Csecsemő korban feltűnt nektek, hogy a kicsi autista lehet? Mi volt az első jel ami erre utalt?
Mivel nálunk az első gyerekünk az, így nem. De amikor meglett a második, na akkor éreztem azt, hogy "hű, ez ilyen is lehet?", "valahogy nagyon más (normális), mint a tesó volt".
Ha fordított sorrendben születnek, akkor még ordítóbb lett volna a különbség, DE azt nem hiszem, hogy előbb diagnosztizálták volna, mert így is millió orvos diagnosztizálta félre, mire valaki képes volt kimondani.
Én Németo-ban kezdtem a terhességet. 11 héten már tudták hogy kisfiú, és a terhesgondozásokon nagyon sokszor elmondták hogy mindenképpen szedjem a folsavat, de nem indokolták meg.
Aztán itthon jártam már terhesgondozasra. A dokumentumokból kitűnt pl hogy "ferde magzatfekvés"-es. Ez már valami "elöjel volt.
Szedtem a folsavat stb.
38-39. Hetekben semmifele magzatmozgásokat nem éreztem. Aztán a kórházi ügyeletröl elhajtottak, mondván nincs most ügyeletes orvos, majd reggel..
Végüp normal szülés lett de aludt a baba, nem sírt fel.valamit csináltak vele így kiadott vmi nyavajgós hangot mint vmi kismacska és aludt tovább.
Meretben reflexekben mindent rendben találtak.
Hazajöttünk. Ahogy cseperedett ferde nyaktartást, majd C tartást vett fel egész testben. Jártunk dévény massázsra ott agyonkínozták(jelentve is lett a központban mert pl ferde nyaktartással tilos fájdalmat okozni), babaúszásra is jártunk később tsmt re is.
Ja és azt se nindta el a 4D ultrahangos sem mikor látszott hogy a köldökzsinór a nyakán van de nem szorosan. Ezt is a kórházi jelentésből tudtam meg szülés után hogy köldökzsinór egyszer a nyakon. Vagy ilyesmi leírása van.
De a vége ahol tartunk most, SNI-s, súlyos figyelemzavarok, tanulási nehézségek.
De az egész terhességem alatt egy orvos sem, egy terhesgondozó sem a magán UH-S sem mondott nekem semmit ami ijesztő lenne..pedig nem egy "jele" volt.
1, de lehet, csak épp minden tünet ugyanolyan eséllyel lehet normalis is, mivel a csecsemők, kisgyerekek az idegrendszer éretlensége miatt normális esetben is autisztikus tüneteket produkálnak. A különbség, hogy egy autista az idő múlásával is "fura marad" a korosztályához képest.
Ezért nem lehet túl fiatalon diagnosztizálni.
"sem mikor látszott hogy a köldökzsinór a nyakán van "
Helyesen jart el, ugyanis teljes normális hogy egy magzatnak időről időre a nyakan van a zsinór, ugyanis folyton mozognak.
5 csak épp egy rakat ilyen apróbb eltérés volt a nagykönyvtől ami eltér egy icipicit a normálistól. Aminek a gyümölcse az SNI.
Akkor egy súlyosabb pl autizmusnál még több eltèrés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!