Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért vállanak egyre fiatalabb...

Miért vállanak egyre fiatalabban gyereket a lányok?

Figyelt kérdés
Sok ismerősömnek a lánya már 15-16 évessen szült.Szerintem ez felelőtlenség...főleg ha nincs mögötte egy normális ,szerető család.
2010. aug. 26. 17:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudom, de azt is vedd figyelembe, hogy nem minden kismama olyan fiatal mint amilyennek látszik. Engem például rendszeresen tinimaminak néznek, pedig elmúltam 30 és ebben a korban már nem ritka, ha valakinek két éves gyereke van. :-( Kapom is sokszor a megjegyzéseket és az is sok mindent elmond, ahogy az anyukák néznek rám a játszótéren. Pedig aztán nem egynél idősebb is vagyok.
2010. aug. 26. 17:39
 2/13 anonim ***** válasza:
66%

Szia.

Igen felelőtlenség, ha a "nagymama nyakára szüli a bébit, az az nem bírja eltartani a nagyszülőknek kell(szerintem ez az apa-és az anya dolga.Felelőtlenség akkor is ha beadja a nagyinak mert bulizni megy.

Hozzáteszem hogy én most vagyok 17 éves, 18hetes terhes, és szülés utána 2hónappal töltöm a 18at.DE a babát a párom, és az én rá kapott pénzemből fogjuk eltartani.Nem kell a szülők segítsége egyáltalán, valamint soha nem voltam bulizós, így attól nem tartok hogy bulizhatnékom lesz.

Szerintem így nem felelőtlenség, de ez mindenkinek a saját véleménye:)

2010. aug. 26. 17:39
 3/13 anonim ***** válasza:
84%

Ezek a tinik általában nem vállalják a gyereket csak becsúszott!Ez egészen más.Aztán,hogy utána pasifogás vagy anyagi problémák miatt inkább megtartják,az megint más kérdés.Mert drága egy abortusz és tinikének nincs rá pénze,családja nem biztos,hogy kifizetné.Ilyenkor inkább elhallgatják a terhességet,lesz ami lesz alapon.Aztán persze a nagymama,nagypapa nyakára sózza a gyereket,ugyan úgy szülei tartják el az anyukával együtt.

Szóval nagyon kevés aki tudatosan vállalja a gyermeknevelést.

2010. aug. 26. 18:14
 4/13 anonim ***** válasza:
96%

amit most írok az inkább az első válaszolóhoz kapcsolódik nem a a kérdéshez..Van egy hugom..3és fél éves. én 17 éves vagyok. Volt már hogy szüleimmel mászkáltunk a városban és mivel nekem volt városi bérletem, hugommal felszálltam a villamosra mentünk egy megállót míg anyukámék leértek. és az emberek olyan furán néztek rám..hogy egy olyan "kicsi" gyerekkel vagyok de különösebben nem érdekelt, mindenki azt hisz amit akar..

a kérdéshez pedig csak annyit mint már írták, hogy csak becsúszik a bébi..és nem vetetik el, mert nem merik otthon elmondani..:S viszont az sem sokkal jobb ha utólag kerül ki..nem tudom...én most így azt mondom, hogy elmondanám itthon Főleg úgy, ha tudom nem én hibáztam..mármint ha nem megszakítás meg hogy na csak egy kicsit gumi nélkül..én szedtem bogyót míg komoly kapcsolatom volt, és ha akkor kerültem volna ilyen helyzetbe, akkor biztosan elmondtam volna itthon félelem nélkül..

17/L

2010. aug. 26. 18:35
 5/13 anonim ***** válasza:
96%
Azért nem ez a tendencia. Inkább egyre későbbre tolódik a gyermekvállalás. A mi szüleink még a 20-as éveik elején szültek, manapság már a legtöbb nő csak 30 körül. Tini terhességek pedig mindig is voltak, csak régen sokkal jobban szégyellték és nem verték nagydobra.
2010. aug. 26. 18:39
 6/13 A kérdező kommentje:
VAn aki azért szül korán..."mert menekül" otthonról!!:(
2010. aug. 26. 19:34
 7/13 anonim ***** válasza:
95%
Van aki azért szűl korán hogy ne kelljen elmenni dolgozni. Nap mint nap találkozok ilyen emberrel a munkám miatt. Volt hogy két szülő épp tárgyalta hogy azért vállal második gyereket is mert nem akar visszamenni dolgozni. Szép nem baj sokasodjunk úgyis esik vissza a lakosság száma.
2010. aug. 31. 11:49
 8/13 anonim ***** válasza:
81%
Nem ez a gyakori szerintem ahol én lakom ilyen szinte nincs is csak a "más" nemzetiségnél.Ha kérdezema kamaszokat lehurrognak hogy mit is gondolok majd 20 év múlva talán vagy soha.Aki ilyen fiatalon szül az hová tud menekülni??Ha a fiú nem vállalja akkor mi lesz vele,vagya fiú nyakára költöznek??Ez számomra nem érthető.Valóban felelőtlenség de jobb mint az abortusz.
2010. szept. 1. 16:15
 9/13 anonim ***** válasza:
81%

Én csak 2 ilyen lányt ismerek. Bár azóta többgyerekes anyák uabban a családban. Szóval szerintem senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki mit kezd az életével. Pláne, ha életet ad és gondoskodik róla. Attól, hogy fiatal és nincs egzisztenciája, még lehet jó, szerető anya.

nem mindeni férjet fog, meg szülőt pumpol...

szóval mindenki a maga háza táján...

2010. szept. 3. 20:37
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az nem igaz, hogy egyre korábban vállalnak gyereket a lányok. Ilyen régen is volt, meg még annál is régebben, meg bármikor. Voltak korok, és vannak/voltak kultúrák, ahol ez még elfogadott is (volt).

De hát rengeteg oka lehet amúgy. Pl.

1. az anyja is nagyon fiatalon szült, ezt a mintát viszi tovább, még ha a környezetében nem is ez az általános

2. az egész környezetében általános, megszokott jelenség, nem is gondol arra, hogy ez baj lenne

3. ilyenkor kezdenek sok lánynál először beindulni azok a bizonyos anyai ösztönök. Ha van hozzá egy fiú is, akkor már könnyen megy, hogy a babát is összehozzák, akár tudatosan akarva, akár kvázi véletlenül.

4. ezt is csak egy eszköznek tekinti a szüleivel és a világgal szembeni lázadáshoz, úgy gondolja, hogy majd ő megmutatja a világnak, kellően megbotránkoztató a dolog, stb.

5. szimplán csak a nem megfelelő védekezés eredménye, a babát mérlegelés után megtartja, vagy szülői nyomásra, vagy lelkiismereti okokból, stb.

6. valóban menekülni akar otthonról, úgy gondolja, hogy azáltal, hogy gyereke van, már nem irányíthatják a szülei (de milyen sokszor nem így van ez...)

2010. szept. 6. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!