Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Barátnőm nevében kérnék...

LN09 kérdése:

Barátnőm nevében kérnék segítséget. Vajon miért viselkedik így a baba?

Figyelt kérdés

Van egy 5 hónapos babája. Mindent megad neki, rendesen gondozza, viszont mindig hisztis és sír. Szegény nagyon ki van borúlva, hogy valamit nem jól csinál.

Tápszeres a baba, semmi mást nem hajlandó megenni, pedig próbálkozik mással is.

Akivel hasonló törént segítséget várok a nevében. Köszönöm!

2009. dec. 2. 18:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Szia, sajnos sokféle oka lehet annak, hogy így "viselkedik", a baba szegény nem tudatosan hisztizik, nem is tud még. Szóval ki kell tapasztalni mi lehet a baja, talán fogzik, talán fáj valamije, talán a kaja nem elég neki. Esetleg komolyabb probléma is fennállhat, orvossal is meg kell nézetni ha nagyon sokat sír. De ő nem "hibás", ok nélkül nme sír!
2009. dec. 2. 18:30
 2/20 A kérdező kommentje:

Nem is mondtam, hogy ok nélkül sír. De ha ad neki enni, nem eszik, elfordul nem kell neki.

Elmentek orvoshoz is, de nem találtak semmit. Annyit csak, hogy laktóz érzékeny, de ennek megfelelően eteti.

2009. dec. 2. 18:32
 3/20 anonim ***** válasza:

Mostanában kezdett "hisztis" lenni, vagy már régebb óta?

Ha csak most, már lehet, hogy jön a foga és olyankor nyűgös. Lehet segíteni krémmel, maszírozással és sok türelem kell amíg kibújik.

Ez befolyásolja az étkezést is. Lehet próbálkozni kis almával, banános almával, később krumplissal. Ha nem kéri, nem kell erőltetni, néhány nap múlva újra lehet kóstoltatni.

Ha már régebb óta ilyen, akkor érdemes a védőnő, illetve az orvos tanácsát is kikérni.

És ami fontos, a barátnődnek el kellene hinni,hogy nem rossz anya. Minél jobban stresszel, a baba érzi és annál "hisztisebb" lesz. (Az én kisfiam is megérzi baba korától kezdve, ha fáradt vagy ideges vagyok. Érzi,hogy valami más mint egyébként, és olyankor le nem száll rólam mert így védi a számára fontosat)

2009. dec. 2. 18:41
 4/20 A kérdező kommentje:

Adott már neki ilyen pempőket, de nem kéri. Napi 2x eszik tápszert. Egyszerűen nem kell neki.

Orvosnál is jártak, de nem talált semmit.

Szegény persze, hogy fáradt, ha egész nap üvölt, meg sír és nem tud rajta segíteni, mert nem tudja mia baja.

2009. dec. 2. 18:49
 5/20 anonim ***** válasza:
Igen ez nehéz eset, megpróbálhatná, hogy babakocsiztatja sokat, otthon pedig elszórakoztatja, biztos van valami amit kedvel az a baba.
2009. dec. 2. 19:00
 6/20 anonim ***** válasza:
Ha laktózérzékeny a pici,és csak naponta 2-szer eszik???!!!,akkor meg kellene prbálni a normaflort,lehet,hogy a bélbolyhai tönkrementek szegénynek,és a tápszer jó?
2009. dec. 2. 19:13
 7/20 A kérdező kommentje:

Ez az egyetlen tápszer amit megeszik. Ő is kétségbe van esve, hogy csak ennyit eszik.

Hiába szorakoztatja, nem használ.

2009. dec. 2. 20:52
 8/20 anonim ***** válasza:
Na ez idegölő lehet! Zene? bábozás? Semmi sem jön be? Hordozás kendőben??? Nekünk ez vált be. Bár majd összecsuklottam alatta estére, ez volt az egyetlen megoldás. 1 percre sem lehetett elmozdulni mellőlle. Próbáltátok?
2009. dec. 2. 23:13
 9/20 anonim ***** válasza:
Nem vagyok orvos, de ha 5 hónaposan csak naponta 2x eszik a baba akkor ott komoly gond van. Milyen a súlygyarapodása? Nem csökken a súlya? Iszik rendesen? Széklete? Mozgása, értelme fejlődik? Nem szabadna annyiban hagyni hogy nem találtak semmit. Milyen vizsgálatokon voltak? Mutassátok meg több orvosnak is, több szem többet lát. Vannak nyűgösebb babák, de 5 hónaposan az állandó sírás már nem jellemző. Az enyém is végigordította az első 2,5-3 hónapot, de ő evett, hízott rendesen és végül már nem volt olyan sírós (neki az idegrendszere alkalmazkodott nehezen a kinti világhoz). Egy baba ebben a korban még 6-8x eszik egy nap, nem is értem a gyerekorvost hogy nem furcsállja a napi 2 étkezést...
2009. dec. 3. 00:28
 10/20 anonim ***** válasza:
napi 2x????Hát ott gáz van,szerintem feküdjenek be kórházba,ott rájönnek mi a gond.Hány kg a baba?
2009. dec. 3. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!