Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szülők! Akinek down-kóros a...

Szülők! Akinek down-kóros a gyereke tudta hogy az lesz és megtartotta vagy nem tudtott róla a terhesség alatt? Ha megtarottad akkor mi vezetett oda, hogy megtartod?

Figyelt kérdés
Milyen súlyos az állapota?

2023. júl. 30. 20:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
46%

9-es, ezt még olvasni is szörnyű. Voltaképp mindegy, hogy hogy hal meg. Meghal a gyereked, aki egyébként életképes lehetne. Úgy, ahogy, de életképes.

Egyébként nekem is volt down-kór gyanú, és bőven a 16. hét után mondták meg, hogy mégsem az.

2023. júl. 31. 17:08
 12/17 babyboom567 ***** válasza:
77%

11-es válaszoló,nekem a szívem szakadt volna meg,és rettentő sokat gondolkoztam volna,hogy mi legyen, de down szindrómával nem tartottam volna meg, bár akkor még nem volt gyerekem,de tudtam,hogy egy értelmileg sérült ember,MINDIG kiszolgáltatott,és másokra van utalva.

Most,hogy már van egy gyerekem, aki (autista gyanús volt sokáig), beszédfogyatékos, súlyos tanulási zavaros, DE ép értelmű(most már látszik),mostmár tudom,hogy egy pillanatig nem gondolkoznék, hogy megtartsak-e egy down szindrómás babát, mert az tragédia a gyereknek és szülőnek is.

A gyerekem ép értelmű, de sokkal lassabban fejlődik, sokkal később csinál dolgokat, és ebben is kőkemény munka van,és néha így is azt érzem, hogy milyen nehéz/nehéz lesz neki az élet,DE VAN REMÉNY,VAN LEHETŐSÉGE.

Hát még egy olyan gyerekkel, akiben semmi lehetőség az önálló életre.

És azt írod, hogy szörnyü,hogy meghal a down szindrómás gyerek.Nem, szerintem a halál neki megváltás,és emberi önzőség egy 40-60 év kiszolgáltatott életre kényszeríteni valakit.

2023. júl. 31. 20:15
 13/17 anonim ***** válasza:
64%
Nézőpont kérdése. Downos embert is fel lehet fejleszteni önálló életre, csak rengeteg idő kell hozzá.
2023. aug. 1. 00:35
 14/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, miért neked is van downos gyereked?
2023. aug. 1. 00:35
 15/17 anonim ***** válasza:
58%

Az ismerősöm a lakást nem adhatja el (csak akkor ha másik lakást vesz belőle), az állami intézetben meg olyanok voltak a körülmények, hogy nem képes rá h beadja oda a testvérét.

Kívülállóként könnyű rámondani, hogy b.ssza be valahova, én biztos azt csinálnám, így csak saját magának csinál gondot.

De neki ő ugyanúgy testvére, mint egy egészséges ember. Meg azt nem tudom h a szülők élnek-e, esetleg felőlük lenne ez elvárás (a szülők sajnos nagyon nagy befolyással lehetnek a gyerekük döntéseire)

2023. aug. 1. 09:33
 16/17 anonim ***** válasza:
55%

Ez csak a enyhébb esetekre igaz, közülük valóban még akár le is diplomázhat, ha jó képességű. Csak éppen azt senki nem fogja megmondani magzati korban, hogy milyen eset lesz.

2023. aug. 1. 10:34
 17/17 anonim ***** válasza:
83%
Azt gondolom, hogy ez egy nagyon összetett döntési folyamat. Ott van egyrészről az embernek a lelkiismerete, hogy “megölöm” a gyerekem. De! Inkább azt az oldalát kell nézni, hogy mi lesz később? Ha nem tud majd oviba járni a gyerek, mert annyira sérült, hogy áll anyuka munkába? Honnan lesz pénz a megélhetésre, és hogy fogja mentálisan és fizikailag bírni a folyamatos ápolást, miből finanszírozza majd a fejlesztést, ami bár valamit ér, de egészséges sosem lesz a gyerek. Benne van a pakliban az is, hogy apuka lelép (a férfiak jelentős része nem képes hosszabb távon súlyosan sérült, fogyatékos gyermek szülőjeként aktívan közreműködni és a család dolgaiból, ápolásból, gondozásból kivenni a részét) akkor hogy fog tudni megélni a gyerekkel, ha csak nagyon keveset, esetleg semmit nem tud dolgozni? Át kell gondolni ezeket a dolgokat, és azt, hogy valaki hogy bírná a folyamatos gondozást ilyen vagy olyan szinten, de nem az lesz mint egy egészséges gyereknél, hogy egyre több dolgot tud egyedül megcsinálni, egyre több felnőtt ideje marad mellette az embernek, ovis, sulis lesz, majd egyedül jár iskolába, stb. Egy down-os gyereknél benne van a pakliban a 0-24 ápolás is sajnos. Több 10 éven át. Ezt mentálisan bírni, hát nem tudom. Nekem nem menne, én biztosan nem tartanám meg. Ha meg van/lenne egészséges is, akkor vele is nettó kicseszés egy beteg gyerek. Az egész élete körülötte fog forogni, nem lehet igazán gyerek, mindig miatta fog szívni (nyaralás, pénz, idő mind a tesóra fog menni).
2023. aug. 3. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!