Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tanácsot kérnék abban, hogy...

Tanácsot kérnék abban, hogy roma kisfiúval és szüleivel hogyan érdemes problémát megbeszélni?

Figyelt kérdés

Év eleje óta rászàllt a fiamra, 8 évesek. Lökdösi, piszkálja, mindenhová követi. Mondtam, hogy próbálja elkerülni, de nem tudja. Tanár valahogy sosem lát semmit. Megbeszéltük, hogy ha kell, védje meg magát. Talán idővel leszáll róla, ebben bíztam, de miután kiállt magáert, a nagyobb rokon gyerekek is rászálltak, hogy hogy meri bántani Dzsúliót. A szülők is megtaláltak neten, persze az ő fiuk az áldozat szerintük. Minősíthetetlen stílusban, és borzasztó nyelvtannal írtak. Intézünk egy megbeszélést a tanárokkal, szülőkkel közösen, de fogalmam sincs, hogy hogy lehet velük szót érteni, semmi tapasztalatom nincs.

Mi ilyenkor a célravezető? Lesüllyedni a szintjükre? Határozottan fellépni? Vagy inkább elkerülni minden konfliktust?

2023. dec. 15. 14:54
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

2 dolgot tehetsz: megvárod, amig Dzsúlió kibukik a suliból (csoda lesz ha 1 évet kibír), vagy kiveszed a gyereked az iskolából.

Ezekkel nem érdemes sem szépen, sem csúnyán beszélni. Magatoknak ártasz majd vele.

2023. dec. 15. 21:02
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

10! Nem Miskolc véletlen? Ugyanez volt velem is 🥲

Amúgy mit kéne? Ezekkel beszélni nem lehet, max néha néha egy erős férfi vigye a gyereket az iskolába, hátha megijednek egy "kigyurt állatról" ezek az a baj hogy az utcán is elkapnak...

2023. dec. 15. 21:54
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban Miskolc és környékéről van szó sajnos temérdek mennyiségű roma él ezen a környéken én mint Borsodi ezt tudom, akkor nem oldja meg a problémát az hogy elviszi másik iskolába..Mindenhol sok a roma..
2023. dec. 16. 11:53
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
22# ha tőlem kérded, igen, Miskolc. (De én az eredeti 11# vagyok, valamit töröltek, úgy lettem 10#)
2023. dec. 16. 12:12
 25/30 A kérdező kommentje:
Nem Miskolc, hanem a csodálatos nyugat az, ahol mi élünk, csak városból kiköltöztünk falura.
2023. dec. 16. 13:06
 26/30 anonim ***** válasza:
85%
#25. Akkor én voltam az az osztálytársad. Kitti volt a c csaj neve ha jól emlékszem. Bejelolt évekkel ezelőtt fb-on. Tiltottam, van (legalábbis akkor) 5v6 gyerek, kint van Canadaban. Rohadt sok emlék feljött most 😭gyűlöltem általános iskolába járni. Ezeket irtani kéne. Nem mind1 mi van rajtad, hogy nézel vagy nem nézel rájuk, mit eszel vagy nem eszel. És senki nem tesz semmit. Már több a C Magyarországon mintsem a Magyar. És nem is vallják magukat magyarnak, hanem kikerik maguknak hogy ők Romák. Kötelezővé tennem amúgy az önvédelmi órákat. A mai világban főleg nagy haszna van ennek.
2023. dec. 16. 13:12
 27/30 anonim ***** válasza:
88%
Nem kell semmit megbeszélni - ezekkel úgysem lehet -, iskolát kell váltani. Ez ALAP!
2023. dec. 16. 15:21
 28/30 anonim ***** válasza:
Dzsulio!???????????????????????? tipikus. en valoszinuleg elvinnem a gyerekemet egy roma mentes iskolaba. irtozom meg a latasuktol is, ill csak mult ido mert mar nagyon regen nem Mo on elek.
2024. jan. 3. 12:22
 29/30 anonim ***** válasza:
65%
a 26 os t olvasva megint orommel tolt el hogy 1987 ben elhagytam dicso orszagunkat ugy hogy meg latogatoba se jarunk vissza. oszinten sajnalom a magyar lakossagot hogy nekik kell mentegetozniuk a Dzsuliok miatt;-(((
2024. jan. 3. 12:24
 30/30 anonim ***** válasza:
es ezek utan sokan meg mindig a toleranciat hangoztatjak. utalom ezt a fajtat, szerintem genetikai selejt .
tegnap 06:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!