Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Milyen iskolába mehet így egy...

Milyen iskolába mehet így egy gyerek?

Figyelt kérdés
Nem szobatiszta, nem beszél, csak ööö-zik kb. Már mindjárt hat éves, szóval nem valószínű, hogy hirtelen megtáltosodna. Van nekik valami speciális iskola? Vagy ilyet is bevesznek integrálni normál osztályba? Óvodába simába jár (igaz fizetősbe), hiába nem szobatiszta, pelenkázzák az óvónők.
2023. jún. 18. 17:57
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Őszintén remélem, az ő érdekében is. Jó az ovi nagyon a normál gyerekeinknek, de nekem van egy olyan érzésem, hogy ő inkább csak elhányódik a többi közt bár legalább kedves, empatikus személyzet között, de biztos lehetne többet tenni érte. Én el voltam hűlve mikor először kijött, hogy az anyja mennyire nem hajlandó szembe nézni vele, hogy gond van a gyerekkel. Pedig a minél előbbi fejlesztés lenne a legjobb nem az, hogy ha kényszerítik már az embert. Főleg ha az ember a “megengedhetem magamnak” kategória…

Egyébként az iskola fogad SNI gyerekeket, más kérdés, hogy milyen szintet vesznek vajon fel.

2023. jún. 22. 23:37
 12/12 anonim ***** válasza:
Nyersen, lekezelően írsz a gyerekről, aki nem tehet az állapotáról. De én is megerősíthetem, bármennyire is szigorodtak az iskolakezdésre vonatkozó szabályok, így biztos, hogy marad még oviban. Anyuka hozzáállása nagyon durva, de simán lehet, hogy csak szégyelli, és próbálja elbagatellizálni a környezet előtt, és konkrét diagnózis is van. (Magánovi ide vagy oda, kötve hiszem, hogy ekkora elmaradást ne jeleztek volna a Pedagógiai Szakszolgálatnak.)
2023. jún. 23. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!