Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Jött egy férfi az életembe,...

Jött egy férfi az életembe, akinek van egy kiskamasz fia előző kapcsolatából. Miért ilyen a srác?

Figyelt kérdés
Az exfeleséggel 6 éve elváltak, azóta a barátomnak én vagyok az első komoly kapcsolata. A kisfiú beszólogat, nyújtogatja a nyelvét, nem köszön nekem, pedig próbáltam közeledni felé, nem bántom, nem fintorgok, tehát semmi negatív viselkedést nem intéztem irányába. Mielőtt nekem esnének, szólok, hogy nem miattam váltak! Az exfeleség is ellenségeskedik velem, okot nem adtam rá. Kérdésem, javulhat-e a sráccal a kapcsolatom, illetve mennyire hat ki a viselkedésére az anyja ellenem irányuló sértő, becsmérlő szavai? Eleinte jóban voltunk,játszottunk, mesét néztünk, mutogatta nekem a plüssállatait, de ahogy az exfeleség belátta, hogy komoly a kapcsolatunk a barátommal, azóta hergeli ellenem a srácot. Szeretnék egy jó, baráti kapcsolatot a fiúval! Köszönöm a segítő hozzászólásokat!

2022. júl. 26. 11:39
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen neked is a hasznos tanácsot! :-) Fogok vele beszélni!
2022. júl. 26. 13:14
 12/42 anonim ***** válasza:
87%

Az apja nem lehet toppon a gyerekével kapcsolatban, ha ezt se tudja lemeccselni vele. Újabb rossz apa talált párra.

Nem a te dolgod, hanem apukáé, hogy elsimítsa, te csak viselkedj úgy, ahogy érzed.

Apukának őszintén meg kell beszélnie a dolgokat a gyerekével. És nem hiszem, hogy anyuka fordítja ellened, bár nekem furcsa, hogy kiskamaszként hivatkozol a gyerekre, de plüssállatokat mutogat. Én sem bírtam apám párját, de én apámat sem bírtam, és aki leáll vele vagy tök hülye, vagy gonosz. Azt persze nem mutathatja az ember, hogy nem bírja az apját, mert az lekever párat, nálunk is ment a megfélemlítés sokáig, szóval szerencsétlen csaj csak azt látta, hogy nem bírjuk(anyám bírta, de az nem lényeg), később kiderült, hogy kicsit hülye is, mert minden szöveget benyel, plusz apáméval hasonló az értékrendje, gonosz is.

Nem biztos, hogy anyuka mesélte tele a fejét, a gyerekek képesek gondolkozni, érzéseik vannak, következtetéseket vonnak le, tapasztalataik is vannak. Bármi lehet mögötte, de nem a te, hanem a párod feladata, hogy ezt kiderítse. Ahhoz meg jó ostobának kell lenni, hogy előtted kérdezze meg a gyereket, hogy mi a baja veled, nyilván nem fogja megmondani, talán amúgy sem mondaná meg, mert tart tőle, hogy az apja továbbadja neked.

Szerencsétlen srác nehéz helyzetben van. Az apja apának milyen? Eddig mennyit voltak együtt? Mennyire ismeri a gyerekét? Szoktak közös dolgokat csinálni a gyerekkel? Bizalmi a kapcsolatuk? Ez volt az össz reakciója a helyzetre, hogy minek csinálod?

2022. júl. 26. 14:32
 13/42 A kérdező kommentje:
Amíg nem voltam a barátommal, addig hetente 3 napot legalább az apjával töltött, akkor még meg tudott egyezni a barátom az exszel, hogy bármikor jöhet-mehet a srác. Közös programok, nyaraltak együtt, hosszú hétvége vidéken, társasjáték, kalandpark stb. A barátomnak elmondta, hogy össze van zavarodva, nem tudja, kinek higgyen. Megkérdezte a barátomat, hogy miattam vannak-e külön anyával, mert hát anya ezt mondta és ne barátkozzon velem, mert semmi közünk nincs egymáshoz. Az én nem vagyok anya dolgot is egy párbeszéd kapcsán említette, mikor mondta az anyjának, hogy milyen kedves és aranyos apu barátnője, erre fel az anyja mondta, hogy de ő nem az anyád! Sajna ezeket a jelenlétemben letagadja a srác, azóta pedig úgy viselkedik, ahogy leírtam. Utána még beszélgetett vele a barátom, de folyton ezt hajtogatja a fiú, hogy anya szerint én vagyok az oka, hogy ők külön vannak.
2022. júl. 26. 14:43
 14/42 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj,hogy a gyerek meg van zavarodva és esetleg fél,hogy ha jól érzi magát veled akkor mit szól az anyukája,bantja-e,szomorú lesz-e.Hiába szidja le az apja.Azanyukaval kell NOTMALISAN beszélni,ő tudja majd biztosítani róla a fiát,hogy rendben van az,ha J érzi magát apával és apa szerelmével.
2022. júl. 26. 14:48
 15/42 A kérdező kommentje:
Sajnos anyuka egyáltalán nem pártolja a kapcsolatunkat, amit nem is értek, mivel évek óta nincsenek együtt és nem hitegette a barátom semmivel. Egyszer próbált vele beszélni a barátom, de csak olaj volt a tűzre. Még ő volt felháborodva, hogy mi az, hogy a barátom be mert mutatni a srácnak és közösen akarunk programokat szervezni, én a gyereknek idegen vagyok, hogy képzeljük ezt stb. Azóta nem beszél vele az ex, a gyerekkel üzenget.
2022. júl. 26. 14:59
 16/42 anonim ***** válasza:
78%
Te egyébként szereted ezt a gyereket? Örülsz, mikor jön hozzátok? Szívesen lennél vele hetente többször? Neked jó szórakozás hétvégente a kalandpark, társasjáték, vagy romantikáznál inkább a pároddal kettesben?
2022. júl. 26. 15:29
 17/42 A kérdező kommentje:
Én nagyon kedveltem a srácot, mondtam is neki többször mikor megérkezik, hogy örülök, hogy látlak, jó, hogy itt vagy velünk stb., de amióta így viselkedik velem nem erőltetem a kommunikációt vele, csak a köszönést. Ettől függetlenül szívesen töltenék vele én is több időt.
2022. júl. 26. 15:36
 18/42 anonim ***** válasza:
7%

"de amióta így viselkedik velem nem erőltetem a kommunikációt vele, csak a köszönést."

És akkor mitől várod a helyzet javulását? Te felnőttként bedurciztál, épp csak köszönsz neki, és várod, hogy majd ő megszeressen.

2022. júl. 26. 15:48
 19/42 A kérdező kommentje:
Nem durciztam be, de miért erőltessem rá magam ha ő most így viselkedik velem? Édesapja többször elmondta, hogy nem miattam vannak külön, kedvelem őt, de a viselkedése még nem változik.
2022. júl. 26. 15:55
 20/42 anonim ***** válasza:
85%

18-as, te teljesen ostoba vagy.

Kérdező: Pontosan hány éves a fiú?

2022. júl. 26. 15:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!