Autista kamaszt nevelő szülők, ki hogy fékezi meg a dührohamot kapott/meltdown-ot átélő gyerekét?
Dolgoztam kamasz/fiatal felnőtt autistákkal. Ott a kert végébe kiküldéstől a szobába zárásig minden volt a szülők részéről...
Kérem, csak olyan válaszoljon, aki tényleg átéli ezt, és nem csak képen látott autista gyereket. Köszönöm.
Esetleg nyugtatókat szed a gyerek? Hogy hat rá, segít?
A volt munkahelyemen reggel-este kapták a nyugtatót. (amit a saját orvosuk felírt nekik)
A meltdown nem dühroham.
A meltdownnál fizikai fájdalmat él át valamilyen zavaró tényező miatt, pl: neki hangos, zavaró frekvencia miatt. Azaz nem tehet róla, képtelen megfékezni. Ilyenkor egyetlen egy dolog segít, kimenekíteni a szituációból, pl: ha a hang zavarja, akkor zajvédő füles. Ha a fény tett be, akkor...stb.
A dühroham teljesen más és nem minden autista adhd-s.
Jó, én a konkrét dührohamra gondolok.
Szeretném, ha olyan szülők válaazolnának, akik ebbe benne vannak.
A meltdownt hogy a csudába lehet összekeverni a dührohamokkal? És te dolgoztál autistákkal? Szegények...
Egyébként tényleg, ahogy az előző írja, inkább adhdsek után érdeklődj!
Nem minden autista ilyen. Rengeteget ismerek, sőt én magam is az vagyok. Sosem volt ilyen dührohamom. Nem kéne vadállatnak beállítani minket.
És nem a gyógyszerrel teletömés a megoldás, hanem időt kéne szánni rá, hogy vajon miért jut el odáig az adott autista, hogy dühöng. Kizárt hogy ok nélkül teszi. Gondolom egyszerűbb minden szarral adagolni őket a valódi gondozás helyett.
5 nevelsz autistat? Mert ha nem, akkor a szakertelmed nem számit, mert nem életvitelszerűen kell megoldást meg időt szannod a problémáikra.
Egyébként hidd el nem csak a gyereknek adagolják. Én nagyon kevés olyan szülőt ismerek aki ne szedne valami hangulatjavitot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!