Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi az ami màr kóros és észreve...

Mi az ami màr kóros és észrevehető ha hiperaktív gyerek?

Figyelt kérdés
2021. máj. 13. 07:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Folyamatosan szalad, szaladva megy zárt térben, nem érti nem figyel ha valamit mondasz neki, nem rád néz, elnéz melletted, nem tudod leültetni mert feláll, nem tud játszani semmivel mert csak 1-2 percre tudod lekötni.
2021. máj. 15. 21:24
 12/15 anonim ***** válasza:

ADHD-s a kisfiam, figyelemzavar túlsúllyal. Igazából az orvos szerint nem hiperaktív, "csak" hipermotil. Pont elég.

Állandóan ficereg, nem tud nyugton maradni. Matat. Az iskolában ő az, akinek mindig leesik valamije, ami után kell ugrani (mert naná, hogy gurul vagy pattog is), 4.-es és nem tud végigülni 45 percet, tehát orrfújás, ivás, pisilés lényegében minden órán van.

A lakásban ha nem képernyő előtt van, akkor folyamatosan rohangál, ugrál, az utcán szintén szalad, forog, felmászik, lemászik, stb.

2021. máj. 19. 09:40
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekünk anno az oviban jelezték először, hogy gond lehet. Nem figyelt (amikor mesélt az ovónő, mindenfelé figyelt, mindennel matatott, viszont mikor visszakérdeztek a mesére, tudta), nem lehetett bevonni közös játékba, nem ült le rajzolni, kézműveskedni, már kiscsoportban sem aludt délután, iszonyatosan válogatós, mindig babrál valamivel, folyamatosan beszél. Pici korában is lehetett sejteni, mert nagyon gyors volt a mozgásfejlődése, de akkor még csak arra gondoltunk, hogy nagyon aktív.

Mi is magánúton mentünk pszichiáterhez, nála a figyelemzavar van jelen főleg, hiperaktivitás, impulzivitás kevésbé. Már 10 éves, 4.osztályos, gyógyszert nem kell szednie, csak vitaminokat kap és sportol (heti 5x1,5 óra vízilabdaedzés), kitűnő tanuló. Ő végig tudja ülni a 45 percet, ezzel már 6 évesen, 1.osztályban sem volt gond, nem kel fel a helyéről, de folyamatosan ficereg, mocorog. Érdemes belépni a facebookon az ADHS-s gyerekek szülei csoportba, sok jó tanácsot lehet kapni. :)

2021. máj. 19. 10:23
 14/15 anonim ***** válasza:

Amikor elsős volt a fiam, én beléptem ebbe a csoportba. Aztán amikor mindenki meg akarta mondani, hogy mit csináljak a gyerekemmel meg mindenkit fikáztak össze-vissza, aki nem úgy gondolkodott mint az admin, akkor töröltem minden nyomomat és kiléptem. Mondjuk ennek már másfél éve. Lehet, azóta változott.

Nálunk amúgy elsőben jött a probléma, stresszesen indult az iskolakezdés, vsz az hozta elő. Normál kórházi gyermekpszichiáterhez vittem (mentálhigiénés gondozóba, még csak nem is beutalóköteles), ott állapították meg. Gyógyszert ő sem szed és kitűnő tanuló. Kifejezetten magas intellektusú. Csak hát ha unja az órát, akkor unja. És ahhoz viszont túl impulzív, hogy ennek ne adjon hangot.

Szerencsére jól kezelik a suliban, kifejezetten kedvelik a pedagógusok a gyereket.

2021. máj. 19. 11:24
 15/15 anonim ***** válasza:
Abból a csoportból én is kiléptem. Először is hiába kérték az adminok, hogy ne, de folyamatosan reklámozta valaki magát. Még a víztisztító berendezés is jó az adhd-ra, mert azért ilyen a gyerek, mert a csapvízzel van probléma. Szintén minden nap posztolt valaki valami cikket, hogy ez nem létező probléma, csak a szülők nem tudnak gyereket nevelni, és keresik a kifogásokat. Hilda cikke mindennapos volt. Lenkei is. De ez még hagyján, én is többször leírtam amiket az orvos mondott, meg a gyógypedagógus, mégis szinte minden nap belémállt valaki. Voltak nagyon jó fej szülők, többel utána is tartottam a kapcsolatot, de az ott hallott rémtörtének sem könnyítették meg a helyzetet, megvan a magam baja, nem akartam még a másén is idegeskedni. Én jobbnak láttam kilépni.
2021. máj. 19. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!