Hogy tudom lekötni a táborban a problémás kisgyereket?
Közösségi szolgálat miatt segétkezem egy táborban öt napig (17 éves vagyok), ami szép és jó, viszont van egy problémásabb kisgyerek (kb olyan 5 éves lehet), aki elég durva dolgokat is szokott csinálni. Folyton el van a saját világában, és sokszor ütöget másokat, és hiába szólsz rá, csak jobban felidegesíted azzal. Észre vettem, hogy volt egy játék, ami lefoglalta, viszont az se olyan sokáig. Sajnos nagyon kitaszítják őt ugye emiatt, és megbeszéltük, hogy mi majd figyelünk rá, viszont kéne egy kis tanács, mit lehetne kezdeni az ilyen gyerekekkel.
Előre is köszönöm a választ!
Vida Ágnes babapszichologus oldalát ajánlom (fb, internet). Ott tálalsz megfelelő praktikákat problémás gyerek kezelésére agresszivitás nélkül.
#1 agresszió agressziót szül . Valami frusztrálja amiért igy viselkedik, s nagyon jó, hogy a kérdezo szeretne segíteni rajta. Így kéne mindenkinek.
1, te komplett vagy?
Kérdező: lekötni valamivel, elterelni a figyelmét.
Köszönöm a válaszokat. A családi hátterével van valami, mert mondták, hogy rengeteg lánytestvére van, ő az egyedüli fiú.
Ha rácsapsz, vagy valami, hogy ne csináljon rossz dolgokat, akkor meg neked jön meg minden, ilyet egyáltalán nem szeretnék csinálni.
Táborvezetővel beszéltem, mondta, hogy társaság kell neki, ezért is vállaltuk be, hogy vigyázunk rá. Szüleit nem ismerem.
Viszek kisebb játékokat, amivel lehet, hogy el tud szórakozni, hátha.
Szerintem viszont sokszor jobb a lelkes fiatalokra hagyni a szórakoztatást, mint a pedagógusokra, akik legtöbbször ülnek a padon telefont nyomkodva és trécselve, esetleg a kettőt összekapcsolva mutogatják egymásnak a telefonjaikat..
Szóval amit tehetsz, hogy nem hagyod kiközösíteni. Gondolom nem csak megőrzitek a gyerekeket, hanem szerveztek programot, tessék körjátékokat kitalálni, olyanokat, amik nem szivatósak, mint mondjuk a székfoglaló, hanem mondjuk az egér egér, mki a házból, meg az adj király katonát, meg az elvesztettem zsebkendőmet. Csak csoportjátékkal lehet kiemelni az ilyen gyerekeket, abból is leginkább a mozgásos, ahol szaladni kell, és nem versengeni a másikkal, vagy tűz víz repülőzni, vagy mondjuk ültesd le őket sorba, tegyél egy nagy tálcára vizet, és adogássák át egymásnak a fejük fölött, és majd lehet kacagni, mert biztos mindenki vizes lesz. Vagy a súgos sorjáték, súgsz az elsőnek, az súgja tovább a másodiknak, és mindenki csak egyszer mondhatja el:D
Sok ilyen van, a gyerekek imádják az ilyesmit, de tényleg olyan legyen, hogy vagy mindenki szív, vagy senki.
El lehet dugdosni postiteket az fás környezetben, és a gyerekeket rászabadítani, hogy gyűjtsék be mindet cukorkáért, aki hoz egyet, az kap cukrot, meg ilyesmi.
Annyira szívesen táboroztatnék, de az én gyerekemmel kell lennem egész nyáron:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!