Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Probélmás gyerek.. mit csinálh...

Anonym34 kérdése:

Probélmás gyerek.. mit csinálhatnék..?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A kislányom 2 és fél éves .. nagyon kevesett beszél ..állandoan hiszti rohamokat kap.. bölcsit márciusba kezdte mar egyaltalan nem sir de pl. Nagyon ragaszkodik a dolgaihoz pl. Alvaskor ha leveszik a benti papucsat elkezd hisztizni.. ha pl. Reggel hüvös van feladok rá egy vekony kabatot es ha ki mennek az udvarra a bölcsibe es hiaba van 27 fok kint akkor is ra kell adni a kabatott mert sir ...

2021. jún. 15. 19:07
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
#20 Idővel megszèpülnek ám az emlékek.
2021. jún. 16. 06:56
 22/30 anonim ***** válasza:
54%

21-nek is igaza van

Valahol Derjaderjának is, de az anyai ösztönök általàban helytàllóak, ezt tapasztalom mindig.

1. Vagyok

A vàlaszomat az ausztriai vonatkozàs tudta nèlkür írtam.

Egy észrevétel, Dèvèn Anna tornája sem lètezik Ausztriában, mégis csodáta képes.

Gondolom, ahogy egy válaszadó írta, kicsit màs terápiák léteznek, de alegy magyar oldalon nyilván nem azt ajánlgatod, ha nem tudod, hogy nem itt élnek.

Tsmt.. a legtöbb rèsze olyan, hogy csak úgy is lehet csinálni a gyerekkel.

A mozgások intenzitása idegrendszer érlelő. Hat az egyensúlyra, és a beszédre is.

Nem tudom mennyire ismert, de pl amikor a gyerek megtanul pàroslábon ugrálni, akkor a beszèdben nagy ugrás lesz.

Vagy lépcsőzés is ilyen fejlődèsi ugràs, vagy emiatt javasolják a motorozást, futóbiciklit.

Vaaagy a legelterjedtebb a hinta.

Hintáztatni kell a gyerekeket, nem csak arról szól, hogy leköti őket.

Lásd: koraszülöttek Adamo haszbàlatának javaslata.

Persze a kívànt hatásnál nem mindegy a mennyiség ès a sorrend sem, ezt a szakember mondja meg mennyit és hogyan.

Van egy baràtnőm, aki tudtán kívül folyamatosan úgy hintáztatta, szórakozott a gyerekekkel, mint amiket mi beszédindításon csináltunk.

1.5 èvesen beszéltek a gyerekek.

Unokatesóm szintén, pedig ott is 2 nyelvűek.

2 évesen mind2 ment neki.

2021. jún. 16. 09:09
 23/30 Derjaderja ***** válasza:
51%

Hát de pont ez lehet gond, hogy ahelyett, hogy a gyerek a saját mozgásával a saját tempójában magát fejlessze, hemperegjen a fűben, ugráljon a játszón az ugróizén, labdázzon, mezítlab köveken járjon, helyette kötelező tornasort gyártunk ugyanerre.

Ha van baj, arra egy kezelés nyilvan indokolt, de "csakúgy", mert mért ne...

Az igaz, hogy az anyuka megérzése fontos, de ha a nagymama vagy ki susog a fülèbe és kórosnak tart valamit, csak mert az ő gyerekei nem ilyenek voltak?

2021. jún. 16. 11:17
 24/30 A kérdező kommentje:
Paros labbal mar eleg regota ugral, hintázni is imád .. nekem ezek a hisztik durvák .. mindenért olyan hisztit csinál.. elindulni se tudok vele sehova mert tudom hogy 1 ora utan mar menni fog a hiszti ...
2021. jún. 16. 13:27
 25/30 A kérdező kommentje:
Meg pl. Ha rá mosolygok vissza mosolyog , ha valami érdekeset lát pl. Repülöt latja ra mutatt hogy en is nézzem .. gyerekekkel szeret jatszani öket is utánozza .. engem is mindig utanozz mindenbe , pl. Ha fözök ö is csinalja ugy mintha sózna .. de pl. Az allatokat meg mindig nem nagyon utanozza vagy a szineket se tudja meg .. meg ha pl. Mondom neki hogy hozd ide a babat nem tudja csak akkor ha ramutatok akkot hozza oda .. es mindenre csak nemet mond
2021. jún. 16. 13:32
 26/30 Derjaderja ***** válasza:
78%
Szerintem semmi baja.
2021. jún. 16. 13:40
 27/30 anonim ***** válasza:
78%

Ilyen egy 2.5 éves gyerek, a hisztit meg te hagytad elharapózni, a fiamnak is volt idő hogy próbálkozott, de mivel nem ért el vele semmit, alig próbálkozik 2volt áprilisban.

Bölcsődei gondozónő vagyok minden évbe hoznak olyan gyereket aki otthon elájul a hisztibe, én kicsit eréjesebben rászólok hogy most volt itt a vége, jó idegen,, vagyok'' és így hatásosabb mint mikor anya csinálja, de eddig egy gyerek sem ájult vagy kékül a bölcsibe, pedig otthon ez volt a heti program.

2021. jún. 16. 14:31
 28/30 Derjaderja ***** válasza:
78%

Még esetleg annak gondolj utána hogy vmi ok nem lehet-e.

Pl a lányom nemrég belekakilt a fürdővizébe és utána egy darabig rettegett fürödni, de az is dachisztinek látszott, amíg egyszer rákérdeztem az okra és akkor őszintén zokogni kezdett, hogy de igen ez a baj.

Vagy pl fél hogy beesik az ágy mögötti 2cm széles részbe, mert egyszer beesett egy könyv.

Lehet elvették a papucsát vagy nem találta 1x. Bármi. Ilyen korban a tárgyaikra kiterjesztik az énhatárt. Ha elveszik a valamijét, jobban megérzi.

Én sokkal előbb gondolnék lelki nyűgre. Mi baja lenne? Milyen diagnózisra gondolsz, ha egyszer mindent tud amit kell a korában?

2021. jún. 16. 14:37
 29/30 Derjaderja ***** válasza:
57%
Másrészt még a bölcsi után elfáradva, a kevés anyaidő vagy szabad játék rovására fix ismétlesszámú tornasort csináltatni egy dackorszakossal. Én ezt tényleg csak megalapozott orvosi diagnózis után tenném, főleg itt nyáron a jó időben.
2021. jún. 16. 14:40
 30/30 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom mi lenne csak latom hogy nem olyan mint a többi gyerek .. olyan mintha nem mindent fogna fel maga körül.. meg nem tudom mas gyerek pl. Olyan magabiztosan megy ide oda a boltba közbe meg mondja hogy mi hol van es az enyem ilyeneket pl. Nem csinal
2021. jún. 16. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!