Autizmus vagy más probléma? Már nem tudom mit gondoljak. Hasonló tapasztalatok esetleg?
Kisfiam 3,5 éves nem beszél, illetve igen halandzsa nyelven állandóan, magyarul szavakat, néhány rövid mondatot. Pl tudja a formák, az állatok nevét, hogy mit mondanak azok az állatok. Tudja a színeket, ismeri a számokat 10-ig, leírva is felismeri, megnevezi a közlekedési eszközöket a markolótól a vonatig mindet ismeri. Mondja, hogy menj innen vagy ott a fa.
De ha szeretne valamit, akkor oda húz, nem mondja, nem szobatiszta nincs is rá igénye.
Voltunk a ped.szakszolgálatnál, fejlesztésre jártunk, pszichiáternél voltunk. A diagnózis beilleszkedési és magatartási zavar, a pszichiáter szerint nem kizárt az autizmus, de a jellegzetes tüneteket nem produkálja, inkább aspergerre gyanakodik, de hangsúlyozta, hogy nagyon kicsi még. Mondta, hogy kérjek időpontot az autizmussal foglalkozó klinikára, ott azt mondták, várhatóan decemberben fognak tudni időpontot adni.
De addig nem akarják fogadni az óvodában (nekem dolgoznom kell), nem tudom megfelelő fejlesztésre vinni.
Mit tehetek még? Hova fordulhatnék?
Kedves 2-es válaszoló! Bocsánat, hogy kötekedek, de az SNI nem kód, hanem státusz, és azt a Pedagógiai Szakszolgálat adja. (Az orvosi diagnózis a BNO kód.) Miért lenne oda nehéz bekerülni? Tény, hogy sok esetben várni kell, de azért bekerül az ember. Vagy így gondoltad, hogy hosszú a várakozás?
Kedves 4-es válaszoló! Egy átlag laikus azt sem tudja, eszik-e vagy isszák az autizmust, nemhogy feltűnjön neki, hogy egy adott gyerek auti. Tény, egyre többen hallottak róla, és nem mindig gondolják már azt, hogy egy auti hülye, buta, fogyatékos, olyan, mint Dustin Hoffman az Esőemberben etc., de azért még mindig sokan így vélik. Az autizmus egy spektrum, a legenyhébb tünetektől a legsúlyosabbakig; szóval, igen, durva TUD lenni, de korántsem mindig az.
Egy auti kisfiú anyukája
Kedves 15-ös!
Direkt azzal kezdtem, hogy elnézést kértem. Csak a pontosítás végett írtam, bocsánat.
Viszont ha tetszik, ha nem, SNI kód nem létezik!
Ennek óvodában, iskolában van jelentősége, mivel ugye a gyerek sajátos nevelési igényű, és ezt figyelembe kell venniük a pedagógusoknak.
18! 2. éjszakás műszakban vagyok. Nem láttam.
Viszont a lányomnál tanítással megoldották a bölcsiben a szobatisztaságot. Konkrétan megtanították,hogy pisilni kell menni.
Ő is csak 5 éves korától jelzi biztosan. Addig robotszerűen pisilt,ha vitték. Ez elég volt az ovihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!