Nevelési tanácsadó?
12-es vagyok. A beszédfogyatékot minden iskola befogadja. Elvileg! Csak az a baj, hogy az ilyen gyerekekkel többet kell foglalkozni, meg a sok kudarcélmény miatt sokuknak magatartászavaruk is van. Emiatt az iskolák köszönik szépen, de nem kérnek belőle. Mint írtam általában nem is kiváncsiak rá, hogy mi a kód. Amúgy az én fiamnak is beszédfogyaték kódja van. Heti 4 óra van neki is kiírva, az oviban sem kapta meg szerintem, de a fene tudja, mert nem voltam ott, a gyerek meg még kicsi volt, hogy részletesen elmesélje. Most heti 20 percet foglalkozik vele egy nyugdíjas bácsi csoportban!
A Bizottságban annyit mondtak rá, hogy jelentsem fel az iskolát. Ja, aha, és az mit old meg? Attól lesz több gyógypedagógus?!
Heti 4 órát sehol nem adnak nekik, azt hallottam a heti 2 a maximum. A lányom adhd-val másik iskolába jár, ahol van saját főállású gyógypedagógus, és ott is azt mondták, hogy kizárt a heti 4 óra, erre senkinek sincs kapacitása. Ott még autista is van, azt hiszem neki heti 6 van kiírva, aztán őt is csak heti 2-ben viszik ki.
Egyébként elég jó tanuló a fiam, én most akarom levetetni róla a kódot. De papírt kell vinni pszichiátertől, és nem vagyok benne biztos, hogy ki fogja állítani, mert a probléma még mindig fennáll. De nem látom értelmét a kódnak, mert nem tudnak, nem akarnak segíteni neki. Mi holnap megyünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!