Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Fáradtság miatt autisztikus...

Fáradtság miatt autisztikus tünetek?

Figyelt kérdés
Van olyan, hogy egy kisgyerek annyira fáradt, álmos, nem érzi jól magát, hogy brutális hiszti során autisztikus tüneteket produkál?

2022. máj. 1. 20:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
95%
Az autizmusban szerintem nincs olyan hogy csak fáradtan lesz az. Az autizmus "jelei" pedig eletkoronkent mások.
2022. máj. 2. 06:51
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

A lányom repkedett, és a fiam is, mindketten adhd-sok. Én magam nem tulajdonítottam ennek jelentőséget, de a Szakértői Bizottságban a gyógypedagógus amikor meglátta egyből rámondta, hogy autista a fiam.

Hívott is egy autista szakos pszichiátert, aki az óvónői jellemzés alapján azt mondta, hogy ad neki egy autista kódot. Én meg azt mondtam, hogy már bocsánat, de 1 hétig vizsgálták a Vadaskertben, és azt mondták adhd-s, ő meg 5 perc alatt rámondja, hogy autista?!

Szóval azért szakember és szakember között is van különbség. Erről a pasiról konkrétan hallottam, hogy rámondja mindenkire, aztán pár év múlva meg leveszik a kódot. Pedig az autizmust nem lehet kinőni.

Szóval az autisztikus tünettől még nem lesz valaki autista. Életkori sajátosság bizonyos rugalmatlanság, hiszti. Vagy adhd. De ehhez szakembernek kell látni, és elég nehéz jót kifogni.

2022. máj. 2. 09:14
 13/13 anonim ***** válasza:

Kedves előző, régóta mondom el az aggódó szülőknek, hogy sajnos anyagi nyerészkedés okán rájátszanak a szülői aggodalmakra a korai fejlesztők, gyógypedesek, pszichológusok, mármint azok egy része, mert a statisztikára kapják a pénzt! (Akinek nem inge...) Holott ha van egy tévesdiagnózis, akkor általában terápia követi, és ha alaptalan a diagnózis, akkkor több kárt okoz a fejlesztés(terápia), mint előnyt! Neurózist, megfelelési kéynsezrt okozz általában, és sokszor nem is azonnal, hanem a kisiskolás korra, amikor már nehéz látni az összefüggést az alaptalan korai fejelsztés és eközött a káros következmény között.

Nagyon nehéz megértetni a szülők többségével sajnos, pedig szakirányban végeztem, nekem is van rálátásom, nekem azonban semmi anyagi hasnzos abból, hogy felvilágosítok, elgondolkodtatok...

(Más kérdés, h fontosnak gondolom a korai fejelsztést, amennyiben valóban rászorul egy kisgyermek, de hogy ki a rászoruló, annak tekintetében egy hozzá nem értő szülőt sajnos könnyű becsapni...)

Az autizmus tünetegyüttese: életkori sajátosság, kb két és fél éves korig. Tehát az életkor se mindegy.

2022. máj. 16. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!