Vérvétel hogyan?
Van egy középsúlyos értelmi fogyatékos kislányom (4 éves elmúlt) vérvételre kellenne vinnem.Sajnos utoljára jó pár hónappal ezelőtt sem tudták le venni neki,nem engedte,kapálozott,ellenállt.Esetleg van valakinek valami ötlete,vagy volt már valaki ilyen helyzetben?Muszáj lenne a vérvétel,mert nem gyarapszik a súlya.
Válaszokat előre is köszönöm.
A zajvedotol fel,vettem neki,nem lehet feltenni neki.De megprobalom headseat-tel.Koszonom
Babakocsiba szerintem jobban elmozogna,de ez is egy otlet,koszonom.
Koszonom szepen jo otlet,a haton fekves is meg a ra ulos is.
Azért csak finoman,de hátha sikerül...Mennyire lehet vele kommunikálni?
Otthon játsszátok el előtte többször! Van játék orvosi felszerelése? Picikét csípd meg a karját,ne fájjon neki, vegyél tőle vért játékból! Kapjon valamit, ha ügyes!
Ígérj neki valamit,amit azonnal megkaphat!
13-as jókat ír. Amit itt nem látok, az az EMLA krém! Szuper érzéstelenítő.
Az én gyerekem SEMMIT nem érzett, le se kellett fogni. Leült, mondtam nézzen rám. Eltakartam a vérvételes oldalt a kezemmel, és közben benyomtam a telefont. Mondtam szorítsa be a másikat, és simán ment. Ha nem érzi, hogy mikor szúrják, nem lesz semmi baj.
Én rettegek a tűtől, azt nem bírom, hogy látom, hogy belemegy a bőrömbe és bennem van. Azt se nagyon, hogy látom, hogy folyik ki a vérem(nemtudom amúgy ezt minek mutogatják, rám mindig a frászt hozta, a nővérkék meg "látod milyen ügyes vagy, már mindjárt tele van)
Azért tök más egy átlag gyerek, mint egy értelmileg hátrányos,bármilyen snis gyerek, tehát az én gyerek így úgy itt sokat nem segít.
Valószínűleg a gyereknél nem az a gond hogy fájna, hanem maga a helyzet az ami probléma lehet.
Valóban próbálj vele játszani erről előtte való napokban akár többször is.
Mennyire értelmes, ért meg dolgokat? A jutalmazás jó ötlet lenne.
Gondolom jártok fejlesztésre, gyógypedagógus mit javasol, kérdezted erről?
Nehéz, mert ugye minden gyereknek más válik be, van akinél csak a boditas a megoldás, végső esetben.
Sajnos sok mindent nehezen ert meg.Igaza van a 16-nak,mert en hiaba mondom neki szoritsa okolbe a kezet nem erti.Egy sima hazi orvosi vizsgalaton fel,sir,kapalozik.Jo otlet eljatszom vele tobbszor itthon.
Igen jarunk fejlesztesekre,nem kerdeztem meg gyogypedagogust,jovo heten lesz alkalmam.
Koszonom szepen mindenkinek a segitseget.🙏
16os, az én gyerekem autista és adhds, és 2 éves kora óta SNIs(egyébként ne használd már az SNIt, ha nem tudod mit jelent, nem feltétlen értelmi sérülés!!!!!4!4négy! Az enyém kétszer olyan értelmes, mint te például:)
Nem tudom, miből gondoltad, hogy úgy segítek, hogy nincs tapasztalatom..Be kell kenni, lezsibbad, nem érez semmit, és elterelés a figyelmét mondjuk mesenézéssel a telefonodon, ha mással nem megy. Nem kell lefogni feltétlen, az felesleges stressz. Szép nyugisan megfogod a kezecskéjét, ha nem érti az ökölbeszorítást a kezeddel ökölbe fogod, körbefogod az övét, és az emla krém miatt olyan szinten nem érez semmit, hogy ki is vághatnának egy 3 centis darabot. Jó cucc én is próbáltam. Pár pillanat alatt kész! A lefogás csak stresszeli a gyereket, mindenki szabadulna belőle és azt hiszi valami nagyon rossz jön!
16!
Kipróbáltuk az autista lányomon azt a krémet. 0 hatása volt! Pedig aki bekente,úgy ajnározta,mint te! Ígyis ugyanúgy vergődött,és persze bőr alatt ugyanúgy érezte/fájt neki. Elmondta. Szóval sose írd biztosra a hatását. Max annyit,hogy próbálja meg,HÁTHA használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!