Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek, hogyha a fiam nem...

Mit tegyek, hogyha a fiam nem tud viselkedni közösségben és én kerülök kellemetlen helyzetbe?

Figyelt kérdés

Fiam születése egy csoda, de már nem nagyon bírom otthon, és nem elégít ki a hétvégente egy-két óra program, mert már több, mint két és fél éve otthon vagyok (veszélyeztetett terhes is voltam).

Kettő éves lesz a fiam. Elkezdtem pár anyukával összeismerkedni facebookon és összejárogatunk. Vagyis összejárogatnánk, ha a fiam nem csinálna mindig bajt.

Nagyon jó gyerek otthon és a boltban se hisztizik, mamánál se, sehol. Amióta odaviszem, azóta rossz. Direkt lehúzza az asztalterítőt, rohangál, kiabál, verekszik a másik három anyuka gyerekeivel. Lerúgja a virágcserepeket. Az sem lehet a baja, hogy most éppen amíg az anyukákkal beszélgetek, nem ő van a középpontban, mert másokkal is szoktam beszélgetni, az nem zavarja.

Minden alkalommal elmondom neki, hogy most viselkedjen, mert akkor nem fognak minket többet idehívni, de egyik fülén ki, a másikon be. Már most se látnak minket annyira szívesen, mint eleinte.

2021. jún. 14. 14:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
40%

Ugyan már. Ilyen kicsi gyerek ha nem szobanövény akkor rendetlenkedik akárhogy neveled. Én is elmondtam már százszor a fiamnak, hogy nem szabad lökdösni. Elvittem, megfogtam a kezét..... Stb

Mégis csinálja. Mert gyerek. Mert kicsi. Mert dackorszakos. Mert nem érti hogy ez rossz

2021. jún. 14. 18:27
 12/20 anonim ***** válasza:
74%
Ja, hát akkor hogyha beleharap valaki kezébe, akkor csak dőljünk hátrá. Mert gyerek. Mert kicsi. Mett dackorszakos. Mert nem érti hogy ez rossz.
2021. jún. 14. 18:37
 13/20 anonim ***** válasza:
44%
12 Látom te meg értelmileg visszamaradott vagy. Leírtam hogy rászólok minden alkalommal és kb ezer módszerrel próbáltam rávenni hogy ne csinálja. Tehát nem dőlők hátra, de a kardombe sem azért mert nem leteszem úgy marad gyerekem van
2021. jún. 14. 18:40
 14/20 anonim ***** válasza:
45%
Kardomba
2021. jún. 14. 18:41
 15/20 anonim ***** válasza:
90%

Az hogy valami normál korosztályos jelenség, nem azt jelenti, hogy nincs vele teendő.

Egy èlènk 2 éves elég nagy frekvenciával kb pár percente csinál olyasmit, amit ki kell igazítani. Élvezi, hogy hat a világra, hogy lejön a terítő stb.

Kb 3 éves korban kezd a frontális lebeny éretté válni arra, hogy belső indíttatásból legyőzze azokat a késztetéseket, amiről tudja hogy nem szereti a társadalom.

2-3 éves kor között kettős politikát érdemes folytatni, már mondani röviden, hogy valamit nem szabad esetleg röviden magyarázni, de még szamítani kell rá, hogy a gyerek ezt nem tudja alkalmazni. A harag, indulat, büntetés lassítja ezt az érést.

Tehát igen, arrebb kell vinni, rászólni türelmesen percenként, a kisgyerekes vendégség erről szól.

Alig 2 éves gyerek semmit nem èrt abból, hogy nem hívják többet, ha rossz, még kb a jövő időt sem érti, nemhogy a rosszságot.

2021. jún. 14. 18:58
 16/20 anonim ***** válasza:
88%
Hìvd àt őket magatokhoz, ott nem annyira gàz, ha eltör valamit. Amùgy meg ilyen ez, trècselni gyerek mellett nem lehet, èn sem tudok az enyèm mellett. Ha ilyen programot akarok gyerek nèlkül működik csak.
2021. jún. 14. 19:25
 17/20 anonim ***** válasza:
20%
Ja, meg ott nem is gáz, hogyha megharapja a gyerekeket meg megveri őket a dackorszak nevében.
2021. jún. 14. 19:48
 18/20 anonim ***** válasza:
69%

Játszóház? Elég sok anyuka beszélget ott, míg a gyerekek játszanak. Játszótéren sem tud törni zúzni.

Az én kisebbem 6 éves, még most sem hagy békén ha telefonálok vagy valakivel beszélgetek.

2021. jún. 14. 19:57
 19/20 anonim ***** válasza:
76%
#17: igen, pont ezt ìrtam, hogy otthon teljesen rendben, ha harapdàl màsokat :D
2021. jún. 15. 14:56
 20/20 anonim ***** válasza:
20%
Na, megint egy csodásan elb.szott nevelést láthatunk. Remélem nem kerül az én gyerekem közelébe a tiéd.
2021. júl. 25. 00:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!