Szülők! Akinek down-kóros a gyereke tudta hogy az lesz és megtartotta vagy nem tudtott róla a terhesség alatt? Ha megtarottad akkor mi vezetett oda, hogy megtartod?
A statisztika szerint 96%-ban az abortusz mellett döntenek a párok, ha tudnak róla.
Nekem olyan ismerősöm van, ahol nem derült ki, csak születéskor, ráadásul egy csomó kísérőbetegség is társult hozzá (a szemét és a szívét is műtötték). Most olyan 20 éves lehet a fiú. Mivel az anyagiak adottak voltak, hordták, ahova csak lehetett fejlesztésre, biztosan kihozták belőle a maximumot. Az anya minden idejét rááldozta (az apa vállalkozó). Önálló életre képtelen lenne.
Nekem egy ismerősöm van, akik tudtàk.
És még 3 gyermekük kett utána.
Blogot is îr az illető felesége
( Lugosi Dóri)
Az én fiam adhd-s, és ahova hordtuk gyógypedagógushoz, ott volt egy Down-szindrómás kisfiú.
Konkrétan majdnem leharapta a fejem az apuka, amikor Down-kórosnak mondtam, kijavított, hogy ez nem egy betegség, ez Down-szindróma.
És ők tudták, de azt mondták, hogy ők nem öletik meg a gyereküket. Kérdés, hogy mikor tudták meg, azt nem is kérdeztem. Mert az a baj, hogy legtöbbször már túl idős a terhesség, mire kiderül. 12. hétig lehet elvetetni, utána csak megszülni lehet. Nagyon horror, megindítani egy szülést, majd a koraszülöttet hagyni meghalni ellátatlanul. Én nem tudom, hogy képes lennék-e rá.
4es
16 hétig lehet abortusz, utána kell megszülni.
A NIPT tesztek 9-10 héten levetethetők 12 hétre meg van az eredmény.
Nekem 13.héten meg volt, a hasbaszurinak csak igazolnia kellett így az egy hét alatt meg volt, 14.héten elvégezték az abortuszt.
A legnagyobb szemétség ha szándékosan megtartod a down-szindrómás gyereket és szülsz még testvéreket.
Van egy ismerősöm, akinek az öccse down-szindrómás, ráadásul az örökölt ház fele az ő nevén van.
Brutál megszivatták a szülei.
Mivel önálló életre képtelen, a tesvérénél kell élnie örökre.
Így baromi nehéz párkapcsolatot találni, hogy a pénze, ideje, otthona egy része mindig a beteg testvéré lesz.
Egy nyaralást összehozni is kihívás és plusz pénzt. Nem tudnak csak úgy elmenni 3 napra akármikor, teljes szervezést igényel minden.
A down-szindrómás hapsi úgy él, mint egy kutya. Egész nap be van zárva a házba, amig a testvére dolgozik, aki hazamegy, ellátja, kiengedi a kertbe...
Bentlakásos intézmény az annyira drága h az egész fizetését oda kellene adnia..
Azt tudja a tesó, hogy nem köteles gondozni?
Közös ház elad, gyámügynek jelzi, hogy nem tudja vállalni tovább a felügyeletet, kirendelnek gondnokot és elviszik otthonba..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!