Szerintetek ez rendben igy?
Örülj neki, hogy nem a tv előtt ül.
Az én fiam 2 éves, ő se ül le. Néha telefonozik 20 percet, ez a maximum. Amúgy folyton mozgásban van, én se tudok tőle semmit csinálni. Nem egy molyolós, de én is pörgős vagyok.
Szerintem ne aggódj.
Ha hiperaktivitásra gyanakszol, gyermekpszichiátrián tudod kivizsgáltatni a gyereket. De szerintem még kicsi, nem fognak tudni biztos diagnózist felállítani.
A tévé csak fokozza a tüneteket. Túl gyorsan váltakoznak a képek, plusz sok a hanghatás. Egy ekkora gyerek nem birkózik meg a tévéből (laptopból, telefonból, tabletből) érkező információ tömeggel. Jobb megoldás lenne relaxációs zenét hallgatni, könyvet nézegetni, rajzolni, és persze sokat-sokat lenni a szabadban. Próbáld ki, hogy egyszerre csak egyetlen játék legyen hozzáférhető a gyereknek. Mondjuk adj neki egy db kisautót. Ha nem vonja el másik 100 játék a figyelmét, sokkal könnyebben el fog mélyedni a játèkban, és meglepően sokáig ellesz az egyetlen kisautóval.
A házimunka miatt ne legyél szigorú magaddal. Bőven lesz még időd suvickolni a lakást, de a gyereked csak egyszer kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!