2 éves lányom folyamatosan nyomkodja, kikapcsolja a háztartási gépeket, mit tegyek?
Kulcsra zárható fürdőszoba?
Tűzhelyünkön nálunk van blokkoló funkció, ha 10 másodpercig nyomod folyamatosan, akkor lezár/felold, és akármerre tekergeti, nem fog se bekapcsolni, se lekapcsolni. Csak nem szabad látnia, hogyan csinálod :D
A mosógép felültöltős, így nem éri fel.
A gyerekeket általában annál inkább érdekli valami, minél inkább nem szabad. Úgy sem fogja megérteni (vagy nem akarja megérteni), hogy ha neked szabad, akkor neki miért nem, amikor te is ugyanezt csinálod.
Amikor épp mosol, vagy valami eszközt használsz, akkor hívd oda, és együtt állítsátok be a megfelelő helyre, és mondd el, hogy ennek így kell maradnia, mert legközelebb akkor nem lesz jó a -mittudoméntaláljkivalamit-. De az is segíthet, ha veszel neki egy kis műanyag játékkonyhát vagy valamit, amit eltekergethet egész nap.
A nem csinálnak hülyeségeket részhez:
Öcsém ennyi idős korában kilopta a kulcsokat a folyosón a gardróbszekrényekből, és kidobta a kukába. Egy ideig csak nem értettük, hova lettek a kulcsok. Aztán egyszer lebukott és emlékszem pár jelenetre, amikor valaki kiabál, hogy sprintel a gyerek, kapd el, és futunk utána :D :D :D
A megoldás az lett, hogy apja leszerelte az összes szekrényről a zárakat, és mágnest rakott helyettük. :D
Egyrész várj, amíg kinövi, mászrészt meg ha nagyon nem megy, akkor érdemes lenne beruháznod egy babakarámra, amivel lezárod az egész konyhai részt arra a pár hétre-hónapra, amíg végre elfelejti. :)
Én is kb. két éves korától engedtem, hogy bekapcsolja. Azóta már ő tekerheti a program választót, meg nyomhatja a többi beállítást is.
Amikor olyat csinál, amit nem szabad, és többedjére sem hagyja abba, elterelem onnan. Nem mondom, hogy mindig teljesen nyugodt maradok; minél érdekesebb valami számukra, annál többször kell elmondani, hogy nem szabad.
Jó neked #7-es :)
Nekem 17 hónapos, együtt pakoljuk ki/be a mosogatógépet/mosógépet, ő kapcsolhatja be, mégis számtalanszor előfordult,hogy egy óvatlan pillanatban kikapcsolta program közben. Szóval marad,hogy mindig résen vagyok és figyelek, de remélem valaki ír majd egy jó kis trükköt :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!