Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni ha a 3 és 5...

Mit lehet tenni ha a 3 és 5 éves nem akar aludni a szobájában? Azt mondja az 5 éves hogy nem akar egyedül aludni, át akar jönni. Pedig mindig ott maradok amíg elalszanak. Mit lehet tenni? Meg délután is olyan nehéz elaltatni őket.

Figyelt kérdés
2023. ápr. 15. 11:22
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Hétköznap, hétvégén is korán kelnek sajnos. Akkor is ha nincs ovi. Az oviban se mindig alszanak. Az a baj hogy ha nem alszanak még jobban felpörögnek,nyűgösek.
2023. ápr. 15. 17:28
 12/15 anonim ***** válasza:
83%

Maguktól kelnek hétvégén is fél 6-kor? Ez durva. Két gyerekünk van, kicsit nagyobbak, óvodai/iskolai napokon fél 7-kor is alig lehet kiimádkozni őket az ágyból. Hétvégén ill. szünetekben simán alszanak 8-ig. Igaz, nálunk már ritkán van délutáni alvás. A kicsi 6 éves, nagycsoportos, ő azért estére általában nyűgös, ha nem alszik ebéd után.

De nagy huncutok ám! Egyszer cirkuszba mentünk este 6-ra. Megmondtuk a kicsinek, hogy ebéd után le kell feküdnie. Egyszer csak kisettenkedett a szobából széles vigyorral. Rámordultam, hogy ha nem alszik, nem jön velünk a cirkuszba. Ijedten visszament és 3 perc múlva aludt. Szóval el tudnak ám aludni ebéd után is, meg este is, HA AKARNAK!

2023. ápr. 15. 17:37
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Enyém 3 múlt, minden nap fél 6kor kel, ha van ovi, ha nincs.

Az 5 évesnek szerintem már el lehet magyarázni, higy szükségetek van, hogy kettesben beszelgessetek stb, mert napkozben rájuk figyeltek. Ha megértene, morivalhatna a kisebbet is. Csináljámatok olyan szupi dolgokat a szobájukba ami miatt ott akarnak lenni.. Világítós falmatrica ilyesmi

2023. ápr. 15. 19:08
 14/15 A kérdező kommentje:

13as: Attól ő még egyedül lesz...

Az a baj hogy albérletben lakunk, itt szerintem nem nagyon lehet ragasztani..mit lehetne még esetleg a szobájukba? Milyen dolgokat?

2023. ápr. 15. 21:57
 15/15 anonim ***** válasza:
Én kijelölnék egy napot,amikor Veletek aludhatnak.
2023. ápr. 20. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!