Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha 9 éves gyereked nem merne...

Ha 9 éves gyereked nem merne egy szobában aludni egy szúnyoggal, és nem merne átmenni 5 métert a te szobádba, nehogy megcsípje?

Figyelt kérdés
Segítenél neki, vagy mérges lennél rá? Eddig nem volt ilyen problémája, ha szúnyogot hallott zümmögni, eddig is átjött, most viszont átkiabál neked, hogy gyere át hajnal 2kor és kísérd át őt a te szobádba.. megtennéd?
2022. aug. 29. 12:04
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

Látom nagyon megoszlanak a vélemények.

Átmentem, miután takaróval együtt se volt hajlandó átjönni, reggel pedig megbeszéltük, de igazából nem volt mit, ugyanazt mondta, mint este. Reakciója: "de anyaa az egy szúnyog volt, hát nem érted??" kérdezem miért, miben más mint az eddigiek "nem tudom".

Szóval "De láthatóan te nem szereted és amugy se torodsz vele, azért akarja magára felhivni a figyelmet." te is úgy gondolod, hogy ez inkább az én ugrasztásomról szólt, hogy figyeljek már rá, minthogy az irracionális félelme rettegésben tartaná..

Szerintem kicsit mindkettő volt, irracionális félelem, hát na, azzal együtt tudnék létezni, még ha nehezen is, de szerintem is inkább az volt, hogy átmegyek-e hozzá segíteni este, ami rohadtul dühítő. Amúgy ha rémálma van, minden kérdezés nélkül át szoktam menni(általában ő jön át), de ez egy szúnyognak a hangja, ami korábban nem zavarta, most meg igen, ami elég manipulációgyanús..

Gőzöm sincs mi játszódik le benne, de azért jó, hogy nem csak én gondolom, hogy dühítő ha hajnalban áthív a gyereked, aki már kistini, egy szúnyog hangja miatt, amivel korábban nem volt baja.

Azt hiszem nem azzal kellene élnie, hogy füttyent és én majd megoldom a problémáit(főleg ha ilyen picik) tűzön vízen hajnalban átugrálva, hanem megpróbálhatná őket megoldani egyedül. Azért csak 9 éves, nem 4.

2022. aug. 29. 15:10
 22/39 anonim ***** válasza:
91%
Ha semmi más baja nem lenne és egyszer kérne ilyet, atmennék, de ezek szerint te is. Csak épp másban is manipulál, ezért gondoltad h most is inkább erről van szó
2022. aug. 29. 15:41
 23/39 A kérdező kommentje:
Is, de leginkább azért jutott eszembe, mert eddig semmi ilyen baja nem volt, most meg hirtelen retteg, és tényleg 5 méter van a két ágy között, ha suttogok is hallja.. Átmentem, de jó mérges voltam rá, és megpróbáltam meggyőzni, hogy jöjjön át, nehogy már nekem kelljen átkísérni. Szóval nem pátyolgató szándékkal, hanem inkább vessünk véget a hisztinek szándékkal mentem át, én is szeretek aludni.
2022. aug. 29. 16:03
 24/39 anonim ***** válasza:
17%
És most mit tanult az esetből? Hogy 10 perc hisztivel eléri a célját.
2022. aug. 29. 16:10
 25/39 anonim ***** válasza:
73%
9 éves nem dackorszakos 3, hagyjuk már. Hozzám is átjött anyám 11 évesen is, és talpraesett, önálló nő lettem fiatalon. Nem ezen múlik
2022. aug. 29. 16:12
 26/39 A kérdező kommentje:
Bizony, mert az élet ilyen, ha nagyon vergődik, előbb utóbb leállítják, de már elég nagy, azt is megtanulta, hogy ezért neheztelni fogok rá, mérges leszek tőle, kiabálok vele, ami viszont rossz neki. Meg már tudja a stratégiát is, jöjjön át takaróba bugyolálva. Már csak az elhatározás kell, hogy alkalmazza. Már nem olyan faék egyszerű, mint egy 2 éves.
2022. aug. 29. 16:19
 27/39 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem más baja volt, csak ez neki sem tudatosult. Mondjuk most kezdődik mindjárt az iskola, nem lehet, hogy attól fél tudat alatt? Aztán ezt a szorongást (vagy valami mást) vetítette ki a szúnyogra.
2022. aug. 29. 17:03
 28/39 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem is valamitől szorong, amit épp a "szerencsétlen" szúnyogra vetített ki.
2022. aug. 29. 17:10
 29/39 anonim ***** válasza:
24%
Nem kell állandóan mindent pszicho maszlaggal kimagyarázni. A Kérdező megpróbált rajta segíteni, nem hagyta egyedül. Nem ettől lesz lelkisérült.
2022. aug. 29. 17:29
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam kisgyerekként a pókvadász, aztán gyerekként már elkezdtem rettegni tőlük. Nem tudom miért. Talán szorongtam én is, azért, vagy a környezet volt rám ilyen hatással. Nem tudom. De azt tudom, hogy nem egyedi eset.

Én vennék a lánynak egy zseblámpát és egy alvós plüsst/párnát. Azzal talán lenne bátorsága átjönni.

Sőt, vennék magamnak is egy zseblámpát, így tudnánk egymásnak világítani. Talán az jobban megnyugtatná.

2022. aug. 29. 17:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!