Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha egy baba 9-10 hónaposan...

Ha egy baba 9-10 hónaposan már jár, előfordulhat, hogy 5 évesen nem lehet érteni teljesen a beszédét? Beszédhibás lesz?

Figyelt kérdés
K helyett t mond, r helyett d, sz helyett s stb.? Az anyukája szerint azért beszél, így mert hamarabb fejlődött mozgásilag! Van köze hozzá? Nekem tesóm már 9 hónaposan járt, de már 4 évesen szépen verselt!
2010. aug. 27. 21:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szerintem sem függ össze a kettő.

Volt egy ovistársam, annyira raccsolt, hogy nem lehetett érteni és elmesélte, hogy milyen jó móka volt a logopédushoz járni :D

Most meg tök jól beszél, nincs semmilyen beszédhibája. Szerintem ez is fejleszthető, főleg, ha időben elkezdik, mielőtt a gyerek iskolába menne...

2010. aug. 31. 15:27
 12/18 anonim ***** válasza:

Lányom fél évesen felállt, 11 hónaposan járt és szörnyen beszél, készülök logopédushoz vinni. Bár gyerekorvosom azt mondta, hogy ovi középső csoportig kinőheti simán, addig kár vinni. Most kiscsoportos.

Kérdésre a válasz: nem hiszem, hogy attól, viszont sokan ezt mondták nekem is. De itt van előttem a sok ellenpélda...

2010. szept. 1. 13:15
 13/18 anonim ***** válasza:

A mozgásfejlődés igenis kihatással van a gyermek beszédére.

fiam 10 hónaposan már állt ment,de hátról hasra nem fordult meg.doki mondta hogy nem szeretik ha egy gyerek nem sorrendben csinálja amit kell,mert kihat a beszéd fejlődésére.most lassan 2 és fél éves,és alig beszél.kb 20 szót mond igaz azt tisztán a többit babanyelven.3 éves korig várnak és ha nem kezd el beszélni jobban akkor pszichologushoz küldenek.G

2010. szept. 2. 09:38
 14/18 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok! Tegnap azért itt rámijesztettek, hogy nem árt elvinni minél hamarabb logopédushoz, úgyhogy mégegyszer megkérdeztem a doktornőnket e-mailben. A válasza:

5 éves korban az oviban a logopaedus minden gyermeket "felmér" és a problémásokkal foglalkozik. Otthonra házi feladatot - tudomásom szerint- nem szoktak adni. Szerintem, várjuk ki a nagycsoportot!

Kedves utolsó!

Nálunk sem ment minden sorban, a mászás pl kimaradt. Lányom 2 évesen szinte semmit nem mondott, 2 és fél évesen már mondókákat, énekeket, összetett mondatokat. Az alatt a fél év alatt nekünk azt javasolták, hogy mászassam. Úgyhogy kapott egy sátort alagúttal és abban mászott, mert amúgy állandóan csak ment. Esetleg kipróbálhatjátok.

2010. szept. 2. 09:45
 15/18 anonim ***** válasza:
köszi utolsó,már megfordul és mindent csinál(2,5 éves).törölközővel forgattam és néhány alkalom után ment magától neki.csak azért irtam le mert nem megfelelő volt a sorrend és ez hathat ki a beszédre a neurologusunk szerint.de nem aggódom majd ha akar fog beszélni rendesen.és mégegy érdekesség,szomszéd gyerkőc nem beszélt tisztán.elvitték logopédushoz ott mindent szépen kimondott,otthon ujra és ujra nem beszélt tisztán.nem tudom náluk a mozgásfejlődés rendben zajlott e.vannak furcsa dolgok.G
2010. szept. 2. 11:39
 16/18 A kérdező kommentje:
Tegnap volt a tv-ben, hogy minden 2. gyerek beszédhibás? Mitől van ez?
2010. szept. 3. 08:55
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem tudjuk.:)
2010. szept. 3. 21:18
 18/18 anonim ***** válasza:
Hm. Ez érdekes. Jó lenne tudni az okát...
2010. szept. 4. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!