Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ezért jogos, hogy SNI kódot...

Ezért jogos, hogy SNI kódot akarnak adni?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2 és fél éves, harmadik gyerekem.

Korai fejlesztést írtak elő neki másfél évesen, mert nem mondott szavakat sem és nem értette mit mondunk neki. Jártunk is, amíg el nem kezdte a bölcsit 2 hónapja. Onnantól természetesen a bölcsiben kapja. Nagyon szépen megindultak a szavak nála, több mint 50 szavas szókincse van, már megpróbál 2 szót összerakni. Ma voltunk felülvizsgálaton és úgy állapították meg, hogy továbbra is szükség van fejlesztésre, de lehet oviban is kell majd de ezt csak SNI kóddal lehet majd megtenni.

Csak azért akarják ezt rásütni, mert nem mindent volt hajlandó megcsinálni amit kértek tőle, sok feladatot megtagadott mert nem volt kedve hozzá. De mindig is ilyen gyerek volt, ha nem az történik amit ő kigondol, azt nagyon nehezen viseli.

Most tényleg azért kéne megbélyegezni mert nem engedelmes rabszolga?

Egyébként a bölcsiben ha közös munka van, a többiekkel együttműködő.

2023. nov. 16. 19:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
66%

Szóval iskoláskorban már nem lesz gond, ha betörik és rabszolga lesz?

Mindegy: az már kiderült, hogy nem volt valódi kérdés.

2023. nov. 16. 21:07
 12/17 anonim ***** válasza:
94%
Miért vizsgálták egyáltalán? 1,5 éves gyereker senki nem vizsgál azért mert nem beszél, mivel 3 éves korig kell elkezdeni beszélni. Valami más gond is van ott.
2023. nov. 17. 01:15
 13/17 Derjaderja ***** válasza:
100%
Szerintem a szakember látott már dackorszakos gyereket, és ha csak simán dacol, akkor nem ad neki kódot. Lehet hogy az is gyanús nekik valamire ahogy a gyerek meg akarja oldani a feladatot, ami abból látszik.
2023. nov. 17. 07:18
 14/17 Derjaderja ***** válasza:
90%

Meg ha kompromisszum képtelen, nem tud alkalmazkodni más nézőpontjához.

Az én fiam is nagyon akaratos, és ezt a bölcsiben is hangsúlyozzák, de azért együttműködik a feladatokkal, ezt is mondjak.

Csak pl nem akarja haromszínűre festeni a zászlót, mert más tetszik neki vagy korábban hamar megunta a kreatív dolgokat, más feladatokban viszont hosszan kitartott.

Ezek ilyen árnyalatok, az egész kiad egy képet.

Lehet hogy a gyereked csak bedacolt de lehet hogy nem tudja megérteni a feladatot, követni vagy értelmezni a szabályt. Így hogy kap kódot legalább benne marad a rendszerben és követik.

2023. nov. 17. 07:22
 15/17 anonim ***** válasza:
90%

Ez nekem is nagyon fura, hogy 2,5 évesen már ennyi mindenen vagytok túl. Akkor ott más gond is van.

Az én fiam autista és kb. mindenhonnan elhajtottak 5 éves koráig.

2023. nov. 17. 08:00
 16/17 anonim ***** válasza:
82%

Más fejlesztésre jogosult, ha BTMN és másra, ha SNI. Az SNI-t ugyanúgy egy tolvonással meg lehet szüntetni, mint rárakni. Ha pedig a gyereket SNI-vel nem vesznek fel egy oviba, akkor onnan adott problémával, SNI nelkül is ki fogják túrni minden erejükkel.

Az én középső fiam beszédfogyatékos. Oviban BTMN volt 2 évig és mivel a nagyok miatt már nem fért be a logopediai fejlesztésre, így nem is kapott az oviban fejlesztést, a szakszolgálathoz jartunk heti 2*. Mikor SNI-s lett, már kötelezően meg kellett oldaniuk az oviban, 1 évig kapott így fejlesztést (heti 1 csoportosan, az ajánlott heti 3 egyéni helyett), majd másik oviban logi csoportba került és heti 3 logopédiája volt, valamint heti 2 egyéb fejlesztése. Összesen 5 évig volt ovis.

2023. nov. 17. 08:46
 17/17 anonim ***** válasza:
35%

16-os, azért igazad is van, meg nem is. Óvodában nekünk is jó volt az sni, mert kijött a gyógypedagógus nap közben, és szerintem elég sokat is fejlődött a gyerek. Csak vele foglalkozott.

Az iskolában viszont már vegyes csoportok vannak, értsd 1-8. osztály összezárva, különböző problémával. Szerinted mit tudtak velük kezdeni? Viszont sok iskola nem veszi fel, ha sni-s. Nem fogják bevallani, de ha nem körzetes, nem is kell megindokolniuk, hogy miért nem akarják felvenni.

Az igaz, hogy le lehet vetetni, ha viszel pszichiátertől papírt, hogy már nem áll fenn a probléma. De ez évekig tart, szóval ha nagycsoportban le akarja vetetni, hogy be tudja iskolázni, azt felejtsd el.

Mérlegelni kell, hogy mi mit ér meg. Én azt szoktam javasolni, ha meg tudják oldani a fejlesztést magánban, jobb elkerülni az sni-t, sok ajtó bezáródik előtte.

Próbáld csak meg. Hívj fel egy iskolát, hogy gyermekkel akarsz iskolát váltani. Én nem szoktam eljutni az igazgatóig sem, mert már az iskolatitkárnak is az az első kérdése, hogy van-e kódja. Van? Bocsánat, tele vagyunk. Nem kérdezik mi baja, milyen a magatartása, semmit.

2023. nov. 18. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!