Beleszólhat a szülő, ha a 16 éves lánya teherbe esik, hogy vettesse el?
Figyelt kérdés
2010. szept. 22. 14:14
1/37 anonim válasza:
Megteheti hogy kiteszi az utcára, ahogy sokan meg is teszik.
Persze hogy rábeszélheti, de akár a barátnök is megteszik ezt.
2/37 A kérdező kommentje:
Én és a barátnői is ezt mondjuk neki, de egyszerűen nem hajlandó elvetetni... Pedig már nem sok idő van, nemsokára túllépni a 12 hetet.
2010. szept. 22. 14:17
3/37 anonim válasza:
Hát, elvileg amíg a gyermek nincs 18, addig a szülő tartja a hátát a hülyeségei miatt, tehát szerintem ebbe is lehet beleszólása. Egyébként egy 16 éves gyerek nem látja még olyan jól az élet dolgait, mint pl. a szülei...
4/37 anonim válasza:
Tulajdonképpen igen, mert egy 16 éves lány nem tud egyedül, szülői segítség nélkül felnevelni egy gyereket és ahogyan az ilyen korban lenni szokott le is passzolják a 16 évesek a gyereket a szülőnek, mert ugye a 16 éves is gyerek, még élni akar. Ennek következtében a gyereket nem "magának" szüli hanem a szüleinek. Hogy a szülő eldöntheti-e, hogy akar-e még egy gyereket? Igen. Tisztelet a kivételnek, akiből megjegyzem borzasztó kevés van, elvétve egy-kettő. (Egyébként kiskorúról van szó, úgyhogy ezesetben a törvény is a szülő mellett áll)
5/37 anonim válasza:
Beleszólhat, mert kiskorú. A 14 és 18 év közötti, értelemben vett korlátozott cselekvőképesség (az ügyei viteléhez szükséges belátási képessége részben, vagy bizonyos területeken teljesen hiányzik) erre az esetre is érvényes. Ebben a korban még nem dönthet felelősen egy életről...
6/37 orsybaba88 válasza:
szerintem beleszólhat törvényi úton is akár, mert még a lány nem nagykorú, nem is házasodhat meg ilyenek. De örökbe is lehet adni. Úristen, mit gondol ez a lány? Én 22 vagyok, de még nem szeretnék gyereket szülni. Gondolkodott már rajta, h milyen élete lesz a gyerekének? Hogyan fogja eltartani? Kitől esett teherbe? Az segíti és támogatja?
7/37 A kérdező kommentje:
Igen, de nem velem él a lány, hanem a barátjával, akitől terhes... De mégiscsak a lányom, nem mindegy a sorsa.
2010. szept. 22. 14:26
8/37 A kérdező kommentje:
orsybaba88!
3 éve vannak együtt, fél éve együtt élnek...
2010. szept. 22. 14:26
9/37 anonim válasza:
A szülő beleegyezése kell a műtét elvégzéséhez! Indokolt esetben 18. hétig elvégzik a műtétet 18 éves kor alatt.
A szülő felelősséggel tartozik a fiatalkorú, nevelése alá tartozó gyermekéért.
Szóval szerintem a szülő beleszólhat!
10/37 anonim válasza:
Igaza van az utolsó válaszolónak,de ha te úgy rácigálod eél a lányodat az abortuszra nagy veszekedések közepette akkor számitani lehet rá hogy a lányod megutál egy életre...
(Bocsi a durva fogalmazásért)
Engem anyosom ráncigált volna el abortuszra 18 évesen,anya meg azt mondta hogy elég élrett vagyok ahhoz hogy döntsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!