Nevelési tanácsadó?

Figyelt kérdés
4 éves kislányommal hétfőn megyünk a nev.tanba. A tájékoztató levélben azt írták, hogy 4 órás lesz. Annyit tudok enni és inni vigyünk de fogalmam sincs mi vár ránk. Milyen vizsgálat pl? Mi tart 4 órán keresztül? Csoportos foglalkozás vagy egyéni lesz? Főként a beszéddel van baj illetve figyelemzavar miatt megyünk. Aki tud érdemben segíteni, azt megkoszonom.

2021. szept. 24. 15:58
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Ne haragudj a sok hibáért 😁😇
2021. szept. 25. 18:09
 12/31 anonim ***** válasza:
Értem én, hogy téged nem zavar, de majd fog. Levetetni nem egyszerű, egy ilyen vizsgálatra most éveket kell várni, tehát ha valakire ráteszik középsőben, akkor jó eséllyel azt vinni fogja az iskolába. Aztán ha a körzetes suli valamiért nem jön be, akkor felhívsz egy iskolát, és már a telefonban az lesz a legelső kérdés, hogy van-e kódja. Ha mondod, hogy igen, akkor köszönik szépen, de nincs hely, tele van a létszám. Aztán az sem érdekli őket, hogy miért van az a kód.
2021. szept. 27. 23:13
 13/31 A kérdező kommentje:
Tegnap ugye voltunk, tovább küldtek minket gyerek pszichiáterhez. Szorong a gyerek azért nem beszél, diagnózis tegnaptól számítva 2 héten belül lesz. A rendszer maga borzalmas. KB 10nm2 - én vártak tőle csodát. Hát inkább no comment. Pozitívan álltam mindenhez de már kettetortem és csak az elején vagyunk.
2021. szept. 28. 17:28
 14/31 anonim ***** válasza:
4 éves és nem beszél egyértelmű, hogy valami nem oké és kell sni kód, az én lányom is sni-s, beszédfogyatékos kódja van, 3 évesen kapta. A kód miatt kap heti 4 fejlesztést az oviban, teljesen ingyen. Én is azt szeretném, hogy iskola előtt lekerüljön a kód, de látom, hogy a beszédértéssel ia vannak gondok, úgyhogy ki tudja mi lesz. Nem minden sni kód ugyanolyan, a beszédfogyatékost sok iskola befogadja.
2021. szept. 28. 17:37
 15/31 anonim ***** válasza:

12-es vagyok. A beszédfogyatékot minden iskola befogadja. Elvileg! Csak az a baj, hogy az ilyen gyerekekkel többet kell foglalkozni, meg a sok kudarcélmény miatt sokuknak magatartászavaruk is van. Emiatt az iskolák köszönik szépen, de nem kérnek belőle. Mint írtam általában nem is kiváncsiak rá, hogy mi a kód. Amúgy az én fiamnak is beszédfogyaték kódja van. Heti 4 óra van neki is kiírva, az oviban sem kapta meg szerintem, de a fene tudja, mert nem voltam ott, a gyerek meg még kicsi volt, hogy részletesen elmesélje. Most heti 20 percet foglalkozik vele egy nyugdíjas bácsi csoportban!

A Bizottságban annyit mondtak rá, hogy jelentsem fel az iskolát. Ja, aha, és az mit old meg? Attól lesz több gyógypedagógus?!

Heti 4 órát sehol nem adnak nekik, azt hallottam a heti 2 a maximum. A lányom adhd-val másik iskolába jár, ahol van saját főállású gyógypedagógus, és ott is azt mondták, hogy kizárt a heti 4 óra, erre senkinek sincs kapacitása. Ott még autista is van, azt hiszem neki heti 6 van kiírva, aztán őt is csak heti 2-ben viszik ki.

Egyébként elég jó tanuló a fiam, én most akarom levetetni róla a kódot. De papírt kell vinni pszichiátertől, és nem vagyok benne biztos, hogy ki fogja állítani, mert a probléma még mindig fennáll. De nem látom értelmét a kódnak, mert nem tudnak, nem akarnak segíteni neki. Mi holnap megyünk.

2021. szept. 28. 19:29
 16/31 anonim ***** válasza:
15 Nálunk (bp) kijön logopédus és gyogytornász az óvodába, 3 logopédia, 1 torna van egy héten, mindig jönnek és megtartják a foglalkozást, én nagyon elégedett vagyok, nem nekem kell vinni és nem sokezer ft, hanem ingyen van, sulit nem tudom, de barátnőm autista fia is bekerült normál általános iskolába autista kóddal szintén bp.
2021. szept. 28. 19:38
 17/31 anonim ***** válasza:
Óvodában még, ja. Iskolában már nem fognak. Amúgy tapasztalatom szerint halvány gőzük sincs, hogy egy iskolás gyerekkel mit is kéne csinálni. Amíg várakoztam, kihallatszott, hogy miket vesznek, 3.-ban ilyenek voltak, hogy évszakok, meg színek. Könyörgöm, nem szellemi fogyatékos a gyerek! A mostani meg szövegértés feladatokat csinál vele, ami nem mondom, nem árt, de heti 20 percben? Mit ér? Meg ezt simán a magyarórán is csinálják.
2021. szept. 28. 19:44
 18/31 anonim ***** válasza:
17 én remélem, hogy iskolában már nem lesz rajta kód, elvileg ovis korban ki tudják már ezt kezelni fejlesztéssel, ebben reménykedek, a minőségét nem tudom az ovis logopédián.
2021. szept. 28. 20:22
 19/31 A kérdező kommentje:
Remélem mindenki problémája nagyon hamar megoldódik. Bízzunk abban, hogy mi illetve ti a gyermekeitekkel leszünk a győztesek. Köszönöm szépen az eddigi valaszaitokat. Fura belelatni mások életébe, küzdelmeibe. A mi harcunk most kezdődik es csak remélni tudom, hogy leszek annyira erős mint ti. ❤️
2021. szept. 29. 22:29
 20/31 anonim ***** válasza:
17-es vagyok, megkaptuk a papírt a dokitól, hogy nem kell neki kód. Akkor mostantól kb. még egy év, mire leveszik. De már ennek is örülök.
2021. szept. 30. 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!