Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért undorodik a legtöbb...

Miért undorodik a legtöbb ételtől a két és fél évesem?

Figyelt kérdés
Már teljesen kétségbe vagyok esve. 2 és fél éves most pont a fiam, és szinte alig eszik meg valamit. Kb. 5 hónapja kezdődött. Előtte evett viszonylag sokmindent, de már akkor sem volt az igazi. A főtt ételek közül szinte csak a spenótot, a paradicsomos burgonyát, a burgonya főzeléket eszi meg. Sem leveseket, sem tésztákat egyáltalán nem. Gyümölcsökből az almát és banánt megeszi, barackról, tudni sem akar például. Zöldségekről hallani sem akar. Tojás, bundáskenyér, virsli, ezeket még szereti. Hát, kb. ennyi... teljesen kivagyok borulva, hiába kínálok bármit, őrjöngve elroha az asztaltól. Sem párizsit, sem szalámit, még a margarint is utálja, a bölcsiben is üres kenyeret eszik, mint itthon is többnyire. Másokkal is vannak ilyen gondok? Már nem tudom, mit adjak neki... a vérképe is borzalmas, alig van vastartalom a szervezetében, de hát mitől is lenne. Kétségbe vagyok esve, úgy érzem, gyermekpszichológusra lesz szükségünk. Segítsen valaki, mert borzalmasan érzem magam.
2010. okt. 23. 19:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

komolyan mondom ne stresszelj!!!!

adsz neki ami otthon van.

ha nem eszi meg nem eszi.

hidd el ha éhes lesz meg fogja enni!!!

tapasztalatból mondom.

2010. okt. 23. 19:35
 2/9 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom amit az első irt az elég drasztikusan hangzik..

Mert azért valamit csak enni kell neki adni nem nyűszithet..

Tudom hogy az lenne a megoldás amit az első mondd de valahogy nem bírnám ki ha gyerekem lenne hogy hagyom hadd sirjon.. :( 13l

2010. okt. 25. 11:59
 3/9 anonim ***** válasza:
Szia, a fiam sem egyszerü evés terén, ezt irogattuk itt közösen egyik nap, ha nem olvastad, hátha találsz hasznos választ: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
2010. okt. 26. 16:56
 4/9 anonim ***** válasza:
Az en kislanyom is 2 es fel eves es majdnem semmit nem eszik. Legujabban meg a tejet sem issza kakaoval. Nem mi tehetunk rola es nem mi rontottuk el. Ugyan mar!!!Melyek anyuka akarja, hogy rosszul egyen a gyereke? Es az sem ugy van, hogy ha megehezik eszik...az enyem kepes napokig nem enni ha nem eroltetem. Epp emiatt csak a kedvenc eteleit keszitem neki es mindent megteszek hogy egyen...En is borzalmasan erzem magam sokat sirok emiatt
2010. okt. 27. 13:00
 5/9 anonim ***** válasza:

az én lányom is volt mikor oviba került változott a helyzet mert az oviban mindent megeszik és mikor haza érünk jön hogy éhes.

De az ovikezdésig ő sem evett szinte semmit.a bébikajátol meg hányt.Minden vizsgálaton voltunk kivéve a gyomortükrözés meg a szonda táplálás az egyik doki találta ki hogy megnézzük a gyomrába mennyi étel fér.Ezt nem válaltuk be.

10 kiloval került oviba ugy hogy 2 honap hiányzot a 3 évhez és most 12 kilo.

Szoval nekünk semmi nem segitet csak az hogy elkezdte az ovit.

Remélem nektek is segiteni fog ha elkezdi!

2010. okt. 27. 21:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is két és fél éves, és nagyon kevés féle ételt eszik meg, voltak már jobb időszakaink és vannak rosszabbak. Én is mindent megtettem azért hogy jobb evő legyen, nem igazán sikerült. Viszont azt biztosan elmondhatom, hogy attól lesznek a gyerekek egyre rosszabb evők, ha azt látják, Anyuka-Apuka nem hagyja addig békén őket, amíg valamit meg nem esznek (csak a kedvenc kaját, vagy édességet stb.). Az én Édesanyám mindig azt szokta mondani, hogy minden gyerek életre született és éhen halni nem fog. Nem szabad könyörögni a gyereknek, sem erőltetni. Én most már, ha elutasít olyan ételt, amit tudom hogy szeret, nem kap mást. Természetesen nem kényszerítem olyasmire amit nem szeret... de pld. az enyém szereti a leveseket, rizst, zöldségköretet, húsokat mértékkel, tésztát, kenyeret minden mennyiségben, és persze az édességeket is. Főzelék szinte semmi, gyümölcs csak alma, banán. Ha nem eszi a levest, amit szeret, vagy a milánóit vagy a rakott kelt, nem adok neki mást. Ha új ételeket próbálunk, egy falathoz ragaszkodom, ha nem kéri adok neki mást. Hisztit abszolút nem tűrök a témában, akkor kaja befejezve.... a lényeg a lényeg, hogy mostanra egész jó evő lett, de mi is szinte születése óta küzdünk. sok sikert mindenkinek, elég távirati stílusú a hozzászólásom, bocs, csak rohanásban vagyok.
2010. nov. 2. 19:41
 7/9 anonim válasza:

Nem kell erőlteteni az ételt! Igaza van az első versenyzőnek. Nekem most hat éves a fiam, és mi már átéltük. Ha éhes lesz úgyis megeszi. Aztán meg rájön, hogy nem is rossz, sőt finom amit anya tesz az asztalra :-) Az is lehet, hogy erőltetve van az evés, és már azért sem akar enni! Ezer ok létezik, miért nem eszik.

Egyébként lehet, hogy az ovi-bölcsi teszik ezt vele, mert így dacol azzal, hogy be lett adva. Nekem ezt mondta a pszichológus ismerősöm anno. Hozzáteszem, hogy most sem jóétkű a gyerekem, de legalább eszik, még ha keveset is. Nem erőltetem, és most már magától jön, hogy éhes :-)))

2010. nov. 3. 13:23
 8/9 anonim ***** válasza:
adj neki amit szeret.majd pár nap múlva próbálj meg uj ételt adni.nekem is nehéz eset a fiam .volt hogy egész nap csak édességet evett.de adtam neki mert valamit mégis csak kell enni.
2010. nov. 29. 12:24
 9/9 anonim ***** válasza:

Ne borulj ki egy ételt többször is fel kell kinálni mire elfogadja, ugyanazt az ételt tálald másképp, hívd más néven, az is fontos hogy ne csiálj ügyet az étkezésből.

Tedd elé a kaját és kész, a párodal kényelmesen egyetek és ne figyeljetek a hisztire. Ha mindent magára önt hagyd rá, ha nem eszik ne adj neki édeset, esetleg gyümölcsöt, leveket estére. Ha kimarad egy étkezés attól nem hall éhen másnap megeszi amit kap.

2010. dec. 18. 01:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!