Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Korához képest elmaradt a...

Korához képest elmaradt a gyermekem?

Figyelt kérdés
Az óvónő,azt tanácsolta hogy gyermek pszichológussal méressük fel 3,5 éves fiamat, mert szerinte a korához képest el van maradva.Ez abban nyilvánul meg,hogy közös játékokban,foglalkozáson nem hajlandó részt venni.Hisztizik,és inkább elvonul,egyedül játszik.
2010. szept. 7. 12:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%
Nincs semmi baja, bár nem gond, ha elviszitek felméretni. Legalább az "okos" óvónő orra alá dughatod a papírt. eg te is látni fogod, hol áll a gyereked. Egy 3,5 évesnek még nem is kell részt vennie a foglalkozásokon, hiszen kiscsoportban 1 foglalkozás kötelező a testnevelés. A többi csupán kezdeményezés (kötetlen foglalkozás), amin az vesz részt, aki akar... az óvónő feladata úgy motiválni, hogy minél több gyereket érdekeljen a tevékenység. Majd nagycsoportban lesznek kötelező foglakozások, de addig nem gond, ha nincs ott a gyerek... sokan pl. soha nem vesznek részt egyiken se, de messziről hallgatják, fülelnek. Volt olyan gyerekem az oviban, aki mindig játszott a mese-vers kezdeményezések alatt, de aztán játék közben gyönyörűen elmondta ő is, amit a többiek tanultak... Nincs elmaradva a tiéd se, csupán ennyi idősen még nem tudnak igazán összedolgozni, hosszú ideig koncentrálni. Majd megéri a tiéd is, nyugi :) Egy óvónő anyuka
2010. szept. 7. 12:31
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha eddig nen volt gyerekek kozeleben, akkor nincs min csodalkozni. Az is kivalto ok lehet, hogy most kerult oviba es el kell szakadni anyatol, meg kell szokni egy sor furcsa szabalyt.

Ehhez szerintem nem pszichologus kell, hanem kepzett ovonenik, akik szeretik a munkajukat es kepesek tobb gyerek figyelmet lekotni.

2010. szept. 7. 12:31
 3/18 anonim ***** válasza:
25%
Az óvónő meg a gyermek pszichológus is elmehet a pi..ába. Nem vagyok egyik sem, de egy 3 éves gyerek mert még ilyen nem kell máris elmaradottnak titulálni véleményem szerint. Majd ha ezt csinálja 6-7 évesen akkor talál. Biztosan a 3 éves gyereknek pszichológusra van szüksége...
2010. szept. 7. 12:37
 4/18 anonim ***** válasza:
3. tudod hogyan zajlik egy képességfelmérés kisgyerekeknél? Tudod, hogy a pszichológus az nem pszichiáter? A pszichológus a gyermek megfelelő értelmi, érzelmi, szociális és mozgásfejlődését vizsgálja a gyermek játékán keresztül... mert ebben a korban ez a fő tevékenység. És ha,kell játékon keresztül hozza helyre a problémákat... Bocs, OFF volt.
2010. szept. 7. 12:43
 5/18 anonim ***** válasza:
0%

"3. tudod hogyan zajlik egy képességfelmérés kisgyerekeknél? Tudod, hogy a pszichológus az nem pszichiáter? A pszichológus a gyermek megfelelő értelmi, érzelmi, szociális és mozgásfejlődését vizsgálja a gyermek játékán keresztül... mert ebben a korban ez a fő tevékenység. És ha,kell játékon keresztül hozza helyre a problémákat... Bocs, OFF volt."

Tudtad hogy a pszichológus nem orvos, csak a pszichiáter? Tudtad hogy a pszichológia a dumáról szól, nem pedig a gyógyításról? Tudtad hogy a régi világban amikor nem volt pszichológus sokkal kevesebb alulmaradott ember volt mint manapság amikor van pszichológus? Tudtad hogy egy gyereknek ilyen idős korban nem a duma kell meg az analízis, hanem megfelelő nevelés szülő és óvónő részéről? Tudtad hogy az ilyen hiszékeny, csőlátású emberek miatt mint te van szükség az amúgy felesleges pszichológusokra?

