Korához képest elmaradt a gyermekem?
Igen. Hát akkor légyszi olvass vissza te, és ne nekem írd hogy tanuljak meg olvasni. Te írtad a pszichiátert először. "3. tudod hogyan zajlik egy képességfelmérés kisgyerekeknél? Tudod, hogy a pszichológus az nem pszichiáter?"
Mégpedig itt, azelőtt szó nem volt pszichiáterekről. Értem én a kérdést is, meg a te válaszodat is, én csupán nem vagyok a híve annak hogy egy lélekbúvár foglalkozzon a gyerekkel. De hát mások vagyunk, semmi gond nincs ezzel:-) Szép is lenne ha mindenki egyenlő véleményen lenne. Csak tényleg hogy értsd, nem veszekedni akartam, csupán kitartottam annyira a véleményem mellett mint te. Szóval Béke!:-)
12;31 vagyok
Meg kell vedjem az elso valaszolot, az ovonenit. Tapasztaltnak es kepzettnek tunik, nem az volt a valasza, hogy hat o is ovono es anyuka csinalja azt amit a kollega mond, mert az a szentiras. Ertelmes valaszt adott. Kedves Vitapartnere semmifele szakkepzettseggel biztosan jobban tudja azert a valaszt, amit igazabol nem adott a kerdesre.
"Kedves Vitapartnere semmifele szakkepzettseggel biztosan jobban tudja azert a valaszt, amit igazabol nem adott a kerdesre."
Honnan is tudod te hogy semmiféle ezirányú szakképzettségem nincsen??
Nem elmaradt, de nem árthat neki egy felmérés. Ott rajzolgat (tematikusan), megbeszéli a picivel. Nem fáj, nem okoz neki stresszt. Különben ez max. szociális (társas) lemaradás. Olyan oka is lehet, hogy nem volt bölcsis vagy kevés gyerekrokona/barátkája van.
Az óvónő feladata is a beillesztés, közös játékok kezdeményezése, ahhoz képest hamar kijelentette, hogy ez van! Nem állhat a helyzet magaslatán!
Ne légy elkeseredve!
Félreértések elkerülése végett: "A pszichológia (az ógörög ψυχή [pszükhé] „lélek” és λογία [logía] „tudomány, ill. -valaminek a- tanulmányozása” szavakból) az emberi gondolkodással és viselkedéssel foglalkozó tudomány. A pszichológia születését a legtöbb pszichológiatörténeti könyv 1879-re datálja és Wilhelm Wundt nevével kapcsolja össze. Az azóta eltelt idő során sokban formálódott a pszichológia: több egymás mellett létező elméleti irányzat született, megalakultak a főbb kutatási területek, és az alkalmazott területek száma is megemelkedett.
Megjegyzés: A pszichológiát napjainkban is sokan azonosítják a gyógyító szakmában foglalkoztatott pszichológusok tevékenységével. A pszichológia viszont nem kizárólagosan az emberek lelki jóllétével foglalkozó gyógyító tudomány, hanem az emberekre jellemző mindennemű folyamatok megértésére törekvő diszciplína is. A terápiás szakma csak egyetlen része annak, ahol a szakképzett pszichológus elhelyezkedhet. A pszichológia aktív kutatói szerepet vállal olyan kevésbé közismert területeken is, mint például a humanoid észlelés (látás, hallás, tapintás stb.) tanulmányozása, a tanulás és emlékezet törvényszerűségeinek feltárása, a nyelvelsajátítás folyamatának leírása, a matematikai gondolkodás megértése stb."
"A pszichiátria (a görög ψυχιατρική [επιστήμη], pszihiátrikí [episztími] – a lelki betegségek tudománya, psziché – a lélek/szellem és iatrós – az orvos) egy hármas jelentésréteggel rendelkező fogalom. A pszichiátria szót használjuk a lelki betegségek kezelését folytató állami intézményrendszer megjelölésére, utalunk vele az orvostudomány egy speciális ágára (elmegyógyászat), valamint használjuk a szót a lelki betegségek kezelésének gyakorlatára is (például pszichiátriai jelzős szerkezetben)."
Szóval, azzal, hogy elviszed a gyerekedet a nev. tanácsadóba, ott a pszichológus elbeszélget vele, veled, játszik vele, esetleg rajzoltatja, még nem jelenti, hogy a gyerekeddel bármi probléma van, max tanácsot ad, hogy hogyan lehet motiválni, hogyan tud jobban odafigyelni a foglalkozásokra (egyébként 3,5 évesen egyáltalán nem baj, ha őt még jobban érdekli a játék, mint a rajzolás, versmondás). Az óvónő feladata lenne úgy motiválni a gyereket, hogy számára érdekes, figyelemfelkeltő legyen egy-egy kezdeményezés (ui. kiscsoportban csupán még erről beszélünk, nem pedig foglalkozásról!). A gyerekek fő tevékenysége 3-6 (-7) éves korban még a játék kell legyen, ezen keresztül kell számukra eljuttatni az oktatási anyagot, a játéknak kell átszőnie a gyerek egész napját. Ha ezt egy óvónő nem tudja, nem tud megfelelő módon motiválni, az nem a gyerek hibája, hanem az övé... Kedves kérdező, még mindig csak azt javaslom, vidd el a gyereket, ott felmérik, így te is megnyugszol, az okoskodó óvónénit is lecsillapítod... egy szakember szava náluk mindig sokat nyom a latba. A gyerekednek meg hidd el, nem lesz semmi rossz élménye, sokan újra szeretnének menni a pszichológusnál lévő rengeteg érdekes játék miatt :)))
Nem hinném, hogy el lenne maradva. Inkább arról lehet szó, hogy visszahúzódóbb, mint a többi gyerek.
Az óvónőnek is lehetne ennyi esze, már bocs...-.-
Én is ilyen gyerek voltam. Inkább félrevonultam és csak ritkán játszottam a többiekkel. Az óvó nénijeim egyszer sem szóltak emiatt a szüleimnek.
25L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!