Van még remény, hogy megszólaljon az unokám?
Most, hogy a kistestvér hazakerült, megeredt a nyelve a kislányunknak, csak bár mit mond (az csak egy szó) de előtte mindíg azt sorolja, hogy: etete Mama, etete, Baba, etetetete és mutogat, hogy mit is mondjon, de előtte mindí etetete, az nem maradhat el. Szerintem keresi a betűt.
Valóban, amit megerősödik a lányom, elvisszük valahova megmutatni, mert lehet, hogy dadogni fog?
Köszönöm a válaszokat.
Nagyon jó ez a
Igenis kell aggódni és utánajárni!!! Minket állandóan elhajtott a gyermekorvos és a védőnő, hogy majd kinövi, de én nem tartottam ezt olyan természetesnek, magánban utánajártam, rengeteg szakembernél megfordultam, és most már talán sínen vagyunk, DE: nem kaptunk óvodaérettségis igazolást, így nem vették fel óvodába, mert az orvosok addig húzták-halasztották a dolgot. Ha nem járok utána, talán most is annyit beszélne magától, hogy cica, hinta.
Mi voltunk a Dévényeseknél, hogy kizárjuk az arcideg-renyheséget, korai fejlesztőben ahol nem tudtak segíteni, majd a BHRG alapítványnál kötöttünk ki, ahol a mai napig nagyon!!!! sokat segítettek, a korábban itt is említett TSMT tornával. Van honlapjuk, érdemes őket felkeresni.
Elmesélem az egyik kedves ismerősöm fiánaka történetét:
3 éves koráig nem beszélt normálisan, nem volt rá hajlandó egyszerűen... Egy szép nyári napon fagyit ettek az anyjával, és az anyja hozott neki zsebkendőt, mert csokis lett a szája. Erre a gyerek: "Anya, most nem kell!". Szóval szerintem nem kell aggódni az ilyenek miatt, pláne ha ez már mással is előfordult a családban (mondjuk erre itt nem írt példát a kedves kérdező, de ez is lehet egy magyarázat erre a dologra)
Aranyos történet ez a fagyis story.
Köszönöm.
Remélem és drukkolok én is a kisasszonynak, mert a családba nem fordult elő hasonló helyzet, pedig elég népes család vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!