyon fél, ha megyünk, de mindent begyakoroltunk egymilliószor, mi fog történni, és most már kibírja tombolás nélkül, csak utána azonnal rohan a kijárathoz, hogy menjünk haza. Nálunk a védőnő igyekszik rugalmas lenni, meg a gyerekorvos is. Gyakoroljátok NAGYON sokat, mit fognak csinálni, de ne lepődj meg, ha egy darabig még félénk lesz.
2024. máj. 22. 14:43
 17/17 anonim ***** válasza:

A fiam 3 éves és ő ugyanígy nem volt együttműködő státuszon egyáltalán.

Pont alvás előtt hoztam el a bölcsiből, tudtam hogy ez lesz. Ordít, visít, megtagadja a feladatot.

Meg is kaptam, hogy kevés a fejlesztés amit kap... No comment.

2024. jún. 13. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!