Van még remény, hogy megszólaljon az unokám?
Az én kisfiam áprilisban volt 3 éves, és nem beszél. Szavakat sem mond. Talán most kezdegeti.
Azzal nem értek egyet, hogy a szülők nem beszélnek a gyerekkel, és ha észrevesszük a kakit miért szóljon?
Azért egy nem beszélő 3 évesnél már másról van szó.
Mi a háziorvostól kaptunk beutalót a Budai gyerekkorház neurológiájára. Csináltak eeg-t.Jó lett. A Neurológus azt mondta,hogy gyenge az arcizma. Ennek tünetei: Nem szivesen rág, sok nyála van.... Ezek nálunk is megvannak, bár a fiam több mint két évig szopott, ami köztudottan igencsak igénybe veszi az arcizmokat. Kell hallás, és audiológiai vizsgálat.Utóbbira beutalót a fülészeten adnak.
Ki kell zárni az autizmus lehetőségét is.
Jó megkeresni a területileg illetékes nevelési tanácsadót.
Mindenképp kell majd járni logopédiára, és mozgásterápiára. El lehet menni a Beszédjavitó központba, de szerintem a nevelési tanácsadóban ugyanazt vizsgálják. A szakorvosi kivizsgálásokat hamar el kell kezdeni, és nem szabad várni.Biztos fog ő is beszélni, és remélem az én fiacskámnak is beindul.Az orvosnak pedig kötelessége továbbküldeni kivzsgálásra a 3 éves nem beszélő gyermeket.
És ami tilos:Nem szabad nem megérteni a gyermek jelzéseit.
Ő már nem kényelmi szempont miatt nem beszél.A fejlődéséhez szükséges lenne a kommunikáció, és ha ő igy érteti meg magát, akkor igy kell megérteni. És nem szavakkal kell kezdeni a tanulást. Állathangok, szótagok...mutogatós mondókák,dalok. Ezek felkeltik az érdeklődését.Sok sikert!
Köszönöm szépen a válaszokat és továbbítom a lányom felé.
Csak még azt tudom hozzáfűzni, hogy a hallásával nincs baj.
Bár mit mondunk Neki végrehajtja.
Hozzd ide a papucsod, erre szalad a másik szobába és hozza stb.
Megszületett most 28. án a kistestvére, remélem lessz kérdeznivalója ezzel kapcsolatban és megoldódik a nyelve.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek.
Szerintem is vinni kell kivizsgálásra. AZ ÉN FIAM MAJDNEM 4 ÉVESEN KEZDETT BESZÉLNI.
KAPOTT ÉS MAI NAPIG KAP FEJLESZTÉST.
JÁR BÖLCSIBE VAGY OVIBA
Sajnos nem jár még közösségbe mert okt. 11 én született és a környéken nincs szabad bölcsi sem és óvoda sem.
Szigetszentmiklóson laknak, de Szigethalmon sincs férőhely, még jövőre sem bíztatnak.
Köszönöm a válaszokat, minden levélből leszűrünk valamit.
Az én kislányom is 3 éves.
Két és fél éves volt, mikor aggódni kezdtünk, mert nem beszélt. Elkezdtük hordani mindenféle vizsgálatra(szerencsére mindent rendben találtak), de mindenhol azt a választ kaptuk, hogy még nincs 3 éves addig ne aggódjunk.
Nem hagytuk annyiban,elkezdtük a TSMT-tornát, hajolajat kap minden nap, logopédushoz járunk, és most fogunk elmenni cranio-sacralis terápiára.
Nagyon sokat fejlődött, már sok szót szépen kimond kérés nélkül is,de nagyon el van maradva a beszéddel.
Két napja mondta ki élete első mondatát: Fújja a szél a fák.
Szóval, saját tapasztalatból mondom ne várjatok arra, hogy majd magától elkezd beszélni. Az ilyesmi nagyon ritka.
Ki kell vizsgáltatni az okokat, mert lehet, hogy csak egy megnagyobbodott orrmandula a ludas a dologban.
Minél korábban kiderül, hogy mi a baj, annál hamarabb és hatásosabban lehet fejleszteni a gyermeket.
Szívesen írok még ha van valami kérdésed.
Jó egészséget nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!