Hol tanulja a 10 éves korosztály azt, hogy üres gépjárművek kilincsére nyit rá?
A nap folyamán tapasztaltam, hogy "fő műsoridőben" jöttek ki gyerekek - szülőkkel, vagy azok nélkül - az iskolából és két "ártatlan" fiúcska közelében haladtam, amikor az egyik váratlanul visszafordult, félrelépett egy parkoló gépjárműhöz, és rányitott az anyósülés felőli ajtóra.
Találkozott a cselekménye előtt a tekintetünk, de sem ez, sem az arra elhaladó tömeg nem keltett benne olyan érzést, hogy nem kellene ezt tennie, - úgy nyitott rá a kilincsre, mintha nap mint nap megtenné ezt az újpesti Nyár utcában. Ami érdekes még az esetben, az az, hogy valahol mégis tudta a gyerek, hogy ez nem igazán jó, mert egy ötven méteres szakaszon azonos irányba vitt az utunk, - és hátra-hátra sandított, hogy vajon utána megyek-e, vagy ártani akarok-e neki, vagy hasonló, - aztán a bokrok mögött elindult a sétálóutcán 180 ° -ot fordulva... Úgy tettem, mint aki nem veszi észre, - aztán hagytam a francba az egészet. Az viszont elgondolkodtatott, hogy mit lehet ilyenkor tennie BÁRKINEK is?
Ha rászól valaki, le...ja legjobb esetben, - vagy még be is szól az illetőnek...
Ha fizikailag lép fel - akár a gépjármű tulajdonosaként, akár csak jóérzésű emberként, akkor önbíráskodásnak minősül.
Van olyan módja a megelőzésnek, amelyből MINDENKI nyertesként kerül ki?
Lehet-e, és ha lehet, mit lehet tenni az ellen, hogy "megszokja" egy 10 éves gyerek, hogy "az autók azért vannak, hogy feltörhessék őket"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!