Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni ha gyerek...

Mit lehet tenni ha gyerek nagyon anyás?

Figyelt kérdés

Mitől lesz valaki apás vagy anyás gyerek. Lehet ezt valahogy befolyásolni.

(Nincs gyerekem csak érdekel)

2021. júl. 12. 21:41
 1/3 anonim ***** válasza:
96%
Én azt hittem, befolyásolható a gyerek egyik vagy másik irányba, de tévedtem. Szerintem ez eleinte életkori sajátosság, később meg személyiség kérdése, mármint, hogy mennyire jönnek ki jól. A lányom születésétől kezdve rengeteget van az apjával (kb majdnem annyit, mint velem), mégis voltak időszakok, amikor csak velem érezte jól magát, sírt, ha az apja kézbe vette, meg úgy egyébként ha más volt ott vele, és nem én, máskor meg teljesen oda meg vissza volt az apjától és a jelenlététől, ha az apja ott volt, akkor én már nem is léteztem. Most úgy látom, egy egészséges kapcsolat van közöttük (8 éves), megbízik benne is és cinkostársaként tekint rá, de ez nem tudom, hogy változni fog-e a kamaszkorában vagy felnőttként mi lesz vele. Azért remélem, hogy a jó viszonyuk megmarad életük végéig.
2021. júl. 12. 21:56
 2/3 anonim ***** válasza:
87%

Én is úgy tapasztaltam, ahogy az első írja. 5 éves fiam van, és kiegyensúlyozott időt töltött mindkettőnkkel, jelen vagyunk az életében. Voltak időszakok amikor csak én voltam a mindene, apját kiküldte, de abban az időszakban is igényelte az apjával töltött időt. Később apát hianyolta, ha dolgozni ment, és rajongott érte, de ha baja volt csak én kellettem. Most szeret kettonkkel játszani, nincs kiugroan anya vagy apa igény, bizonyos dolgokhoz engem kér vagy máshoz az apját. Ezek amolyan rituálék. De mégis könnyen elfogadja ha másképp alakul.

Ragaszkodó, kedves, barátságos fiú

2021. júl. 12. 22:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem negatív irányba azért lehet irányítani. Egyik ismerősöm csak akkor reagált a gyerekek reakcióira, ha neki volt kedve. Nem nézte az igényeiket. Na ott nem lettek anyásak (később rájuk kiabált, ha meg akarták ölelni, ellökte magától őket). Másik irányba nem tudom, de talán abban van némi közös vonás, hogy a másod szülöttek anyásabbak általában.
2021. júl. 12. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!