Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tudom sokszor volt a porondon,...

Tudom sokszor volt a porondon, de mi a véleményetek hogy neveljunk gyereket.?Belefer 1-1 fizikai nyomatekositas vagy abszolút nem?

Figyelt kérdés

2023. szept. 1. 08:15
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Kedves hozzaszolok.

Kétszeres anya vagyok.

Rohadtul elszakad a cerna néha és van, hogy a gyereken töltöm ki. 1-1 szoritas vagy kiabalas által. Igen én megszorizom (az sem jo) TUDOM

Minden akaratommal azon vagyok, hogy ne csináljam, de nincs segitseg. És nagyon nehéz.

Írom a lényeget. Kedves 30-40-50 eves korosztaly.

Hogy emlékeztek? Amikor a tanár fenyithetett, mert pofátlanok voltunk. Fájt nekünk?(Lelkileg) En nem emlékszem.

Jelenleg sokkal több az eroszak.

A tanárra rarontjak az ajtót a szulok, mert próbál nevelni amit a szulo nem tesz meg vagy túl agressziv a gyerek, mert a szulo is az.... és az iskolában azt csinálja amit a szulo is.

Könyörgöm nem minden feher és fekete.

Egy példa. 2 eves kisgyerek allandoan lopkodja a játékokat, ételt a gyerekektől a jatszoteren. A szulo nem szól rá, mert ő nem híve a kiabalasnak, fizikai nyomatekositasnak , meg amúgy is egyszerűbb nem foglalkozni vele. Ez a gyerek ezt fogja csinálni egész életében? És ez jó? Mert arra nem hallgat, hogy jaj kicsi lányom nem szabad.

Nevelni kell a gyereket. Igen nem helyes néha odacsspni de néha kell szerintem.

Na ezért írtam ki a kérdést, de nyugodtan forditsatok át a véleményem, hogy Ne Ne soha.

Ezért vagyok itt, hogy mindkét oldalról halljáak véleményt és azáltal többé, okosabba valjak.

Én pl nem veszem traumának hogy anyám néha oda csapott. Sőt... voltak más hibái de ezért soha nem ítéltem el.

Most jönnek a soha ne bántsd anyák, hogy ez nekem a normális.

Nem nem normalis, de néha nyomatekositani kell, ha 10.szer nem érti.

Meg egyszer hangsúlyozom nem minden fekete és fehér

Tehát az sem jó ha a gyerek azt csinál amit akar és az sem jó ha állandóan verjük

Szürke 50 árnyalata.

Szóval Kedves ntelligens szülők. Türelem, de én mint anya teljesen megertem, ha néha elszakad a húr.

Szülők vagyunk nevelés a feladatunk

Ti, hogy látjátok?

Köszönök minden választ.

2023. szept. 1. 08:22
 2/17 anonim ***** válasza:
81%
Attól függ mit értesz alatta. Amennyiben testi fenyítésre gondolsz, nem. Az nem fér bele. Ha viszont például kiszalad az útra és utána a két vállát erősen fogva (a nyomaték kedvéért) magyarázom az arcába, hogy ezt miért tilos, az nekem belefér.
2023. szept. 1. 08:24
 3/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm az intelligens választ

Emeletes hajlok én is, de olyan rossz, hogy legtöbbször át akar fordulni az erősebb tettek felé a testem lelkem.

Segítsetek, (ha tudtok) az oldal sltal, hogy ne tegyem.

2023. szept. 1. 08:33
 4/17 A kérdező kommentje:
Emellett
2023. szept. 1. 08:34
 5/17 anonim ***** válasza:
89%

Engem gyerekkoromban vert nevelőapám.

Nem csak pár pofon szinten. Sokszor pl guggolni nem tudtam, úgy belemrúgott. Vagy leforrázott direkt, vizhólyagos lett a bőröm. Vagy epp a partvisnyelet törte el rajtam. De 1000ilyet sorolhatnék még.

Én így megfogadtam, 1 ujjal nem nyúlok sosem a gyerekekhez.

Aztán jött a gyakorlat. Amikor olyan szinten felidegesít már, mert elmondok neki valamit 2000X, lekevernék neki egy fülest.

Sokszor elkap az érzés, hogy "meg kell ütnöm". Ha gáz, ha nem.

De én 1 ujjal sem érek hozzájuk.

Ilyenkor, mikor ezt érzem, hirtelen belegondolok, hogy ott a kicsi én, összegörnyedve a sarokba és rettek. Na engem ez tart vissza.

Talán 2x volt olyan, hogy ez a kép sem nyugtatott meg, igy beleütötten a falba, bevágtam az ajtót.

Nekem nem fér bele egy nevelési pofon sem. Lehet a gyerekkorom miatt.

2023. szept. 1. 08:45
 6/17 anonim ***** válasza:
69%

Engem nem bántottak soha a szüleim, kivéve 1-2 fülest amit megérdemeltem. Volt, hogy idegességemben csúnyákat mondtam anyukámra, vagy rávágtam az ajtót tiniként, és ilyenkor repült a füles. Semmilyen lelki sérülést nem szenvedtem tőle, sőt a mai napig anyukám a legjobb barátnőm is kb, mindent meg tudunk beszélni.

Nekem is van egy kisfiam már. A kezére van hogy rácsapok, ha pl nyúlkál bele valamibe amibe nem kéne, és se a szép szóra se a csúnyára nem hagyja abba. De ez inkább legyintés, mint ütés. És ahogy fent is írták, volt hogy kirontott bicóval az útra mérgében, alig tudtuk elkapni, akkor a férjem is megrángatta, és mondta is neki hogy még megérdemelne egy olyan pofont hogy a fal adja a másikat...de nem ütöttük meg.

Én hiszek a szép szóban, a megengedő nevelésben de nem tartom ördögtől valónak azt sem ha néha a kezére vagy a fenekére csapunk.

2023. szept. 1. 08:54
 7/17 anonim ***** válasza:
81%
Néha előfordul hogy kicsit erősebben megszoritottam a fiam karjat miközben nyomatékosan raszolok, ha nem fogad szót pl utcán nem akar megállni, vagy lökdös, rugdos valamit/valakit. Nagyon ritkán kezére is rautottem reflexből, mikor mérgében földhöz vágott egy virág cserepet, vagy direkt felborította a kávémat ilyen esetekben. De ezek ritkák és a kézre csapasnal erősebben sosem ütném meg.
2023. szept. 1. 09:12
 8/17 A kérdező kommentje:
Koszi lányok 🥰
2023. szept. 1. 09:48
 9/17 A kérdező kommentje:

Annyit még, hogy nem tudom hány gyereketek van, de pl az elsőnél én sem bántottam. Két gyereket sokkal több energiát felemelt.

Meg a legcsintalanabb esetekkel akinek csak egy van neki csak egyre kell koncentrálni. Figyelmet fordítani.

Kettőnél teljesen más. Neveled az egyiket a nasik meg ki tudja mit művel addig. 3 gyerekének nem is tudom mit csinalnak😶‍🌫️

2023. szept. 1. 10:51
 10/17 anonim ***** válasza:

5 vagyok.

4.5éves a fiam, 2 éves a lányom.

Fiammal nincs baj. Ő kezelhető. De a lányom dackorszak közepe. Butál. Akaratos, 0-24ben hisztizik, földhöz vagja magát, semmi nem tetszik neki.

Pokol

2023. szept. 1. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!