Már nem tudom mit kezdhetnék a lányommal. Egyszer angyal, máskor kisördög. Nálatok is volt hasonló? Életkori sajátosság, vagy nagyon elrontottam valamit?
3,5 éves a kisasszony. Legtöbbször imádnivaló, okos, értelmes kislány, de ma például már nagyon kiakasztott.
Mióta megszültett a kistesó, (lassan 1 éve) étkezései 80 %-át a kakaó teszi ki. Kezdetben ha a pici szopizozz, ő kakaót kért. Néha eszik rendesen de ma például szinte csak kakaót ivott. Más nem kell. Ha nem adok üvölt és könyörög. Mondjuk most beteg is volt 3-4 napot így örültem ha legalább ezt megitta, így most kicsit engedékenyebb voltam. Amúgy igyekszünk napi 3 pohárra korlátozni. Reggel, délben este.
Lassan 1 hónapja jár oviba, azt mondják ott eszik rendesen. Kb 4 órát van ott, reggelizik és ebédel.
Általában jól eljátszik, rajzolgat, de ha valami nem sikerül, vagy fáradt, megüti magát, dühös akkor odajön hozzám, rámüt és kiabálja hogy buta vagy, idióta (régen nem mondta ezeket, vagy ha mégis utána rögtön "rá is szólt magára", hogy ilyet nem mondunk). Most mintha direkt provokálna. Nem tudom mit reagáljak erre. Visszaütni nem akarok. Már 1000x elmondtam hogy ez nem szép, anya szomorú...stb. Üvölt hogy "Hagyjál békén!", de ha kilépek a szobából már rohan utánam és ütöget meg kiabál. Ha próbálom megölelni és vigasztalni ellök. Annyira sajnálom ilyenkor.
Sejtem hogy voltaképp csak figyelemre vágyik, de így is rengeteget foglakozok vele, vannak csak közös programok tesó nélkül. De sajnos mikor egy nap 10x csinálja ezt már én is üvöltök, főleg ha pont a kicsit kelti fel, mkor végre sikerült elaltatni. Tudom hogy nem jó, de ekkorra már olyan dühös és tehetetlen vagyok hogy elszakad a cérna. Már kétségbe vagyok esve.
Ez mindíg így lesz? Vagy megváltozik idővel? Hogy reagáljak a hisztikre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!