Mit lehet tenni ha a 3 és 5 éves nem akar aludni a szobájában? Azt mondja az 5 éves hogy nem akar egyedül aludni, át akar jönni. Pedig mindig ott maradok amíg elalszanak. Mit lehet tenni? Meg délután is olyan nehéz elaltatni őket.
Maguktól kelnek hétvégén is fél 6-kor? Ez durva. Két gyerekünk van, kicsit nagyobbak, óvodai/iskolai napokon fél 7-kor is alig lehet kiimádkozni őket az ágyból. Hétvégén ill. szünetekben simán alszanak 8-ig. Igaz, nálunk már ritkán van délutáni alvás. A kicsi 6 éves, nagycsoportos, ő azért estére általában nyűgös, ha nem alszik ebéd után.
De nagy huncutok ám! Egyszer cirkuszba mentünk este 6-ra. Megmondtuk a kicsinek, hogy ebéd után le kell feküdnie. Egyszer csak kisettenkedett a szobából széles vigyorral. Rámordultam, hogy ha nem alszik, nem jön velünk a cirkuszba. Ijedten visszament és 3 perc múlva aludt. Szóval el tudnak ám aludni ebéd után is, meg este is, HA AKARNAK!
Enyém 3 múlt, minden nap fél 6kor kel, ha van ovi, ha nincs.
Az 5 évesnek szerintem már el lehet magyarázni, higy szükségetek van, hogy kettesben beszelgessetek stb, mert napkozben rájuk figyeltek. Ha megértene, morivalhatna a kisebbet is. Csináljámatok olyan szupi dolgokat a szobájukba ami miatt ott akarnak lenni.. Világítós falmatrica ilyesmi
13as: Attól ő még egyedül lesz...
Az a baj hogy albérletben lakunk, itt szerintem nem nagyon lehet ragasztani..mit lehetne még esetleg a szobájukba? Milyen dolgokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!