Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Barátnőm nevében kérnék...

LN09 kérdése:

Barátnőm nevében kérnék segítséget. Vajon miért viselkedik így a baba?

Figyelt kérdés

Van egy 5 hónapos babája. Mindent megad neki, rendesen gondozza, viszont mindig hisztis és sír. Szegény nagyon ki van borúlva, hogy valamit nem jól csinál.

Tápszeres a baba, semmi mást nem hajlandó megenni, pedig próbálkozik mással is.

Akivel hasonló törént segítséget várok a nevében. Köszönöm!

2009. dec. 2. 18:20
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Hogy hány kg fogalmam sincs. De nem fogy, hanem azért van súlya rendesen. Meg nem mondaná senki, hogy "baj" van. Voltak gastroenterológusnál, aki a laktózérzékenységen kívül nem állapított meg semmit.
2009. dec. 3. 09:18
 12/20 anonim ***** válasza:
Ha laktózérzékeny akkor kapnia kellett Laktas tablettát. Ha ezt beveszi nem fáj a hasa megy a puki és nem sír. Nálunk ez van. Bár a lányunk szopik.
2009. dec. 3. 11:13
 13/20 A kérdező kommentje:

Laktózmentes tápszert kapott. Ma voltak fülésznél és ő sem talált semmit, picit megfázott... ennyi.

Ma találkoztam is velük és nő a baba, egyáltalán nem olyan mint aki nem eszik.

2009. dec. 3. 14:00
 14/20 anonim ***** válasza:
Az én babám hasonló volt. Egyszer öt napig nem evett semmit. Kb egy éves koráig csak tápszert fogadott el. Az elején aggódtam, de hamar elfogadtam, hogy ő ilyen. Én nem cipeltem dokihoz, persze látta orvos, de szerencsére nagyon jó a gyerekorvosunk, csak nyugtatott mindig. Most is sokat sír, de nem egyformák a gyerekek, nem kell a többi babához hasonlítani, ő ilyen. 16 hónapos, kedves, bújós, nagyon okos, és még ma is egyéni az ízlése a táplálkozást illetően:)
2009. dec. 3. 15:16
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Utsó vagyok, kórházba csak végső esetben szabad menni, mert összeszedhet valamit. Ha úgy néz ki szépen fejlődik, akkor az édesanyjának kellene kicsit lenyugodnia, lehet, hogy a baba az ő idegességét érezve még szélsőségesebben viselkedik. Még valami, ha erőlteti az evést (ami ilyen esetben könnyen megtörténhet akaratlanul is), azzal nagy kárt tehet. Ameddig a tápszert sem fogadja el a baba addig nem kellene a pépekkel foglalkozni. A tápszeres etetés legyen nyugodt, ne próbálja gyakran megetetni, mondván, hogy éhesnek kellene lenni, hisz mióta nem evett....Ha mást nem fogad el adjon vizet, gyümölcslevet és cukros dolgokat egyáltalán ne, elveszik a baba étvágyát. A legveszélyesebb az a dologban, hogy a baba érzi, hogy nem az elvárások szerint viselkedik, ettől még zavartabb és feszültebb lesz, a legfontosabb, hogy az anyuka teljesen nyugodt legyen, akkor is ha rosszul eszik a baba. Csak így lehet a körülményekhez képest a legjobban kijönni ebből a helyzetből. Az én babám most sem eszik jól, sőt...de érdekes módon nem fogy, ellenkezőleg a korához képest mindig a nagyobb tömegű babákhoz tartozott. Én ezen mértem le a dolgot-hízott, nőtt, tehát elég volt amit evett, még ha minimális is volt. Kitartás, nyugalom!
2009. dec. 3. 15:27
 16/20 anonim ***** válasza:
Üdv.A sógornőm lánya onnantól kezdve,hogy előbújt egyfolytában ordított.Ordított éjjel nappal,ha rázták,ha feküdt,ha etették,ha pelenkázták,ha fürdették.Naponta kb 1 órát volt el sírás nélkül.Enni nem evett,még 8 hósan is cumisüvegből hígítva kelett adni neki a főzeléket,mert egyébbként nem evett.Különleges igényei voltak.Ahogy cseperedett ezket az igényeket egyre cifrázta.Pl:a Mama nem ülhet az ágyra,mert különben ordítok.Éjelente röpke 4-5 órákat ülni kelett mellette és játszani vele,különben ordított.Kétségbe volt esve az egész család.Senkinek nem kívánom azt az állapotot amin a szülei keresztülmentek.Nem volt annak semmi baja,csak sírós volt.Kb 2,5 éves koráig tartott.Mindenki kimerült melette.Aztán egyszercsak elmúlt ez az időszak,és most egy kedves,kiegyensúlyozott,jól tanuló,barátságos 7 éves lányka.Most már nagyon kedvelem,de amikor kicsi volt az agyamra ment,mert rá sem lehetett nézni,mert egyből ordított.
2009. dec. 8. 12:41
 17/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem akarok hülyeséget mondani de a barátnőm kisfia is ezt csinálta és csinálja is!De azt hozzá kell tennem hogy még az alvása is minimális!!!Most 15 hónapos és elvitte kivizsgáltatni!Kiderült hogy nem fejlődött ki neki a központi idegrendszere!Ez nem olyan nagy baj csak az anyukának nem valami jó mert nemtudja már mit tegyen meg a babájának és nagyon fárasztó is!!

2009. dec. 12. 00:22
 18/20 A kérdező kommentje:
És erre van valami megoldás?
2009. dec. 12. 21:50
 19/20 anonim ***** válasza:
Hát nem sok!!!Csak rengeteg türelem!De ha elviszed és kivizsgáltatod akkor mindent elmondanak neked hogy mit hogyan csinálj!!!
2009. dec. 14. 14:14
 20/20 A kérdező kommentje:
Én biztos nem viszem kivizsgáltatni, de megmondom barátnőmnek. :)
2009. dec. 14. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!