Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Belemennél ebbe, miért igen/nem?

Belemennél ebbe, miért igen/nem?

Figyelt kérdés

Van egy gyereked az előző kapcsolatodból, és megismersz valakit, akivel összeköltöztök. A gimis gyereked viszont pokollá teszi az együttélést.

Ekkor az új párod alkut ajánl nektek.

A gyerek a gimi után (1-2 év) X városba szeretne menni tovább tanulni.

Ő már most, azonnal, bérel neki ott egy lakást, és fizeti is az ottani életét. Az átíratkozást is intézi. De cserébe 2-3 alkalom/év legyen a hazalátogatása.

2023. nov. 23. 12:47
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
67%

Senki sem arról ábrándozik, hogy mozaik-család részese lesz, csak az életben sokszor vannak nem ideális élethelyzetek is.

Egyébként sem kőbe vésett igazság, hogy a gyerek csak ellenséges lehet szülője új párjával. Itt inkább az a kérdés, hogy ha ennyire nem tud viselkedni az a gyerek, akkor az a kedves szülőt is minősíti. Nekem pl. ezért menne el a kedvem attól, akinek ilyen ellenséges a gyereke.

2023. nov. 23. 13:24
 12/52 anonim ***** válasza:
87%
Miért választanám az újonnan megismert párom a gyerekem helyett? Akármilyen problémás a gyerek (már ha tényleg problémás, nem csak kamasz, erre nem tértél ki), akkor sem mennék ebbe bele. Valószínűleg ha fel is dobná nekem ezt a párom ki is raknám, hogy ezt hogy képzeli.
2023. nov. 23. 13:27
 13/52 anonim ***** válasza:
8%

hogy max 2-3 alkalom/év?

nekem ez túl fura lenne amúgy,bár otthonon kívül is találkozhatnak,meg anyuka is mehet a fia lakásába akkor.

szerintem nem jogos ezt kérni,mármint egy anyától nem lehet ilyet,hogy csak évi 2-3x láthassa a gyerekét.

viszont kérdés,hogy az anyuka mennyire szereti az ő saját gyerekét.

de hogy 2-3x legyen max ott,de amúgy máshol találkoztok,az szerintem lehet oké,csak nem feltétlenül fer ilyet kérni. Én amúgy lehet,hogy utálnám anyaként az én saját gyerekemet,ha megpróbálná szánt szándékkal pokollá tenni az új párommal az életemet, viszont,én úgy gondolom,ilyen nem fordul6na elő. || Mivel úgy gondolom,hogy a gimis gyereked nem kapott elég szeretetet, elhanyagolva , elhagyatva érezheti/hette magát; hogy pl nem stabil az "önbizalma" (nem jó szó,de így érthető), nem érzi,hogy fontos lenne ő valakinek(nem feltétlenül vallaná be); és ezért úgy látja, hogy azt a kis kevés szeretetet, amit eddig ő kapott tőled, most most mégtöbb fele osztódik, mégtöbbfelé kell osszad, így még kevesebb fog jutni őneki; ezért az új párodban vetélytársat lát, akivel osztoznia kell a te szeretetedben, amit különben ő kapna. Ő egy törött,lelkisérült,önmagát értékelni képtelen, önmagát nem is ismerő gyerek. Nincs tisztában a saját értékeivel, nem kapott annyi lelkitámogatást, amennyit szeretett volna. És most fél,hogy osztoznia kell azon a kicsi szereteteden a pároddal is,amennyit ő eddig kapott. Így majd neki mégkevesebb jut. Rajtad keresztül határozza meg önmagát,és fél,hogy elveszít,mert te nagyon fontos vagy neki, a lelkének, hogy folyamatos visszaigazolást kapjon,hogy éreztesd,hogy szereted, mert különben nullának érzi magát. Nem stabil az önértékelése, nem fejlődött ki stabilra az önértékelése felnövése során, mert nem volt eléggé támogató a háttere, a családi háttere.

De ha már ez így alakult,"""el lett bénázva"""-bocsi, akkor én már lehet,hogy elfogadnám a párom ajánlatát, hogy nehogy pokollá tegye az életünket.De többet foglalkoznék ígyis a gyerekkel ezentúl(házonkívül,úgyhogy a párom ne legyen ott,ha nem jönnek ki jól,mert a gyereked részéről nincs meg a szándék/+az illemtudás/az illem tudásának használata a gyakorlatban), de csak annyit amennyit igényel,mert már felnőtt lesz,önálló életet él,utólagosan nem lehet ezt bepótolni.

