2 év alatt 20 kilót hizott a 10 éves fiam. Most 50 kg. elvigyem vérvételre? Más baja is lehet?
Mindenképp vigyed orvoshoz. Azon csodálkozom, hogy ezt a gyerekorvos nem kontrollálja. Egyik tanítványom 13 éves, 59 kiló és súlyosan tulsúlyosnak számít. A gyerkőc egész nap eszik, tehát nála ez a baj.
Az, hogy a kisfiad szereti a zsíros sajtokat nem kéne, hogy ennyire meghízzon. Amire én gondolok az a cukorbetegség vagy valamiféle inzulinprobléma. Nekem is gond van az inzulinommal, nem bontom le a szénhidrátot és a cukrot, jól meg is híztam az évek alatt, de nem ennyire hirtelen. Remélem nem lesz semmi komoly baja, de inkább derüljön ki és kezeljék és éljen teljes életet, minthogy ne derüljön ki és baj legyen belőle.
Szia!
Szerintem jobb lenne minél előbb orvoshoz fordulni. Nálam hasonló volt a helyzet. Én 15 éves koromban híztam 2 hónap alatt 30 kg-t. Képzelheted milyen csíkos lettem. :( Ráadásul és lány vagyok és azért 15 évesen elég nehéz volt megbarátkozni azzal, hogy minden barátnőm szép vékony csak én lettem bálna... :( 2 éb vizsgálódás után derült ki, hogy PCOS vagyok és ettől híztam. De az még mindig titok, hogy mért ilyen hirtelen és mért ilyen sokat. :S Minél előbb elviszed annál jobb. Amúgy én is valamilyen inzulin problémára gyanakszom vagy esetleg pajzsmirigy...
én 17évesen híztam hirtelen kb. 3 hónap alatt 20kg-ot.
felborult a hormonháztartásom.az endokrinológus szerint pszichés okok miatt.diétáznom kellett.megszabták mit nem ehetek.sikerült is fogynom.
kíváncsi lennék, hogy mit mondott az orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!