Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 2 év alatt 20 kilót hizott a...

2 év alatt 20 kilót hizott a 10 éves fiam. Most 50 kg. elvigyem vérvételre? Más baja is lehet?

Figyelt kérdés
nem eszik egyszerre sokat, csak vizet iszik, semmilyen más löttyöt, gyalog jár a suliba, uszik, bár későn vacsorázunk, és szereti a zsiros sajtokat...
2009. febr. 16. 11:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen,vidd orvoshoz.Talán valamilyen hormonális eredetű probléma van.De az is lehet,hogy semmi baj.De megnyugszol Te is,ha nincs semmi baja.Alkat kérdése is lehet.
2009. febr. 16. 11:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp vigyed orvoshoz. Azon csodálkozom, hogy ezt a gyerekorvos nem kontrollálja. Egyik tanítványom 13 éves, 59 kiló és súlyosan tulsúlyosnak számít. A gyerkőc egész nap eszik, tehát nála ez a baj.

Az, hogy a kisfiad szereti a zsíros sajtokat nem kéne, hogy ennyire meghízzon. Amire én gondolok az a cukorbetegség vagy valamiféle inzulinprobléma. Nekem is gond van az inzulinommal, nem bontom le a szénhidrátot és a cukrot, jól meg is híztam az évek alatt, de nem ennyire hirtelen. Remélem nem lesz semmi komoly baja, de inkább derüljön ki és kezeljék és éljen teljes életet, minthogy ne derüljön ki és baj legyen belőle.

2009. febr. 17. 00:08
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem jobb lenne minél előbb orvoshoz fordulni. Nálam hasonló volt a helyzet. Én 15 éves koromban híztam 2 hónap alatt 30 kg-t. Képzelheted milyen csíkos lettem. :( Ráadásul és lány vagyok és azért 15 évesen elég nehéz volt megbarátkozni azzal, hogy minden barátnőm szép vékony csak én lettem bálna... :( 2 éb vizsgálódás után derült ki, hogy PCOS vagyok és ettől híztam. De az még mindig titok, hogy mért ilyen hirtelen és mért ilyen sokat. :S Minél előbb elviszed annál jobb. Amúgy én is valamilyen inzulin problémára gyanakszom vagy esetleg pajzsmirigy...

2009. febr. 17. 15:03
 4/10 A kérdező kommentje:
este hatra vagyunk belejelentkezve az orvoshoz. köszönöm a válaszokat
2009. febr. 17. 15:56
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

én 17évesen híztam hirtelen kb. 3 hónap alatt 20kg-ot.

felborult a hormonháztartásom.az endokrinológus szerint pszichés okok miatt.diétáznom kellett.megszabták mit nem ehetek.sikerült is fogynom.

kíváncsi lennék, hogy mit mondott az orvos.

2009. febr. 17. 19:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mit mondott az orvos? Milyen vizsgálatokra küldött benneteket?
2009. febr. 17. 23:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
engem is érdekelne, mit mondott az orvos! megírod?
2009. febr. 17. 23:08
 8/10 A kérdező kommentje:
aranyosak vagytok, hogy érdeklődtök. mi Franciaországban élünk. az orvos beutalótd adott vérvételre, hogy ellenőrizzük a pajzsmirigyműködést, a vércukorszintet, és a koleszterint. ma reggel voltunk a laboratóriumban, szegénykémnek 3 fiula vért vettek le. tehát várjuk az eredmény. holnap, v hután kapjuk meg. majd megirom ezt is. amugy az orvos nem volt meglepődve, vagy megijedve, nem is mondta, hogy miért nem vittem el hamarabb, pedig a háziorvosunk...
2009. febr. 18. 15:30
 9/10 A kérdező kommentje:
megkaptuk a laboreredményt. igy van ideirva, hogy HORMONOLOGIE T.S.H. 12,600 mUI/l. ez háromszor több, mint a megengedett,ami 0,270és4,200 között a normális. tehát vmi hormonprobléma. remélem nem sulyos. du telefonálok az orvosnak.
2009. febr. 19. 13:23
 10/10 anonim ***** válasza:
ne ijedj meg nem lesz semmi baj!Csak szigorúan gyogyszereket kell szednie!A hugom is én is pajzsmirigy alulmüködéssel vagyunk kezelve!Hugom szegényke ő is igy volt mint ti sokat hizott aztán meg volt olyan is h hirtelen fogyott nálam meg hajhullás mutatkozott meg vérszegény lettem ,mert ez egyfajta felszivódási betegség!Egy autoimmunum betegség!Ha gondolod irj nekem privit segitek amiben csak tudok!Üdv:barby
2009. febr. 20. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!