Viszont egyébként már gimi után akkoris felnőtt lesz,szerintem örülne a felajánlásnak,hogy gimi után rögtön kap egy külön lakást,mai fiataloknak nagyon nehéz dolog elindulni az életben.Ha tehettem volna,énis kirepültem volna már 18-19 évesen,dehát nekem sajnos nem volt rá lehetőségem. Csak,ha ő jófej lett volna,lehet,hogy nem ajánlotta volna föl nektek ezt a párod,hogy ad a fiadnak egy lakást,viszont szerintem így jól jön ki belőle,akár mindenki.

Csak akkor ezentúl ne a közös otthonotokban találkozz a fiaddal,hanem parkban,cukrászdában,saját otthonában,buszmegállóban,mozinál,stb

2023. nov. 23. 13:29
 14/52 anonim ***** válasza:
91%
Egy hím se fontosabb a saját gyerekemnél, úgyhogy béreljen magának lakást, minél messzebb tőlünk.
2023. nov. 23. 13:31
 15/52 anonim ***** válasza:
29%

"Miért választanám az újonnan megismert párom a gyerekem helyett? "

Nos, együtt élni az ember jó esetben nem egy nap utan szokott. Pláne, ha van gyerek is a képben. Tehát nem épp most ismerte meg a párját. Másrészt q gimis korú gyerek pár év múlva lelep és saját családot alapít, önálló életet él.

2023. nov. 23. 13:35
 16/52 A kérdező kommentje:

Néhány VALÓS példa, mikre képesek a kölkök az új férfi/nő ellen. Ezek konkrét, ismerősi kör esetei.

- Pár nyaralni ment. Ingyenes parkolási engedéllyel állt addig a kocsi az utcán. Aztán mégis jöttek a csekkek. És a fotókon nem volt ott az engedély. ? Igen, a gyerek kivette első nap, és a hazaérkezés előttin visszarakta. Mert a pasi balga módon otthagyta a kulcsot a komódban, és nem a páncélba tette.

- "Véletlenül" leöntött céges laptop.

- Női bugyi, koton, fülbevaló az autókban.

- Rúzsfolt az ingen a szennyesben.

- Kinyírt kutya!!! (Mondjuk utána olyan verést kapott a srác, hogy majdnem leszerelték miatta a lányt.)

2023. nov. 23. 13:40
 17/52 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező, ez csak azt jelenti, hogy ismeretségi körödben sokan ilyen suttyót neveltek a gyerekükből.

Ezek a suttyók a vér szerinti szüleikkel is nagyon bunkók lehetnek.

Én írtam az eléggé lepontozott #11-et, és idemásolom belőle, ami ide is kívánkozik:

"ha ennyire nem tud viselkedni az a gyerek, akkor az a kedves szülőt is minősíti. Nekem pl. ezért menne el a kedvem attól, akinek ilyen ellenséges a gyereke."

2023. nov. 23. 13:45
 18/52 A kérdező kommentje:
17. Ehhez nem kell "suttyó" szülő/nevelés. Elég annyi, hogy nem bírja elfogadni, hogy szétmennek a szülei, akik a biztos hátteret adták neki, érzelmileg, példaként, anyagilag. És reméli, hogy még újra összejönnek, és ezért nem akar mást oda engedni. Vagy fél, hogy ő háttérbe szorul. Önvédelmi reflex is lehet, nem csak "suttyóság".
2023. nov. 23. 13:52
 19/52 anonim ***** válasza:
78%

18-ra:

Eleve a gyereket úgy kell nevelni, hogy érezze, szeretem, de nem a csicskája, rabszolgája vagyok.

És persze a válást is le kell kommunikálni. Azért a válás előtt általában vannak már csúnya veszekedések, szóval érzi azt a gyerek, hogy a szülei egyre kevésbé bírnak együtt élni.

És persze a válás után a gyerekkel sokat kell beszélgetni. De már akkor mondani kell neki, hogy lehet, hogy újra társra találsz, mert ez az élet rendje.

Én két gyereket nevelek és nagyon határozottan a szülőt hibáztatom, ha ilyen szélsőséges dolgokat művel a gyereke. Egyébként elképedve olvastam ezeket az eseteket, az én ismeretségi körömben semmi ilyesmi nem fordult elő.

2023. nov. 23. 13:59
 20/52 anonim ***** válasza:
90%

4, mert troll kérdezőnknek ez a mániája.

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ke..

2023. nov. 23. 14:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!