Hol tudom a kisgyermekem kivizsgáltatni, hogy van-e bármilyen rendellenessége? Pl szenzorosság stb
Kedves kérdező, gyermek neurológián, vagy gyermek pszichiátrián, attól függ mire gyanakodnak és mi a cél. A nevelési tanácsadó (pedagógiai szakszolgálat mai nevén) is oda küldi, ezért érdemes párhuzamosan elindulni a kettövel. Ha csak a diagnózis érdekli, akkor nem muszáj menni a szakszolgálatbam viszont köznevelési/oktatási intézményben csak úgy fog helyben fejlesztést kapni, ha a szakszolgálat is kiad erről papírt. Ha csak az orvosi (neurológia, pszichiátriai) vélemény van, magán úton vihetik fejlesztésre (különféle fejlesztőházakba, és/vagy mozgásterápiákra), ami plusz pénz, idő, energia. Ezt mindenkinek saját joga eldöteni, melyiket látja jónak.
Üdv, óvodapszichológus
Szenzorossagot nem vizsgálnak sehol.
Azt te latod a tüneteiből.
Ha nem latod, nem szenzoros.
Gyermekpszichiátriára menjetek.
A 4-es annyira kis cuki, de mégis hol él, a Holdon?
Hagyjuk már az állami fejlesztéseket, a nagy nullával érnek fel, viszont ha leírják, hogy gond van a gyerekeddel, elég sok kapu bezárul előtte. Szóval a Pedagógiai Szakszolgálathoz csak akkor menjetek, ha az óvoda/iskola kötelez rá.
Szia
Nekem szenzoros bajom van.
Gyerekoromba vették észre úgy 8 éves lehettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!