Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Azt érzem már nem bírom...

Azt érzem már nem bírom tovább..?!??!

Figyelt kérdés
Van egy 5 éves középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekem.Annyira nehéz elfogadni,hogy ő más,annyira nehezebb vele a mindennapok.Már nem bírom elviselni,hogy nincs normális életem.Csak de-t van óvodában,csak az oda-vissza út reggel egy óra és megint annyi mikor megyek érte.Semmire nincs időm,de legfőképp magamra.O körülötte forog az egész életem.Megszűntem mint no.Az apja reggeltől estig dolgozik.Segítségem nincs senki.Nincs olyan nap,hogy ne bánnám a gyerekvállalást.

2022. szept. 26. 11:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
92%

Miért csak délelőtt van bent? Egymibe normálisan szokták bevenni őket.

Figyelj, fejlődési lehetősége nincs, max a támogatott lakhatás és ilyen alibimunka(fonás, konyhai munka), erre kell felkészíteni. Kell neki külön suli, és bentlakásosba íratnám, de minimum kiharcolnám a teljes napot, hiszen szegregáltan tanul, ott is képesek kirekesztőek lenni? Ez nagyon csúnya.

NYugodtan vidd be teljes napra oviba, mellé kezdjétek el beszoktatni a sulijába(bentlakásos). Már most, csak néha néha legyen bent. Vagy a GYOD miatt van bent fél napot? Ha igen, akkor sajnos ez ezzel jár, a GYODból tudsz segítséget fizetni, aki hozza/viszi, így 4 órában tudsz mellette dolgozni. Mivel egész életében kb koleszszerűen fog lakni, mindenképp, nagyon nagyon fontos, hogy ebbe nőjön bele, ne legyen lelkiismeretfurdalásod miatta, az ő érdeke, hogy már most kezdje ezt megszokni.. Nézd ki a sulit, és hordd oda ismerkedős sétákra.

2022. szept. 26. 15:55
 12/20 anonim ***** válasza:
89%

Megértelek és sajnálom, de sajnos ennél többet nem tudunk tenni érted.

Nekem is van ismerősöm hasonló cipőben, ő beadta volna valahova, mert neki ráadásul a harmadik lett halmozottan sérült, erre kiderült, hogy csok miatt nem lehet, mert kikerül a gyerek a háztartásból, és csak eü intézményben tartózkodás miatt kerülhet ki. Most megy a huzavona.

2022. szept. 26. 15:59
 13/20 anonim ***** válasza:
88%
12es, ez annyira durva.. Az a csok akkora kitolás, sok ember előre nem látható tényezőkre felvette, néhányuknak szerencsésen alakult, mások kénytelenek szívni miatta.
2022. szept. 26. 16:49
 14/20 anonim ***** válasza:
80%
kérdező most add be a kérelmet. mert sok idő ez a procedúra.
2022. szept. 26. 17:19
 15/20 anonim ***** válasza:
28%

Igen, én is erre gondoltam, hogy mindenki nagyon kedvesen ajánlgatja az intézményt, de nagyon kevés van ám az országban. Nem is mindenki tudja megfizetni.

Egy ismerősöm fia autista, és azt mondta, hogy 3 éves várólistát mondtak nekik. Szóval ez azért nem egy megoldás a jelen helyzetre.

Fizetett segítséget vennék én is igénybe.

2022. szept. 26. 23:53
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
Mi a kérdés ?
2022. szept. 28. 16:55
 17/20 anonim ***** válasza:
nagyon sajnallak oszinten mondom, felek hogy erre a hazassagotok is ramegy. kesobb se lesz sokkal jobb. en csak azt mondom el hogy en mit tennek. Keresnek egy jo intezmenyt legalabb olyat ami hetes ovoda vagy iskola es beadnam oda. akkor nem lesz annyira megerolteto nehany napot egyutt tolteni vele idonkent. De ha csak rendes hosszu bentlakasos intezet van az is jobb mint igy. Nekem normalis gyerekem van megis megbantam hogy megszultem, ugyhogy hidd el ezzel az erzessel nem vagy egyedul csak legtobben nem valljak be. Ha nem tudod szeretni (en csecsemo koraban sem tudtam kotodni hozza) akkor egy jo intezet es keves egyutt toltott ido csodakra kepes. ne engedd hogy az eletedet tonkretegye egy serult gyerek.
2022. okt. 12. 14:23
 18/20 anonim ***** válasza:
15 os nek. ha ilyen hosszu a varolista akkor az is megoldas lehet hogy feladja a gyereket orokbe fogadasra. Ebben a gyerekben soha orome nem lesz, sot ahogy halad az elet ugy fogja egyre jobban megutalni.
2022. okt. 12. 14:25
 19/20 anonim ***** válasza:
Szia,hogy vagytok azota?
2023. nov. 26. 11:00
 20/20 anonim ***** válasza:
nagyon sajnallak es megertelek. en is azt javaslom adjatok bentlakasos intezmenybe mert ramegy a hazassagod es az eletetek is, a tied biztosan. Nehez kimondani de egy ilyen gyerekkel minimalis az orom es tenger sok a banat. Ne torodj azokkal akik elitelnek ha intezetbe adjatok, nem ok azok akiknek meg kell kuzdeni naponta a gondokkal. hidd el ha nem adjatok be elobb utobb meggyulolod a gyerekedet visszavonhatatlanul.
2023. nov. 26. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!