Ha egy baba 9-10 hónaposan már jár, előfordulhat, hogy 5 évesen nem lehet érteni teljesen a beszédét? Beszédhibás lesz?
Szerintem sem függ össze a kettő.
Volt egy ovistársam, annyira raccsolt, hogy nem lehetett érteni és elmesélte, hogy milyen jó móka volt a logopédushoz járni :D
Most meg tök jól beszél, nincs semmilyen beszédhibája. Szerintem ez is fejleszthető, főleg, ha időben elkezdik, mielőtt a gyerek iskolába menne...
Lányom fél évesen felállt, 11 hónaposan járt és szörnyen beszél, készülök logopédushoz vinni. Bár gyerekorvosom azt mondta, hogy ovi középső csoportig kinőheti simán, addig kár vinni. Most kiscsoportos.
Kérdésre a válasz: nem hiszem, hogy attól, viszont sokan ezt mondták nekem is. De itt van előttem a sok ellenpélda...
A mozgásfejlődés igenis kihatással van a gyermek beszédére.
fiam 10 hónaposan már állt ment,de hátról hasra nem fordult meg.doki mondta hogy nem szeretik ha egy gyerek nem sorrendben csinálja amit kell,mert kihat a beszéd fejlődésére.most lassan 2 és fél éves,és alig beszél.kb 20 szót mond igaz azt tisztán a többit babanyelven.3 éves korig várnak és ha nem kezd el beszélni jobban akkor pszichologushoz küldenek.G
Utolsó előtti vagyok! Tegnap azért itt rámijesztettek, hogy nem árt elvinni minél hamarabb logopédushoz, úgyhogy mégegyszer megkérdeztem a doktornőnket e-mailben. A válasza:
5 éves korban az oviban a logopaedus minden gyermeket "felmér" és a problémásokkal foglalkozik. Otthonra házi feladatot - tudomásom szerint- nem szoktak adni. Szerintem, várjuk ki a nagycsoportot!
Kedves utolsó!
Nálunk sem ment minden sorban, a mászás pl kimaradt. Lányom 2 évesen szinte semmit nem mondott, 2 és fél évesen már mondókákat, énekeket, összetett mondatokat. Az alatt a fél év alatt nekünk azt javasolták, hogy mászassam. Úgyhogy kapott egy sátort alagúttal és abban mászott, mert amúgy állandóan csak ment. Esetleg kipróbálhatjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!