Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autista gyereknek következmény...

Autista gyereknek következményeket hogy lehet úgy elmagyarázni,hogy meg is értse?

Figyelt kérdés

Mondok egy példát. Mentünk volna strandra,amit szeret,hétköznap. Tehát kihagyta volna az ovit aznap.

De előző nap olyan hisztit vágott le az oviban reggel,hogy nem mentünk másnap sehova, el lett neki magyarázva,miért.

Bólogat,helyesel,de nevet rajta. Nem is bánja és simán elmegy oviba másnap is.

Azért egy egészséges gyerek ezt bánná. Nagyon is.

Nem tudom, mennyire tartozik ide, de a Difer teszt 99%-a nagyon jó lett neki,szinte tökéletes. Egyedül a "tapasztalati következmények levonása" lett nagyon gyenge.

Lehetséges, hogy nem érti? Értelmileg ép,túl okos is, sokmindenben megelőzi a kortársait. Szóval nem fogyatékos, 120 feletti IQ-t mértek neki.

De ez nem megy. Ha ezt csinálom, ez lesz, ha azt csinálom, az lesz. Ez mikor fog menni neki? Sokszor emiatt nehéz neki dolgokat elmagyarázni. 6 éves lány.

2022. jún. 24. 22:40
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
"Elég összetett a dolog"--ne is mondd..
2022. jún. 25. 08:22
 12/15 anonim ***** válasza:
30%
“Egészséges gyerek”… gratula ahhoz, ahogy beszélsz az autista gyerekedről. Ez nem betegség vagy fogyatékosság, hanem állapot. Legalább te ne beszélj hülyeségeket, mint érintett szülő. Egy olyantól még elmegy, akinek semmi köze az autizmushoz. Mondjuk érteni láthatóan te sem értesz hozzá túl sokat. Mit lovagoljon azon napokig, hogy nem mehet úszni ? Ha hisztizne emiatt, akkor meg az lenne a bajod vele. Megértette, hogy nem mehet, aztán kész, le van zárva részéről a téma. Egy autista nem fog hetekig nyavalyogni, mint egy nem autista. Nevetni meg lehet azért nevet, mert nem mindig képesek az adott helyzetnek megfelelően reagálni. Ez jön belőle, de nem biztos, hogy viccesnek is találja a dolgot. Ezt is tudhatnád. Nekem úgy tűnik, hogy bármit is csinál a kislány, neked nem jó. Te normális gyereket akartál és nem fogyatékost. A te szavaiddal élve.
2022. jún. 26. 13:22
 13/15 anonim ***** válasza:
50%

Utolsó nagyon nyersen fogalmazott, de igaza van.

Továbbra is a vizuális megsegítést javaslom és hogy kicsit olvass utána mi is a baja a gyerkőcnek.

Nem kevés sorstárs állapotát kísértem figyelemmel az elmúlt évtizedben, hidd el hogy kellenek az AAK eszközök. Akik ezeket nem használják nagyon lemaradnak, aztán elkezdődik a tesztoszterontermelés a kiskamasz korban és akkor meg már nem tudják őket "megfogni", ezeket a dolgokat pont ovis korban kell kialakítani. Mi is vért izzadtunk a napirenddel, folyamatábrákkal stb az elején, de sehol nem lennénk ezek nélkül.

2022. jún. 26. 14:22
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kevés sorstárs állapotát kísértem figyelemmel az elmúlt évtizedben, hidd el hogy kellenek az AAK eszközök."

Bár én csak egyet nevelek, de nyilván ez a gyermek állapotának súlyosságától is nagyban függ. És van aki kisgyermek kora óta elutasítja mereven ezeket. Számtalan alkalommal meg lett próbálva, de állandóan kibújik alóla.

A napirend meg ott úszik el, hogy letapad egy tevékenységben (gyakran akkor is, ha már unja) nem tud váltani, és elúszik időben. Az én fiam bármiben képes letapadni. Szegénykém, van úgy, hogy egy szúnyogcsípést elkezd vakarni, de tudja, hogy túlzásba viszi, ezért a vakaró kezét elkezdi ütni a másik kezével vakarózás közben:

- Te kéz, hagyd már abba!

2022. júl. 12. 15:12
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Kitartónak kell lenni, nem szabad feladni. A gyerek és a te érdekedbennis.
2022. júl. 19. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!