A diszlexiások felismerik saját hibájukat?
Én szerintem az vagyok vagy lehet csak diszgráfiás de lehet egyik sem..
Szóval nekem ezek azok a tünetek amit észre veszek:
Rosszul írom le de van hogy nem tudom hogy kell leirni helyesen
idegeskedek
sík vagyok matekból de nem tudom megérteni
Ha rámutatsz akkor általában igen,ez sok mindentől függ, ha csak megkéred rá,hogy nézze át a munkáját szinte egyet sem találnak általában.
Első, neked nincs semmi bajod, ezek nem azok a tüneteke és nem olyan súlyosságúak amiket produkálnod kéne, ahhoz,hogy diszes legyél.
nah kicsit tisztázzuk a dolgokat.
én diszlexiás és diszgráfiás vagyok ami annyit taskar hogy olvasási nehézségem van és irási nehézségem van csak nem értem miért gondolkodtok egyáltalán azon hogy aki diszlexiás az nem ir e hejesen,mivel az olvasási nehézség.
és méghozuzá nekem elég erössek.
diszlexia: amikor valaki olvas elég ha csak rá néz a szó leg elejére és következtet az egész szora ez által gyorsan olvas.
egy diszlexiás pedig ugy olvas hogy az adott szót betüröl betüre vagy szotagrol szotagra kell el olvasnia.
ez a folyamat sajnos lassu és mások jot milatnak rajta ami morális csökkenéshez vezet.
nálam szerencsére ez nem következett be mert én végül sza..rtam bele mások véleményébe.
a diszgráfia pedig az hogy nem mindig tudod megkülömböztetni a betüket
ez nem az összes betüre vonatkozik egyénenként változo is lehet.nekem pl a d és a b betü,de erre is ki fejlesztettem egy megoldást amit a mai napig alkalmazok.
de szerintem mit bármelyik diszgráfiás elront az a j és a ly.
amugy én fel voltam mentve hejes irás hangos olvasás és idegen nyelv tanulásábol.
kérlek ne keverjétek ezeket össze.
és ne itéljen el senki azért mert nem tudok hejesen irni,
bár be vallom tudnék hejesebben is csak akkor nagyon sok idöt fecsérelnék a szöveg le irásával.
amugy csak érdekesség ként akinek a számokkal van problémálya azt ugy hivják diszkalkulia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!