Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan lehet nevelni olyan...

Hogyan lehet nevelni olyan gyereket, aki nem válogat? +Alig eszik

Figyelt kérdés

Egyszerűen mindent elkövettem, de onnan, hogy még salátát is evett, most eljutottunk oda, hogy semmi zöldség, alig eszik, variál, válogat.

3 és fél éves múlt. A másfél éves húga többet eszik! 😤

A szégyenemben süllyedek el lassan... 😭

Félek, alultápláltság lesz ebből, úgy is, hogy bármit ehetne...

2022. jún. 24. 19:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
58%

Én egyszer tettem fel hasonló kérdést, és olyan válaszok jöttek, hogy de kár, hogy nem kötik IQ-hoz a gyermekvállalást, és hasonlók. Elképesztő milyen emberek vannak! Akinek nincs gyereke el sem tudja képzelni az ilyet. Nekem is azt szokták mondani az öregek, hogy terített asztal mellett még nem halt éhen senki. Hát pedig a gyerekek nem így működnek.

A fiam nekem is alultáplált. Szinte semmit nem eszik meg. Max. a rántott hús meg a tészta. De ha evés közben valaki ránéz, már kihasználja a lehetőséget, hogy megsértődjön, és otthagyja az asztalt. Amúgy adhd-s.

Nasit enne, de megmondtam, hogy se csoki, se fagyi, semmi, amíg nem eszik normális kaját. Aztán remélem, hogy tényleg nem halasztja éhen magát.

2022. jún. 25. 20:16
 12/20 A kérdező kommentje:
11: látom sajnos még le is lettél pontozva... Sajnos sokan nem fogják fel milyen szerencsések, hogy ezzel vagy egyéb problémával nem találkoznak, vagy csak minimálisan a gyereknevelés során. Aztán persze mindent a saját (legtöbb esetben egyke) gyerekük alapján ítélnek meg.
2022. jún. 25. 23:13
 13/20 anonim ***** válasza:
47%

Nasit enne, de megmondtam, hogy se csoki, se fagyi, semmi, amíg nem eszik normális kaját.

Ezzel pont az ellenkezőjét éred el. A nasi felértékelődik, a normális kaja pedig kötelező rossz lesz.

Ha a normál étel mellé adod a nasit, máris egyenrangú a kettő. Az esetek nagy részében eszik is mindenből.

[link]

Itt olvastam, és bevált a trükk.

2022. jún. 25. 23:33
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is fényevő, igaz, ő másfél lesz nemsokára. Talán egyetlen étel van, amit bármikor jóízűen elfogyaszt, az a sültkrupli. Napi 3 éves is sok neki, nemhogy 5... Csak és kizárólag akkor eszik, ha tényleg éhes, akkor is annyit, mint egy kismadár. Szerintem a jóevő 7-8 hónapos babák többet esznek. Még a nasit se akarja, leharap pl. egy falat tejszeletet és kiköpi.

Pedig a hozzátáplálás során egy csomó mindent adtam neki:avokádó, brokkoli, édeskrumpli, lazac, gyümölcsök, húsok, stb. Próbáltam változáson etetni és rengeteg ízt megismertetni aztán itt van. Természetesen unokatestvérem gyereke, aki fél évvel idősebb az enyémnél, egy igazi zabagép, pedig cukros löttyökkel tömte az anyja, mikor pedig egyszer mondtam neki, hogy ma brokkolis csirkehús lesz az ebéd, csak nézett rám bambán, hogy az ő gyereke brokkolit még nem evett (1 éves elmúlt már). Hát ok. És akkor mi jövünk ki hülyén, akinek meg olyan gyereket dobott a gép, akivel könnyebben mennek a dolgok, az el van magától ájulva. 😂

2022. jún. 26. 15:53
 15/20 A kérdező kommentje:

13: légyszíves ne a saját insta oldalad promózd a kérdésem alatt!

Vagy, ha annyira bevált akkor erről esküszöm egy videót kérek, ahol így eszik egy ilyen kisgyerek. 😆

2022. jún. 26. 18:05
 16/20 anonim ***** válasza:
60%
Nem saját, semmi közöm hozzá :D csak miután kiadtam egy rakás pénzt másoknak a semmiért, itt ingyen találtam megoldást.
2022. jún. 26. 20:32
 17/20 anonim ***** válasza:
23%

"Ezzel pont az ellenkezőjét éred el. A nasi felértékelődik, a normális kaja pedig kötelező rossz lesz."

Lehet, de akkor sem fogom neki megengedni, hogy ebéd helyett csokit egyen.

2022. jún. 26. 23:23
 18/20 anonim ***** válasza:
76%
Nem helyette... Mellette... Nálunk bevált. Már nem olyan érdekes az édesség. Bár tény, hogy fura kombó a sült csirke mellé evett túrórudi, de így csirke is került a gyomrába, meg némi köret is.
2022. jún. 27. 11:45
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ezt én is aláírom. Szerencsére nálunk az eper egyenértékű a csokival, szóval konkrétan a kajájával egyszerre teszem elé a desszertet (eper vagy málna) és miközben megeszi az epret, csipegetni kezd a rendes ételből, és jó pár falat lecsúszik mindenből. Az epret most úgy kezelem mint étvágygerjesztő.
2022. jún. 27. 11:55
 20/20 anonim ***** válasza:
62%
Azt nem állítottam, hogy tiltom az édességet. Azt kértem, hogy ebéd után egye meg. Miért kell mindent kiforgatni? Amúgy az enyém nem eszi a mostani idénygyümölcsöket sem. Almát, banánt, körtét hajlandó egyedül megenni.
2022. jún. 27. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!