Bocs, ez OFF

2010. szept. 7. 13:28
 6/18 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, nagyon buta vagy... Már bocs! a pszichológia nem duma, hanem elég alaposan alátámasztott tudományterület. Én óvónő vagyok, tanultam gyermekpszichológiát is... Szóval tudom, miről beszélek. Igen, valóban a gyereknek az óvoda és az otthon összedolgozására van szüksége, de egyáltalán nem árt, ha az anyuka elviszi egy ilyen játékos felmérésre. Ettől baja nem lesz és legalább megerősítik abban, amit ő maga is érez, hogy a gyereke teljesen normálisan fejlődik. A kedves kolléganőt meg szintén leállíthatja azzal a szakvéleménnyel, amit ott kap. Nem nagy dolog. Nem tudom, miért kell különben minden pedagógust, kisgyerekekkel dolgozót lenézni? Csak, mert te nem értesz hozzá... Ők se szólnak bele a te munkádba...
2010. szept. 7. 13:35
 7/18 anonim ***** válasza:
Ja és a dumát és az analízist a pszichiáter csinálja... A pszichológus mesét fejeztet be a gyerekkel, rajzoltatja (ha már elég nagy hozzá), játszik vele különböző szituációs játékokat... Na, ebben nincs duma... Mivel a gyereket legjobban a játéka alapján lehet felmérni, ebből sok infót lehet szerezni, ennél jobb módszer nincs... Nézz utána :)) Off volt, bocs.
2010. szept. 7. 13:38
 8/18 anonim ***** válasza:
16%

"Ja és a dumát és az analízist a pszichiáter csinálja... A pszichológus mesét fejeztet be a gyerekkel, rajzoltatja (ha már elég nagy hozzá), játszik vele különböző szituációs játékokat... Na, ebben nincs duma... Mivel a gyereket legjobban a játéka alapján lehet felmérni, ebből sok infót lehet szerezni, ennél jobb módszer nincs... Nézz utána :)) Off volt, bocs."

Javaslom hogy nézz utána szakkönyvekben hogy mivel foglalkozik egy pszichiáter és mivel egy lélekbúvár. Te hoztad szóba a pszichiátert, de úgy érzem nem igazán érted mivel foglalkozik egy pszichiáter. Mert pszichiátriára nem azok kerülnek akik egyedül játszanak. Oda skizofrén és hasonló idegrendszeri problémával kerülnek az emberek, nem a 3 éves gyerek aki egyedül fakockázik. Van oszichiáter ismerősöm, és van pszichiátriára nem egyszer szorult ismerősöm, így elhiheted tudom mit jelent a pszichiátria, ellenben veled. És mint említettem a pszichológus nem orvos így össze sem keverhető a kettő. Az egyik dumál a másik gyógyít. És még mindig tartom hogy egy 3 éves gyereknek nem egy idegenre van szüksége, hanem egy szülőre illetve egy megfelelő nevelőre. OFF

2010. szept. 7. 13:46
 9/18 anonim ***** válasza:
0%

"Nem tudom, miért kell különben minden pedagógust, kisgyerekekkel dolgozót lenézni? "

1 pedagógust nem nézek le, sőt igazából tisztelem őket hiszen nélkülük mindenki, én is tudatlan lennék. Én nem erre válaszoltam. Hanem arra, hogy nem lélekbúvárra van szüksége egy gyereknek. Régen is voltak problémás gyerekek, amikor nem votl felkapott divatszakma a pszichológus, és mégis kifejlődtek, nem kellett zárkába tenni őket mert hülyék maradtak.

2010. szept. 7. 13:49
 10/18 anonim ***** válasza:
Tanulj már meg olvasni!!! Én nem azt írtam, hogy pszichiáterhez vigye, hanem hogy vigye el nevelési tanácsadóba a gyereket, ott PSZICHOLÓGUS fogja megnézni, csináltat vele egy vizsgálatot... A kérdés is ez volt... Erre válaszolta,. te jöttél azzal, hogy pszichiáter... Na, mindegy, nem vitázom, csak a kérdezőnek adtam egy normális, használható választ, amit te véletlenül se tettél meg... Akkor ugyan miről beszélünk?????... Csak azért írtam, hogy ne keverd a kettőt, mert sajnos sokan nem tudják, mi a különbség (téged kivéve).Szép, hogy ennyire képben vagy, csak semmi köze a reagálásodnak a kérdéshez... Ja! És nem írtam, hogy a kérdező vigye a gyerekét pszichiáterhez, mert egyáltalán nem odavaló, csak egy kicsit visszahúzódóbb 3 éves, akinek segíteni kellene abban, hogy nyitni tudjon a társai és az óvónők felé... ennyi.
2010. szept. 7. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!