Kezelhetetlen a 2,5 éves kislányunk, mit rontottunk el?
Dackorszak.
Következetesség - szabályok, terelés, sok türelem, még több szeretet.
Finoman én is szívesen behúznék neked és a férjednek is.
A gyerek nem érzi magát biztonságban, össze van zavarodva.
Új helyzet neki a bölcsi és a szopimegvonás miatt "elvesztette" anyut, ezt érezheti most. Ráadásul meg is ütitek egy kisgyereket, aki most fél, és mindenfélét kitalál hogy vele foglalkozzatok, mert hiányoztok neki. Más eszköz nincs még a kezében, kicsi még, meg kell tanulnia feldolgoznia az érzéseit.
Most inkább segítségre, sok ölelésre van szüksége,és minél több együtt töltött minőségi időre, amíg újra bízni tud. Erre ti teljesen mindegy hogy, megütitek, és csak azt látja hogy idegeskedsz. Ez csak rosszabb lesz ha továbbra is "ellökitek" magatoktól.
"Finoman én is szívesen behúznék neked és a férjednek is."
Itt az a baj, hogy te egy kétségbeesett szülőn "próbálsz" segíteni, akinek nincs elég baja. Nekem a leírtak alapján nem az jön le, hogy ezt a gyereket verik, hanem a szó szoros értelmében egy cselekvőképtelen, új helyzetben álló szülők gyermeke, akik csak találgatni tudnak mi lehet a gond. Jól rátapintott a lényegre, nekem is ebből inkább a szopimegvonás hirtelensége áll a háttérben, dackorszakkal keveredve. A dackorszakot nehezen viseli minden szülő, pláne, akik először látnak ilyet. Hogy rávág a kezére úgy, hogy nem pirosodik be, SEMMIT nem okozni a gyereknek az életében. Sőt, nálunk a férjem volt hasonló, aki uezt tette, és mégis a legtöbbször rajta csüngött a gyerek és az ő mellkasán tudott elaludni, annyira imádta és imádja mai napig. De ezen nem azt kell érteni, hogy mindennap, ha kellett, ha nem, rácsapott a kezére és üvöltött, mert NEM! Magam is elítélem, ha egy gyereket bántalmaznak, úgy, hogy még okot sem adott rá. Ez nagyon régimódi és gusztuslalan nevelés, ha nevezhető annak egyáltalán nevelésnek.
Szóval kérdező, kitartást, lesz ez még rosszabb is :-). A leírásod alapján ne pánikoljatok (könnyen beszélek tudom), de biztos nincs semmi komolyabb baja a Kislányotoknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!