Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 3 éves fiam nem védi magát az...

3 éves fiam nem védi magát az oviban, és harapják, fellökik, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Első gyerek.
2010. okt. 14. 13:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a lányommal ugyanez a helyzet.A férjem egy ideje "tanítja "neki,hogy játékból micky ege´r megüti a lányom ö meg adja vissza....

Èn mindég mondom,hogy ne verekedje,de ha bántják adja vissza!!!!

Apa játékosan megcsípi,én mondom neki,hogy ha ö kap adja is vissza.....

Jobbat nem tudok.

2010. okt. 14. 13:52
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

Nálunk is volt ilyen probléma, de szerintem a legrosszabb arra tanítani, hogy adja vissza. Először nekem is ez jutott eszembe, de nem aztán mégsem.

Én azt mondtam neki, szóljon rá a másik kisgyerekre, hogy ez fáj neki és szóljon egy felnőttnek, óvónéninek akik majd elbeszélgetnek a verekedővel. Mondjuk nálunk ilyen nincs az oviban, egyszer fordult elő egy új kislánnyal és nagyon kiosztotta az óvónéni a szülőket (pont ott vártam a gyereket a folyóson, amikor szólt nekik- hogy próbáljanak elbeszélgetni a gyerekkel, mert otthon apát-anyát verheti, rúghatja, csípheti a gyerek ő azzal nem foglalkozik, de itt az oviban elő ne forduljon még egyszer, és azóta nincs gond a gyerekkel)

2010. okt. 14. 14:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

ugyan ez:(

nagyon kivagyok:(

most például a kislányomnak(decemberben lesz 3éves) ovis. olyan nagy piros pukli van a buksiján mint annak a rendje. a térdei tiszta lilák:( borzalmas érzéés:S

én azt tudtam csinálni, hogy beszéltem az óvó nénivel hogy rá sokkal jobban figyeljen.

nem tudtam mást tenni.

22éves anyuka.

2010. okt. 14. 20:11
 4/8 anonim ***** válasza:
21%
Írasd be a katonaságba. Ott majd megtanulja...
2010. okt. 19. 19:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Mire katona lehetne, így is megtanulja, mert van egy pici testvére, de a pólyás pulya még nem elég nagy az osztozkodáshoz.
2010. okt. 19. 20:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Sajnos ez mindenhol tapasztalható!És a gyerek,ha mer szólni,akkor kap még párat és még az óvónő is visit vele!Az oviban is azt mondják a pedagógusok,hogy védje meg magát!Sajnos,ez a mai modern nevelés!Tisztelet a kivételnek,persze!Amelyik gyerek nem olyan,hogy megvédje magát,azt sajnos pirospacsira verik.A megoldás sajnos egyenlő a nullával.Mi minden verziót kipróbáltunk és a gyerek továbbra is ütve,harapva volt,ha szóltam,akkor az óvónő még a gyereket fenyegette meg,ha legközelebb mer szólni megkapja a magáét!

Hát erről is csak ennyit!:(

2010. nov. 20. 21:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Én hadd védjem a mundér becsületét, egy nap a kisfiamat csúnyán összekarmolta valaki (kérdezgették az óvónők, ki volt az, de ő nem mondta meg. Azt felelte, majd anyának elmondom és el is mondta, az egyik új kislány volt, aki akkor érkezett a csoportba)Szóltam az óvónőnek ki volt.

Másnap mikor mentem a fiamért, pont ott voltak a kislány szülei és bizony alaposan kiosztotta őket az óvónéni, hogy látta, hogy viselkedett az anyukával a beszoktatáson- ez magánügy, de az oviban még egyszer elő ne forduljon, hogy hozzányúl egy másik kisgyerekhez stb stb stb És azóta sem fordult elő semmi hasonló.

Mondjuk én is elképedek miket írnak ide magukat óvónőnek nevező egyének, úgyhogy kétségem nincs vannak olyanok, mint amilyenről te írtál- ezért kell alaposan meggondolni hova járatja az ember a gyerekét és kik közé.

2010. nov. 20. 22:01
 8/8 Anya1 ***** válasza:

Valahogy oltsd bele,hogy adja vissza,védje meg magát mert SENKI más nem fogja megvédeni sem oviban, sem az iskolában.

Ezzel kínlódunk mi is.

2012. máj. 26. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!