Mi lesz ha kijön a babám első foga? Tényleg harapják a cicit utána? Hogy előzzem meg?
"A harapáshoz: néha előfordul és persze fáj is, de el lehet/kell róla terelni a baba figyelmét. A szopó baba, gyerek aktív szopás közben nem harap, mert máshogyan tartja a száját, nyelvét. Ha mégis, akkor azt a passzív időszakban teszi és általában megvan az oka.
1) A rágni tanulás idején kóstolgat, harapdál, próbálgat, gyakorol. Ez "természetes", kezelhető/endő és szerencsére csak átmeneti. Ugyanígy a fogzás alatti rágcsálás sem ellenünk szól, hanem a fájdalom enyhítését célozza. 2) Egyes babák akkor is alkalmazzák ezen új képességüket, ha már ügyesebbek, ámde türelmetlenebbek is és kevésbé jól jön a tej (lassan vagy kevés). Ilyenkor szükség lehet a szopási gyakorlat módosítására. 3) Néha unalomból vagy fáradtságból véletlenül is haraphatnak, ilyenkor inkább a napi elfoglaltságokat érdemes átnézni. 4) Nálunk leginkább akkor fordult elő, amikor a lányom már nem akart szopni, én viszont még erőltetni próbáltam. Ilyenkor más eszköz híjján így közölte velem (igen hatékonyan:), hogy köszöni, elég volt. 5) És végül van olyan (nagyobbacska) is, aki tényleg rosszalkodásból teszi, de legtöbbször ez sem jelent kezelhetetlen problémát. Szóval akár véletlen, akár szándékos oka van a harapásnak, általában valamit jelez és ha megvan a problémaforrás, közelebb a megoldás is.
Engem is harapott már meg a lányom nemegyszer, de én sem előtte, sem közben, sem azóta nem érzem ezt szoptatást lezáró oknak. Általában tudtam, hogy miért teszi, így tudtam tenni ellene."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!