Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szülők! Akinek down-kóros a...

Szülők! Akinek down-kóros a gyereke tudta hogy az lesz és megtartotta vagy nem tudtott róla a terhesség alatt? Ha megtarottad akkor mi vezetett oda, hogy megtartod?

Figyelt kérdés
Milyen súlyos az állapota?

2023. júl. 30. 20:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
46%
"Szinetár Dóra és Makranczi Zalán közös gyermeke 2017-ben született meg, és kiderült róla, hogy Down-szindrómás. A házaspár akkor közölte, hogy direkt nem csináltattak előzetesen a Down-szindrómát kiszűrő semmilyen vizsgálatot, Benjámint így is rettentően szeretik, és nem kérnek a sajnálkozásokból."
2023. júl. 30. 21:23
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

A statisztika szerint 96%-ban az abortusz mellett döntenek a párok, ha tudnak róla.

Nekem olyan ismerősöm van, ahol nem derült ki, csak születéskor, ráadásul egy csomó kísérőbetegség is társult hozzá (a szemét és a szívét is műtötték). Most olyan 20 éves lehet a fiú. Mivel az anyagiak adottak voltak, hordták, ahova csak lehetett fejlesztésre, biztosan kihozták belőle a maximumot. Az anya minden idejét rááldozta (az apa vállalkozó). Önálló életre képtelen lenne.

2023. júl. 30. 21:26
 3/17 anonim ***** válasza:
99%

Nekem egy ismerősöm van, akik tudtàk.

És még 3 gyermekük kett utána.

Blogot is îr az illető felesége

( Lugosi Dóri)

2023. júl. 30. 21:29
 4/17 anonim ***** válasza:
77%

Az én fiam adhd-s, és ahova hordtuk gyógypedagógushoz, ott volt egy Down-szindrómás kisfiú.

Konkrétan majdnem leharapta a fejem az apuka, amikor Down-kórosnak mondtam, kijavított, hogy ez nem egy betegség, ez Down-szindróma.

És ők tudták, de azt mondták, hogy ők nem öletik meg a gyereküket. Kérdés, hogy mikor tudták meg, azt nem is kérdeztem. Mert az a baj, hogy legtöbbször már túl idős a terhesség, mire kiderül. 12. hétig lehet elvetetni, utána csak megszülni lehet. Nagyon horror, megindítani egy szülést, majd a koraszülöttet hagyni meghalni ellátatlanul. Én nem tudom, hogy képes lennék-e rá.

2023. júl. 30. 22:58
 5/17 anonim ***** válasza:
89%

4es

16 hétig lehet abortusz, utána kell megszülni.

A NIPT tesztek 9-10 héten levetethetők 12 hétre meg van az eredmény.

Nekem 13.héten meg volt, a hasbaszurinak csak igazolnia kellett így az egy hét alatt meg volt, 14.héten elvégezték az abortuszt.

2023. júl. 31. 07:10
 6/17 anonim ***** válasza:
98%
Nekem olyan ismerőseim vannak, akik 3 down-os gyereket fogadtak örökbe. Az egyiknek az orvosok szerint már évek óta meg kellett volna halnia, de ma is él. Az első örökbefogadása után döntöttek úgy, hogy szívesen nevelnének még két ilyen gyereket. Azt nem tudom pontosan, mennyire súlyos az állapotuk, de igyekeznek nekik minden segítséget megadni. Én, te, ők címmel készült róluk rövidfilm is.
2023. júl. 31. 07:49
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is egy ismerősöm nevel egy ilyen gyereket. Ők tudták már korán hogy az lesz, anyuka 40+-os. Ott is az volt az indok hogy nem tudták megölni, meg vallási nézetek. Azt nem tudom a kislány hogy van, kb 1,5 éves lehet, azt tudom hogy mozgásfejlődésben el van maradva, volt valami a szívével is de műteni nem kellett. Sokat járnak fel pestre fejlesztésre, anyukának volt egy vállalkozása amit becsukott emiatt.
2023. júl. 31. 08:24
 8/17 anonim ***** válasza:
67%

A legnagyobb szemétség ha szándékosan megtartod a down-szindrómás gyereket és szülsz még testvéreket.

Van egy ismerősöm, akinek az öccse down-szindrómás, ráadásul az örökölt ház fele az ő nevén van.

Brutál megszivatták a szülei.

Mivel önálló életre képtelen, a tesvérénél kell élnie örökre.

Így baromi nehéz párkapcsolatot találni, hogy a pénze, ideje, otthona egy része mindig a beteg testvéré lesz.

Egy nyaralást összehozni is kihívás és plusz pénzt. Nem tudnak csak úgy elmenni 3 napra akármikor, teljes szervezést igényel minden.

A down-szindrómás hapsi úgy él, mint egy kutya. Egész nap be van zárva a házba, amig a testvére dolgozik, aki hazamegy, ellátja, kiengedi a kertbe...

Bentlakásos intézmény az annyira drága h az egész fizetését oda kellene adnia..

2023. júl. 31. 10:58
 9/17 babyboom567 ***** válasza:
86%
4es válaszoló, a középidős abortusznál, a baba halva születik, mert injekciót kap,és leáll a szíve.Nem ellátatlanul fullad meg szülés után.
2023. júl. 31. 11:43
 10/17 anonim ***** válasza:
95%

Azt tudja a tesó, hogy nem köteles gondozni?

Közös ház elad, gyámügynek jelzi, hogy nem tudja vállalni tovább a felügyeletet, kirendelnek gondnokot és elviszik otthonba..

2023. júl. 31. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!