Őszintén megvallva, mennyit kiabáltok a gyereketekkel?
Én meg mindig azon akadok ki, amikor valaki panaszkodik, hogy problémás/beteg/fogyatékos a gyereke, erre letámadja az egész világ, hogy mit képzel magáról, hogy hogy nem boldog, hogy van gyereke.
Az, hogy ezeket a helyzeteket nehezen viseli az ember, nem jelenti azt, hogy nem szereti a gyereket. Ne legyünk már képmutatók. Nézzetek meg pár videót adhd-s, autista gyerekekről a neten, aztán után lehet mondogatni, hogy mindenkinek ezt boldogan és mosolyogva kéne kezelnie.
Van az a tett amikor jó ha látja, hogy a következmények rá nézve nem jók.
Ha úgy hagyják nőni a gyereket, mint a gazt akkor gazemberré válik.
Ha megkapja az ültetést a trágyázást a metszést a korlátozást akkor tudni fogja a határokat és azt, hogy mi a jó és a rossz közti ülönbség.
#18-as vagyok, nekem is bicskanyitogató a #41-es válaszoló mindegyik válasza, de azért a túloldal se essen abba a hibába, hogy feketén-fehéren festi le a dolgokat: nem, nem lesz gazember akivel nem kiabálnak, ez abszurd.
Kiabálás nélkül is lehet határokat húzni. Nem neveltem ADHD-s gyereket, így azt el tudom fogadni, hogy az nagyon más, de általánosságban ne sugalljunk már olyat, hogy kiabálás nélkül csak hagyjuk nőni a gyereket, mint a gazt.
48-as, persze, kellenek a határok.
Pl. a gyerek kapott egy beírást a suliban. Erre bünetéstként higgadtan közlöd vele, hogy akkor most 1 hét szobafogság, számítógéphasználattól eltiltás, bármi büntetés. Akkor most az, akinek nincs gyereke, elképzeli ezt ilyen habos-babos körítéssel, hogy a gyerek belátja hibáját, és magába száll, és szó nélkül viseli a következményeket. Akinek van gyereke, az meg tudja, hogy ez nem így van. A gyerek lázadni fog, és nem higgadtan. Elkezdődik a harc, és ebben a gyerek fog elsőként mindent bevetni. Aki ragaszkodni akar a következetességéhez, kíváncsi vagyok, hogy bír higgadt maradni, főleg egy nem neurotipikus gyerek esetében.
Az én gyerekem ilyenkor ordít, csapkod, szétveri a berendezést. Persze oda lehet menni hozzá szépen, nyugodtan, hogy ne haragudj Pistike, ne verd már szét a bútorokat, mert elég sokat dolgoztam, hogy meg tudjuk venni őket. Nyilván, aki nem így csinálja, ássa el magát, mert egy sz.anya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!