Szökdöső kiskamasszal mit lehet tenni?
Ne haragudj, de hogy lehet az, hogy egy 12 éves lány félrelök téged, elviharzik és felszáll a vonatra?
Hát csakis úgy, ha hagyod elmenni!
Zárd be az ajtót, ne legyen saját kulcsa és legfőképpen ne hagyd egyedül soha!
Ha valami történik vele, azért téged vesznek elő és mehetsz a börtönbe gondatlanság miatt!!!
Ha nem bírsz vele, mert támad, pl.: kést fog rád, akkor ki kell hívni a rendőrséget és elvitetni a gyermekpszichiátriára!!!
Lehet, drasztikusan hangzik, de ennek ez a hivatalos és helyes menete. Csakis így tudod a gyermeked testi épségét biztosítani.
Soha nem szabad hagyni, hogy 12 éves kislány léttére csak úgy félrelökjön és felszálljon a vonatra, ami Isten tudja hová viszi.
Ezt a tanácsot fogadd meg, mert még nagy baja lehet a kislánynak is és neked is!
"Én eszméletlenül sokat beszélek neki ennek a viselkedésnek a veszélyeiről, hogy ebből nagy baj lesz, nem érdekli."
Ez egy idő után mindenkinek a könyökén jönne ki és csak elege lenne belőled. Egy kamasz annyival rosszabb, hogy direkt az ellenkezőjét fogja csinálni.
Az effajta prédikáció mindig kontraproduktív.
"Félretol és elmegy itthonról."
Ne haragudj, de akkor a gyereked nem "szökdös", hanem semmibe vesz téged. Nagyon más ám a kettő. A tizenkét évest ha nem tudod otthon tartani, az tényleg nagy probléma, leginkább részedről. Családsegítőhöz mennék a helyedben.
Félretol, és elmegy? Te meg könyörögsz?
Most ez durva lesz, de engem anyám a hajamnál fogva rántott volna vissza, kaptam volna 2 pofont, aztán leüvöltött volna, hogy mi a fszt képzelek. Na, ennek egy szolidabb verzióját esetleg megpróbálhatnád. Tudod, nevelni, ha már eddig nem tetted. Eszem megáll!
Most komolyan, az itteni kommentelők szerint az megoldaná a problémát, ha elvernék, vagy bezárnák a gyereket?
Nyilván egyik sem jelent megoldást, a két hatalmas pofonnal, meg hasonlókkal végleg, visszafordíthatatlanul magad ellen állítod, a bezárás meg természetesen nem fenntartható, gondolom nem fegyveres testőrök kísérik pl. iskolába, meg onnan haza...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!