Ha elmegyek egy kórházba megbeszélni a szülést, milyen kérdéseket érdemes feltenni?
Első babáról van szó, és még csak 11 hetes vagyok, úgyhogy foglalmam sincs, milyen kérdéseket érdemes feltenni az orvosnak.
Segítenétek nekem, kérlek? 😊
Konkrét kérdésekre lenne szükségem, nem csak annyi, hogy kérdezzem meg azt ami érdekel 😄 mert még nem tudom h mi kellene h érdekeljen 🙂
- Van lehetőség aranyórára?
- Mikor érdemes elindulni a kórhába?
- A baba velem fog aludni vagy külön helyezik el?
Nem is tudom tényleg mit kellene még megkérdezni 🤐
(ebben a kórházban nincs szülésfelkészítés sajnos, másik helyen lesz majd de még nem tudták megmondani, hogy mikor indul)
Esetleg tudnátok ajánlani olyan könyvet, amit érdemes lenne elolvasni a szülésről?
Köszönöm a segítséget!!!!❤❤❤
A vajúdás alatt lehet-e enni?
Megválaszthatod-e a pózt vajúdás alatt?
- és kitolàs alatt?
Van-e lehetôség gátvédelemre? ( manapsàg elvileg mindenhol, gyakorlatilag nem Mindenhol).
Ha nem indul a baba 40. Hétre, akkor mi a protokoll?
Meddig engedik elvinni, és mikortól kell befeküdni.
Hogy ès ki lehet benn veled, hányan?
( van aki dúlát és a leendő is visz vagy anyukáját és a leendő apát)
Covid változtat-e ezen?
Hirtelen ennyi jutott eszembe
Melyik kórház ez ahol lehetnek kérdéseid?
Nálunk SZTK alapon kb 8 perc az egész vizsgálat öltözéssel-vetkőzéssel együtt.
amit én megkérdeznék:
Van-e lehetőség fájdalomcsillapításra, ha igen milyenre, és meddig lehet kérni
van-e lehetőség alternatív módon(kádban, labdán, bordásfalon, sétálgatva, guggolva) vajúdni
De tényleg hol van olyan rendelés ami kórházban zajlik és hagynak akár egy kérdést is feltenni?
Meg mi az hogy egyik hely meg másik hely? Hála az új törvénynek a körzetes kórházban szülhetsz csak
Statisztikakat erdemes kerdezni, az mutatja meg teljesen objektiven, hogy mire van eselyed:
- Csaszarmetszesi arany
- gatmetszesek aranya
- haton fekve torteno szulesek aranya
Ezekbol minel magasabb az arany, annal inkabb beavatkozos a szwmlelet.
Tovabbi kerdesek:
- Mi a protokoll az inditasra vonatkozoan terminustullepes eseten? Ha a flowmetria es a ctg rendben van es visszautasitod az inditast, beken hagynak-e, vagy nyomast gyakorolnak veszelyezteted a babat megjegyzesekkel?
- Bor-borkontaktusra van-e lehetoseg lefurdetes nelkul?
- Milyen alternativ szulesi eszkozok vannak es a nok hany szazaleka szul ugy, hogy nem kell felfekudnie a szuloagyra?
- Ehetsz, ihatsz-e?
- Kimehetsz-en pisilni, furdeni?
- Van-e rutin branül-bekötés, és mi történik, ha visszautasítod?
Wagner Szülési terv c. könyvéből még jobban tajekozodhatsz.
Noll Andrea Vajudastamogatas mindenkinek
Ina May Gaskin könyvei
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!