Kényszercselekvést vagy kényszeres hangadást felfedeztél már gyermekeden? Vitted szakemberhez vagy csak úgy elmúlt?
Hát, nálunk köröm kaparás van. Lényegében 3 éves kora óta nem vágtam a körmét.. Van egy erős figyelem éhsége, amit nem mindig kap meg, költöztünk is, mi is sokszor terheltek vagyunk, szóval tudjuk az okát. De most már jobb a helyzet, kevesebbet hallom kaparni, a körme még mindig nem vágható, de legalább már amikor együtt vagyunk, nem kell folyton emlékeztetni, hogy figyeljen, mert sebes lesz.
5 éves most.
Nem jár pszichológushoz. Óvodai visszajelzés sincs, hogy ott szorongana vagy magatartási baja lenne. Valószínű már csak a megszokás, mert amúgy már 1 éve rendeződött az életünk és ő is higgadtabb lett.
Nálunk hol jönnek, hol mennek.
Volt szájtátogatás, szájtörölgetés, sokszor a szájába dug mindent. Legrosszabb a kényszeres köhécselés volt, mert azt hittèk beteg az oviban.
Évente kb egyszer jönnek elő.
Beszéltem telón pszichológussal, azt mondta míg a gyermeket nem zavarja, vagy nem piszkálják addig nem kell terápia. Illetve nem szabad rászólni miatta.
Fiam ovis korában a vállát vonogatta.
Tükör elé állítottam öt-tíz percre, hogy lássa mit csinál.
Lehet, hogy ez is hozzájárult ahhoz, hogy néhány hét alatt leszokott róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!