ADHD diagnózist hány éves korban lehet kimondani?
Figyelt kérdés
2 éves a gyermekem és alvás- illetve evészavar miatt voltunk mindenféle kivizsgáláson. Javasoltak gyógypedagógiai fejlesztést, mert nem igazán figyel, nem koncentrál semmire, csapongó, nem hajlandó leülni egy percre sem. Nem hajtja végre a feladatokat, ha nincs kedve hozzá (sajnos általában nincs), pedig mindent megért, kiemelkedő a szókincse stb. Otthon is rendesen szenvedünk emiatt. A pszichiáter amikor összefoglalta a tapasztalatait, megemlítette, hogy semmi jele nincs autizmusnak, ezt én is sejtettem. Arról viszont nem tett említést és nem is írta le, hogy hiperaktív lenne a gyerek, én pedig elfelejtettem rákérdezni külön erre. Majd megyünk kontrollra egy év múlva, de addig nem hagy nyugodni a gondolat. Ha ADHD-s lenne, azt már leírták volna, vagy csak későbbi életkorban mondják ki ezt a diagnózist?2022. jan. 24. 22:11
11/11 A kérdező kommentje:
8.: amikor a gyógypedagógus és pszichiáter látta, kb akkor kezdett el járni és még botladozott, tehát egyensúlyzavarra is gyanakodtak, most már persze nincs ennek nyoma. Plusz még nem megy neki az evőeszköz használat. Gondolom ezek miatt is adták ezt a diagnózist.
9.: idegrendszeri éretlenséget nála is említettek
10.: igen, elém is raktak ilyet, de már nagyon nem bírt magával a pici és vért izzadva próbáltam visszatartani, nehogy elfusson. Csak annyit olvastam el az utolsó oldalon, hogy a részletes vélemény majd később jön és azután lehet fellebbezni. Aláírni pedig csak azt kellett, hogy a szóban elhangzottakkal egyetértek, hát azzal igen, csak az írásbelivel nem. Na nem baj,majd kiderül, mennyit ér egy fellebbezés.
2022. jan. 26. 15:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!